Daisypath - Anniversary

Saturday, January 31, 2009

Thank you. Thank You.

Tomorrow will go for a hang out.

Membe mau celebrate my birthday in advance. =)

Thanks so much~

Thanks for the appreciation and celebration~

Appreciate that!

p/s: terharu + hepy!

Underworld: The Rise of Lycans

Arini (Friday) i watched tis muvie right after work with Norul.

Actually, bile muvie ni come out with trailler for the first time when i used to watch previous muvie before ni, da cm teruja da nak tengok nanti.

And,

ditambah dengan recommendation dr Ayu yang mengatakan this film sangat2 best.

I agreed wif her. Ayu neva fail to rate movie. When she said this particular movie is interesting, then she meant it. Not dissapointed when I discover that movie memang best.

Macam yang Ayu recommend movie Twilight gak. Sampai bersungguh2 aku cari time nak tengok tis movie.

Oh yes, back to the point.

Seriously this movie memang best. I bet ya. BEST!

i din' watched the last sequel of this movie; UNDERWORLD & UNDERWORLD:REVOLUTION.

tapi still enjot this movie.

And the ending of tis movie mmg tunjuk akan ade continuation.

Tak sabar nak tunggu next sequel. =)


Thursday, January 29, 2009

Suatu Ketika Dulu

Hari ini aku gi Cheras Leisure Mall after work.

Ade misi.

Nak cari something urgent.

A precious book.

Actually buku ini aku da trace kat several bookstore, tapi hampes.

Takde stok. sume abes dijual.

Memang edisi terhad.

Aku da pegi beberapa bookstore femes2 - MPH, POPULAR,CZIPLEE, sume abes. hua~

Last skali aku aim nak gi POPULAR kat Leisure Mall.

Tak jauh pn, kalau lancar and tak jam 30min or shorter boleh sampai -> ikut Putrajaya - Kajang Silk and Kajang - Cheras Highway.

Tapi memandangkan hari tu hujan agak lebat gak, so of cos perjalanan terbatas.

Sampai2 LM je dah tak pike ape, tros terjah msuk dalam POPULAR.

Teruskan misi cari buku tu.

Kecewa.

Abes stok lagi.

*See, told ya dear?*

OK2, fine. Takpe, memang takde rezeki.

Memang buku tu da abes kot. Sebab sume kedai da abes stok die.

Hurm, pasrah je la.

Oh, reader.

Kisahnya bukan kekecewaan kerna misi yang tidak tercapai

Ade satu cerita lagi di sebalik tajuk entri kali ni.

Leisure Mall.

Sebut nama ini teringat kenangan lalu.

Kali terakhir aku jejakkan kaki ke mall ni, beberapa tahun yg lepas - iaitu zaman skola menengah aku.

Schoolhood dulu (SM Sains Selangor, KL) beberapa kali gak jejak kaki ke sini.

Tapi kebanyakannya secara haram. Illegal.

Atau di kalangan student skola aku time tu (i bet student nowadays pun) panggil jenayah ini sebagai 'FLY'. Yeah, flying without wing.

Skola aku fully boarding school. Memang tak boleh keluar melainkan 'Balik Bermalam' and 'Outing' je.

Tp, kami bukan budak 100% baik yang hanya ikut apabila dicucuk hidung.

Kami juga mahu dambakan kebebasan. Atau lebih tepat kami turuti darah muda remaja kami. Tapi cara berhemah dan professional.

Pandai buat, pandai simpan.

Dan bertuah sungguh, selama kami melakukan 'jenayah' FLY itu, belum lagi terkantoi. Kami ini merujuk kepada golongan yang masih berbuat jenayah FLY tapi sekadar amatur bukan secara veteran.

Yang veteran (seminggu 4-5 kali fly) selalu akan kecundang apabila terkantoi dek warden,cikgu2, prefect, kawan2, senior2, junior atau mungkin pengetua sendiri.

Leisure Mall.

Yang paling tak boleh lupa, satu peristiwa ni.

