Daisypath - Anniversary

Tuesday, January 20, 2009

Wut a Day!! %#$%*&^$%^@#$#@

Today rase semacam je.

Sux~

Sok ade meeting, so cam bese aku bz 1 ari wat prepartn yg mak datuk cm gunung Everest bertimbun byknye kje..

Pastu, boley lak pagi td byk hal2 x penting n xde kaitan ngn aku encounter in my day.

Shit~

Dah la aku terkejar2 mase nk wat preparatn yg byk giler2 babes.

Pastu ade kne lak prepare n wat mende len yg cbuk je curi masa aku.

Aku paling pantang kalau aku tgh concentrate n fokus n bz gler2, ade org yg cut off my mood.

Rase nak hangin je.

Tapi aku tak pernah tunjuk kat orang. sebab tu mmg karakter aku. Cool memanjang. Aku nk mengamuk pn, aku ngamuk sorang2 dlm hati.

Pagi td sampai la tgh hari ade je mende2 x berkaitan yg dtg, then terpaksa la aku prepare or wat mende2 tuh walaupn aku ngah bz gler2 n smpai terkejar2 mase nk siapkan.

Bukan 1,2. tapi fews non-related task aku kne accomplish.

Aku tak kisah. Aku sgt2 suke tlg org.Aku ley tlg watkan kje utk org.

Tp tu in case i'm n bit free la! kalau aku free, x kesa r weyh. Ni aku tgh bz nak mampos, pastu kne watkn kje sket b/p org len. Rase nk ngamuk je! Tapi sabar je laa~

n aku geram bila kje tu og len yg ptut wat, tp org len yg wat (termasuk la diri aku). Cam hari ni je byk kje org len aku kne tlg sttlekn.

Sakit ati. Aku bkn berkira, tp aku tgh bz gler2 ni. tak faham bhasa ke??

Kalau aku x bz gler2, kalau nk kacau semahu-mahunye pn kcau la, x kesa nyer.. ;p

disebabkan kesibukan aku yg melampau hari ni n preparation meeting yg sgt byk (aku sorg lak tu yg wat) maka aku balik dr ofis tepat pukul 8.42mlm tadi.

Nak gi parking kete pun takut, dah la jauh, gelap, sorang2 lak tu. Doa byk2 je td time nk g parking kete.

Nauzubillah min zalik.

Kalau aku tak penyabar, dah lame aku mengamuk 1 ofis td. Dah lame aku maki hamun org2 yg tak bertanggungjawab n sewaktu dg nye.

Aku bersyukur Allah bagi aku kesabaran yg cukup tinggi. Dah berbulan-bulan aku wat keje yg aku aku wat sekarang.

Hanya kesabaran je yg mampu wat diri aku bertahan. N akal yg waras. Hati yang ikhlas n bersih.

Esok meeting.

Hari selepas meeting day, aku nk enjoy puas2. Repay atas mase aku yg byk terbuang, repay penat letih aku.

******************

Luahan hatiku ni hanya luahan semata-mata.

Bgi sesiapa d luar sane yg mane tahu terkena tempiasnya, harap maaf tidak sesekali bermaksud begitu. Coretan ini bukan ditujukan kepada sape2.

Hanya coretan rase hati semata2. Luahan seminit benak hati.

Only when i think the day is so bad. What a sickening day!

Takpe, ni sume dugaan~~

Woo woo (reminds me the Hujan song - Dugaan)

p/s:
Aku mmg camni, arini aku tulis dengan luahan yg meluap-luap, esok lak aku akan ketawa terbahak2 tak ingat dunia. Seolah-olah tiada ape2 yg penah terjadi sebelum itu. What past is past.

Itulah aku.


4 comments:

AyureQ said...

azra, if ayu tegolong dlm org2 tersebut ayu minta maaf eyh...hehe

keje kte makin bertambun kn..

Nadiah :) said...

husish...mara sunggo kamu ehh...~

saba2..

idup nieh mmg begitu..:)

RoSe N' ChOc said...
This comment has been removed by the author.
RoSe N' ChOc said...

To Ayu:
Ayu dearie, it's not U la..
Lek la honey~ Tu juz luahan perasaan je, bkn ditujukan kpd sape2.. i'm cool n still cool~ ahux~ =) ;)
Yup kje kte mmg byk kn, kesiann jd kite ni..heheh~

To Nadiah a.k.a Nadek:
Time tu je marah, tu pn mrh dlm hati sengsorang je..bese la aku mmg cmtu, pastu cool la blk..heheh~ ;)