Daisypath - Anniversary

Monday, December 21, 2009

~ThRoUgH My WiNdoW~


Don’t want much, I just want everything
Thought that I could, do almost anything
One step in front of the other
Thought that I could do it alone
In the blink of an eye, it’s just another day
Telling me why, I’ll find another way
Got this feeling, got me reeling
I can almost start believing
Now there’s me and you
And we are not alone
You and me, me are together now
Through my window, I can see there’s
More than you and more than me
Me and you, And we are not alone
Different view, We are together now
Through my window, I can see
Our wildest dreams could be so real
I see a spark, it starts a fire
Is this the one worth waiting for?
Thought that I could do it without you
Can’t exist like this anymore
Now there’s me and you
And we are not alone
You and me
We are together now
Through my window, I can see there’s
More than you and more than me
Now there’s me and you, you and me
We are not alone and we are together
Through my window I can see
Our wildest dreams could be so real

Di Sekitar Bro Ed Madey's Wedding



Event:
Bro Ed Madey's Wedding
Date: 20 October 2009
Time: 8.00 pm
Venue: Intekma Resort and Convention Centre, Shah Alam




Picture 1: Asz si Lampai, K.Nurul the NRE E.M , me yang comel (haha ;p), Shikin yang talkative, Jeeva yang sporting, Fida yang sempoi




Oh, gedix nye sayer~




Selamat Pengantin Baru kepada En.Madey.

Semoga kekal bahagia, aman harmoni.

Jadilah husband yang baik dan setia. ;)


With Love,
---{@ Lady Zera @}---

10 Days Towards 2010

Hello peeps!

Okay, maxis coverage kat area rumah I dah ok. Alhmdlh!

So saya tak lagi terputus hubungan dengan dunia luar. Hehe. Ini hanya unsur hiperbola.

Hiperbola = Memperbesar-besarkan sesuatu yang biasa atau tipikal.


:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


And sekarang saya menghitung hari. Sambil bermuhasabah diri. Omagad..cepat nya masa berlalu. Today is 21. Meaning 10 days towards end of the year!

Rasa macam baru je I sambut tahun baru 2009 bersaksikan Firework di kota cahaya Kuala Lumpur. Tup2 dah nak tutup kamus 2009 dah.

*Menung*

Ada azam n perancangan saya yang tercapai. Alhamdulillah. Ada jugak yang belum tercapai. *Berfikir sejenak* Aku masih punya 10 hari untuk mencapai apa yang aku belum capai.

How are U going to do that, sayang?

Well, this only 1 thing I am very certain of : I WILL APPRECIATE EVERY SINGLE SECOND I CHERISH IN MY DAYS, with no regret. With new aspiration and inspiration turning out the next day.

I just happy of what I am being now. Thank Allah. =)


With Love,
Lady Zera

Friday, December 18, 2009

Maxis macam Haram..

..tapi yang AJAIBnya aku still guna MAXIS! Damn-la. haha.

Minggu ni, Maxis coverage kat area umah I ade problem lorr. Ish! Menci! Coverage ilang2 atau senang cite takde lain terus. Die just tulis 'For emergency call only'. Pfttttt! Dont u think every single call I wanna make, is EMERGENCY as well. Ngaaa. Heih macam nak mencarut je tapi tak leh Awal Muharam ni. Sabar, sayang.

Till now, tak okay2 lagi ni. Abes I terputus hubungan dengan semua kawan-kawan, yang tersayang dan bukan yang tersayang, ofismates, collegemate, peminat2 (ceh, artis kew??), client (cool kan I dah ade client tau sekarang, hahah! cool2!). Geram geram geram geram geram.. Dah la my prime number is Maxis. So I tak dapat berkomunikasi dalam few days ni. Dulu penah jadik camni gak, I siap call bertubi2 Maxis Centre suroh dorang fix problem ni cepat-cepat. Eiii geram dowh!

Ni bila la nk baik spt sedia kala ni. Naseb baik I ade Celcom Number penyelamat. Berbaloi-baloi ade number celcom. Malangnya number ini adalah number private atau ressesive saya. I tak release to semua yang kenal I. Just rakan-rakan yang rapat je. Sebab ape jangan tanya.... Erm nampaknya macam kena release kat orang je since Maxis da buat hal ni.