Fly (escape) ke Leisure Mall pd awal petang birthday aku yang ke-17.

Maghrib balik bawak pulang birthday cake untuk diraikan bersama-sama rakan sekelas.

"mana ko dapat kek ni?" sangsi beberapa rakan-rakan lain.

"mak aku datang hantar tadi"

*selamba*

memang berani mati.

Hari birthday aku, tapi berani-berani bolos tembok skola aku sampai ke Leisure Mall.

Rakan sejenayah bersama-sama Mazuin.

Tapi selamat kembali ke perkarangan sekolah tanpa ade sedikit pun curiga atau pandangan orang lain.

Itu kenangan lalu.

Kenangan lalu selalunya indah-indah.

Walaupun nawaitu tidak semestinya betul.

Tapi setiap hari, setiap detik memang indah. Asalkan kita ingat kenangan itu sebagai indah, pasti ia akan menjadi serba indah.

=)

Wednesday, January 28, 2009

THE BIGGEST ROBBERY

Hey pals,

Juz wanna share you a very attractive article i got from a forwarded email.

This was so surprisingly fascinated.

Alert n think guys~


***************

How do you create a sovereign, viable, independent and sustainable Palestinian state out of these pockets of land??? It is like surrendering suzerainty to Israel. What is America and the EU Quartet talking about when they say they want to create two states, Israel and Palestine living side by side in peace and harmony???




THE BIGGEST ROBBERY OF THE 20TH CENTURY





Monday, January 26, 2009

HaPpY BirThDaY DeaResT AjiQ!!

Happy 5th birthday my dearest bro - Ajiq.

You are no more our baby boy - but a growing up lil boy ever kay dear? ;D

May all happiness + joy + wisdom + triumph always surround you for the rest of years! =)

I'l always pray for u,

n the most important thing u'l always b may super duper cutest lil bro!! Ihik.

Love ya' to the fullest. LOVE. Love. LOVE. --{-@

*********

The celebration day.

Date & day: Fine Monday (CNY) 26th Jan '09
Venue: Midvalley + The Mines
Participant: Ayah, Mama, Me, Zizie, Azrie n the bday boy Ajiq. (Along was not wif us, takpe along next year we will altogether kay?) =)

Some pictas.


Bday boy. Hey, what kind of face is that huh? ;p



see? eventually he'd turned 5. but he still acting babyish.
only bcz he's the youngest, n he's the baby, he'd got pampered all ways??!



i wish u wud become real 5 years-old kid at the moment u turning 5. kay dear lil bro?u will, i knoe. ;p




Side picta:
Midvalley tak pernah kalah sebagai shopping mall paling busy n crowded dgn lautan manusia, rite?



To my beloved Ajiq, hepy besday honey.. =) =)

Congratulation to Sari Yanti for her wedding!


Sari Yanti Mohamad Nazari, 25, was married to Mohd Eddy Casmady Che Hussin, 29, at Kampung Parit on 25th Jan 2009.

Congratulation and happy alwiz~




Congrat to Sari Yanti!

Saturday, January 24, 2009

Naughty You

“To my fren, sory coz wat sprise… Juz nk inform ats psetujuan my fmly n pihak laki, I’m getting engaged on 31 feb 2009.. Bg yg dpt dtg.. Jmputlah ke rumah.. Kdtgn korg sgt2 dharapkan even I was so shock wit my family’s decision.. Plis support me guyz.. Thankz a lots”

**********



Tenang2.

Itu hanya joke of the day.

Cuba anda lihat tarikhnya dan check tarikh itu jatuh pada hari ape?

Damn. Kena tipoo.

Geram kan?

************

Alkisahnya,

Malam semalam berlaku kejadian itu.

Aku terfikir utk jana idea itu.

Waktu dah lepas pukul 12mlm, mata ngantuk sangat.

Tapi nape ntah hati ni terasa nakal sgt.

Rase hendak bergurau.

Da tgh malam camni orite sgt, mesti org tgh mamai2.

*Senyum kambing*

Klik. Tekan handphone.

Nak hantar message nakal kat kawan2.

Maka, aku pun hantar SMS cm ayat kat ats tu kepada beberapa org rakan dan kenalan.

“To my fren, sory coz wat sprise… Juz nk inform ats psetujuan my fmly n pihak laki, I’m getting engaged on 31 feb 2009.. Bg yg dpt dtg.. Jmputlah ke rumah.. Kdtgn korg sgt2 dharapkan even I was so shock wit my family’s decision.. Plis support me guyz.. Thankz a lots”

Perasaan NAKAL itu melebihi rase sayang untuk membazirkan credit aku. Ceh, mentang2 time tu byk credit.

Hanya lepas beberapa minit banyak btol message yg masuk dlm inbox hp aku.

Rata-rata bagi ucapan congrat.

Ade yang terkejut. Mane tak terkejut, angin takde ribut takde tup2 aku nak bertunang da.

Ade yg tnya dengan sape, n sejak bile knal.

Tak kurang gak, ade yg cam x puas hati + sedih + reply hambar.

N mereka jugak doakan kebahagiaan aku dengan ‘jodoh’ku tu. =)

Aku hanya senyum lebar sorang2.

Lucu.

Dan satu2 aku balas message tu dengan ayat lebih kurang mcm nie.

“Jemput datang ye, 31feb tau bukan 31jan”.

“Datang la, before tu check calendar dulu 31feb tu hari ape. Kalau free datang la”

“Tq doakan. Dengan someone la. Tak boleh bgtau. Datang nanti baru tau sape. 31feb ok, cek kt calendar hari ape tu. check skrg gak k”

“hehe, cube bace balik message mule2 tu, check tol2 bape hari bulan tu”

Message tu aku type dgn harapan mereka realize this is all joke at all.

Ade sstgh yg aku layankan cite dulu before kantoikan dorg.

Huhu. Nakal kan aku?

Yang lucu lagi.

Ade yang terus kol kerana terlalu terkejut.

Safiah kol, nakkan kepastian, tanya sape jodoh aku tu, org mane n everything. Mule2 aku layan dulu tp dengan nada gelak-gelak. Rase tak tahan nak tipu lame2. Tp last2 die pasan sumthng pelik ngn tarikh tu. Dan akhirnya baru die tau betapa nakal n jahat nya message itu. Die gelak puas2 tanda protes n geram kt aku. Sorry ye safiah. Huhu.

Cc pun ade kol cz terkejut sgt. Yang aku pelik dr first time aku jawab aku da gelak da. Tp die ttp x fhm lg. die siap kate ‘warh hepy nye die nk bertunang’. Lame gak aku layan cerita tipu aku tu. Die x dpt hint lg. Last2 aku ckp die kne dtg majlis tunang aku tp skrg ni die kne tgk kt calendar 31feb tu jatuh pd hari ape. Ble dpt tau die da ter’kena’ punye la die marah. Huhu. Tapi x la mrh sgt. Die gelak2 gk sebab lucu nape la die ley tak pasan tarikh tu.

Oh ya, ade gak few of the recipient yang tak terpedaya.

Dorg realize tarikh tu pelik n sumthing.

Tapi rata2 dr mereka ni, pd mulenye terkejut n suspen,tp bleb ace SMS 2nd round br perasan message ni berbaur penipuan semata-mata.

Yang aku pelik lagi, ade yg pecaya aku akn bertunang btol2 n ingat aku slh type message. Bg golongan ini cpt2 aku sedarkan mereka SMS tu tipoo saje. Nanti mati2 dorg ingat aku tol2 nak tunang.

Aku pn pelik rmai yg hampir pecaya dgn berita pertunangan aku ni.

Bak kata Shdi, maybe sbb aku da abes blaja n keja, n duk ngan family. So cam x mustahil if aku akn bertunang dlm mase terdekat ni.

Huhu, naya gak. Rmai hampir percaya. N mujur aku cepat2 sedarkan.

;p

Drpd aku ngantuk giler mlm tu, jadi segar sbb melayan message dorg ni sume. Sampai after subuh n pg td pun still ade reply.