Heh. Tapi I TAKDE hati lagi nak pecat Maxis I ni. Tak tau la nape hati I ni masih terpaut kat Maxis walaupun Maxis dah buat hal dah. Ni antara sebab-sebab nye:

1) Family I sume pakai Maxis. Except for kakak I - she has both Maxis n Celcom, like me.
2) My first number is in Maxis Line - iaitu number yang I still guna sekarang ni. Number ni ada nilai estetika tertentu. It's special sebab dihadiahkan oleh Ayah tersayang bersama-sama dengan Henfon I yang 1st. Thanx ayah!
3) Number Maxis yang I still guna sekarang banyak kenangan wo. Penah satu time tu, I rase nak ban/block je number tu. Atas sebab-sebab tertentu yang tak boleh dinyatakan d cni la. Tapi still tak jadi. Hehe, agaknya banyak kenangan tu. Lagipun ramai kawan-kawan sume mostly ade my number yang ni, so susah la nak update dengan kawan2 kalau I dah tak guna number ni.
4) Maxis banyak reward, n macam2 la. And maxis itself, the name is Superb. Gempaq!


Well, I harap Maxis line problem yang menyusahkan kehidupan pengguna maxis area umah saya ni will get fixed as soon as possible. So we all tak lagi terputus dunia ngan orang lain. hish!


With Love,
---{@ Lady Zera @}---

Adik Yuna. Ngee Hehe~

Greetings!

Hye..Lama saye tak tulis blog.

Kalau tahun lepas, kekerapan I tulis blog = 1 entry per day. Or koman2 pun 4 entry per week. Now? See! Hangusss. Oh gosh, I sangat BUSY ye tuan-tuan dan puan-puan. Padahal dalam kepala otak I, dalam hati I banyak benda nak update kat blog ni.

Ahem, saya bercadang untuk create satu blog KHAS. Eceh-wah! Satu blog yang ni pun terkial-kial nak update, ini kan plak I nak buat satu lagi blog? :p I harap angan-angan I ni akan terlaksana pada satu mase yg pasti nanti. Hee~ Tuan-tuan dan puan-puan just wait N' see ye..

====================================================

Last week, saya pegi Lumut. Ade bengkel SKT kt sana. Ohya, bagi yang tak tau, SKT = Sasaran Kerja Tahunan. Sambil-sambil2 tu cuti-cuti Mesia la kan! ahai! =)

Sambil berkursus, we all berjalan-jalan, shopping, sight-seeing, mandi pantai. Dan semua la yang sewaktu dengan nye! Sonok!

But, paling best malam last tu, we all have BBQ Dinner. And disajikan dengan persembahan akustik oleh pemain gitar a.k.a penyanyi Hotel tuh. Ok la, syok! Da best part was, anyone can go in front and sing a song, or even more. The floor is open to everybody. So hey, sing us ur songs!

Malangnya, lagu-lagu yang boleh di'goreng' oleh Abg Guitar itu terhad hanya dlm koleksi lagu-lagu yang dibukukan oleh Abg Guitar itew. And byk la pulak lagu-lagu oldies sajee. Ahai! I bukan tau sangat lagu-lagu zaman tok kaduk ni bang!

Tapi kan..I tell you ah buddies, I nak sangat nyanyi lagu Yuna-Dan Sebenarnya versi akustik. Oh da lame mengidam tuh~~~~ Tapi mane la ade lagu Yuna dalam list song dorang tuh. T_T Pastu Kak Nurul yang memahami kehendak-malu-malu I tu request kat Abang Guitar whether they can 'goreng' lagu Yuna with Guitar. Abang Guitar tu konfiden je kate bolehhh! So sume kawan-kawan audience lain pun memaksa saya untuk ke depan jugak. Erkkkkkk~~

Maka, to be gentle-lady I pun sporting la utk ke depan. Hahahah. Walau pun Segan seyh! ;")