Hee~

Mmg gimik, suspen, n kontroversi,

*********************

Kawan2,

Maaf kerana bergurau mcm tu.

Tu hanya joke of the day.

Gurauan nakal yang terlintas kt kepala mlm td serta merta padahal mata da ngantuk dgt.

Maybe sebab aku da lame x bg message gurau2 n sengal2 mcm ni.

Maybe jugak sebab Birthday aku hampir tiba. So jadi mcm crazy sket.

Haha, crazy kan?

Aku mmg camni, suke bergurau n bersahaja.

Papepn aku ingin hulurkan kemaafan kepada anda yang jd mangsa kenakalan saye ni.

Im so sorry down to my heart.

Janji pasni tak wat lagi. Ok?

=)

Sorry tu Ayu, Kak Wan, Tina, Yana, Eexaa, Ekin, Nadia, Safiah, Nad, Noor, Ina, Che’ pa, Eddy, Afiq, Asrul, Liya, Karen, Barvina, Wan, Syuk, Cc, Fikry, Rafie, Lan, Rashid, Faiz, Carl, Shdi, Yan, Sheeda, Ekin, Syida, Waniey, Wani, Fyruz, Jihah, Azam, Aina, Iqa, Shikin, Sarah, Teha, Yati n sape2 lagi yang terima message tu.

Sorry bangat…ampunn.

Nakal tol saye ni kan???Aishh..



-Miss Nakal-

A Famosa Album#3


Album continued..

Last nite @A Famosa.




buffet tyme! (mkn lg, aduhh)








After that, kitorag sume gi jejalan kat Cowboy Town. Tempat ni cantik. Mlm2 bese ade show n firework. Tiket show pun company Two-p yg sponsor. Heheh.

Kat bawah ni gambar2 kt Cowboy Town.





=) Us. =)










Ade street shops.




Statue.




Show kt Cowboy Town ade mcm2. sume best n fascinated la.

The crowd.




Show api. Peformer tu makan api n sembur balik.








Di ambang fire work. After yang ni, ade la firework len yg cantik2 n gigantic. Cam da standard fire work Putrajaya da..




Ni hari last. Nak balik da.




Ngan member2 sekursus. huhu~



Angin kat cni sgt kuat.




Abes da photo album @A Famosa.
Actually byk giler pix kitorang amek, tp x lrt la nk upload sume.

Afterall, we all really enjoy being there. Bukan sekadar bkursus tp bercuti gak.
=)

Tu je la aku nk share. Bubye~

Thursday, January 22, 2009

A Famosa Album#2

Back again.

Meh ushar pix meh.

Ni la our hotel.




Tanglung CNY.




Byk sungguh pix ngah mkn. nampak sgt la kitorang mkn byk kt sane. mmg btol pon. hikhik~




Peace!



Ari 2nd last day,
petang tu da free n easy cuz module pun sume da abes.
Everybody free to do anything they wish to.

So petang tu aku n Tina meneruskan misi terbesar kami - mandi-manda kat Water World.
Yess. Finally got it!!

Before gerak ke Water World yg agk jauh gk dr hotel, as usual picta-snapping!!



Excited nye nak gi mandi.












Kitorang gi Water World nek shuttle - a premiere transportation kat dlm area A Famosa Resort tu. RM1 per way.

Ni pix dlm shuttle.




Baru sampai entrance Water World. Bergamba jap ngn Mr.Mascott.




Welcome to water world!! =)










Tina excitement.




These are couples of picture around the water world. Chantek kan??












Lame gak kitorang mandi-manda. dlm 2 jam camtu. Puas la maen gelongsor tu baper kali round daa..haha~

ooopppss.

Sorry takde pix mandi-manda. Restricted okayyy..

After da mandi-manda, get changed n evrythng, kitorang amek gmbr lagi area water world before balik. yippie!!




Nie la gambar lompat+terbang aku. Haha.






Balik hotel nek shuttle lagi,n..pose!!!








More pix??next post... =)