Dan..Saya pun mempersembahkan kepada Hadirin semua lagu Dan Sebenarnya. Dengan Abg Guitar tu yang maen belasah je key gitar die (aku rase cam tak kena je, wakakaka). Plus, I ade terlupa lirik lagi. Erkkk..haha! Ye la, orang lain nyanyi ade lirik (sebab lagu ade dalam song list book Brader tu), I nyanyi spontan je taw siap brader gitar tu goreng gitar dengan spontan lagik. Bdw, saya sangat SUKA HATI sebab angan-angan saya terlaksana. Weehuu! Kalau audience tak terhibur pun, tapi I sendiri terhibur nyah! =D Tapi saya rasa audience terhibur dengan suara comell I ni. Heh, perasan! Ngee~

Dan selepas itu, saya digelar Adik Yuna oleh colleagues. Haha, funny yah! Okay, video Dan Sebenarnya oleh Adik Yuna, I will upload in nexy entry. Watch it k! =)



With Love,
---{@ Lady Zera @}---

Saturday, December 5, 2009

When a dream came across her mind..

My fren, Amalina (Ina Kajai) text me an SMS yesterday nite.
"Yunk, aku mimpi ko nak tunang/kawen r.. Bile tu? Mane tau mimpi aku memang jd kenyataan.."

Reading tat msg, i just GRIN myself thinking that it wuz weirdly funny. Oh ina, mcm mane ko bley bermimpikan aku in such that dream-story? HAHA.

I replied,
"La, bile plak ko mimpi pasal aku cmni..hehe"

And she replied me,
"Ntah la..yg pasti, tul ke? X sabar nak tunggu berita baik ni"

I silently laugh again n reply,
"Hehe.mane de la Ina..kalau ye, sure aku akan inform ko espcly kawen nnt =)"

Afterward, we keep SMS-ing asking for latest news of each other and our Uni frens. I feel sOOooooo good that nite. She's my long-time-no-see fren, havent't met since our graduation in August 2008. Oh i damn miss her so much!

Well, ini first time when a fren of mine bermmpi, then beriya-iya tnya saya betol ke tak it happened in reality what she/he had dreamt of. Pelik kan. Why does she sense that feeling so strongly, in fact it wasn't happened in real. Like a mother who sense of her child in trouble, n sometimes it comes to truth. Saya hanya tersenyum mendengar ini. It's like a sign.

Tapi rakan yang dikasihi sekalian. Dun worry.

Jika saya betol2 akan melangkah ke fasa kehidupan yang seterusnya, I won't forget to share this happiness moment with all of you, dear frens.

Just the time haven't come to mean yet. Ada fasa dalam kehidupan yang perlu saya capai dulu. Hiiiiiiiyyyyaaah! =) Lagipun saya belum cukup matang utk kawen. Ini mama saya pun mengaku. Haha. Adeh. =p



With Love,
---{@ Lady Zera @}---

Tuesday, December 1, 2009

New Moon that Chill me up! Oh-ho!

AKhirnya, impian saya yang mengidam nak tengok citer NEW MOON tercapai jugak. ;))Tanggal raya kedua Aidiladha, bersamaan hari Sabtu 28 November 2009, I tegether with my sista n her BF pergi nonton this movie. Yipie! Best!

Just, dalam citer nie Edward x banyak play role, and ade pun awal2 n hujung2 citer. And then came this 1 guy into Bella's life. Well this guy (Jacob) actually mmg kawan Bella pun (dah show up since Twilight) but tak sangka rupa2nya Jacob ni werewolf yang juga ada hati kat Bella.



Tapi, sebab Bella setia n sayang sangat dengan Edward the vampire, die sanggup ikut Edward n request to transform herself into vampire as well.

Eh2, I bukan nak jd narrator kt sini. Nanti org yang belum tengok cerita ni marah kat I pulak sebab dah bocorkan citer. Haha. Ape yang I nak komen ialah Edward sangatttttttt handsome! Oh saya sungguh cair! N of course, Jake is cute as well. :) Tp,nape la Jake yg kiut tu muncul dlm hidup Bella pulak.



Well, ending movie ni sggttt cis! Mmg haruslah tengok sambungannya nanti. Waawaaa.. Saya da mula bayangkan kalaulah apa yg Edward sebut di penghujung cerita tu ditujukan kepada saya. ~_^ Ohhhhhh saya cair lagi. Kalau Edward ckp camtu kat I, I sanggup jadi vampire. Hehe.

Hurm, sekarang ni saya tengah inspire diri saya untuk beli 4 Novel Tebal sequel TWILIGHT. Agak2 mahal jugak la T____T tapi BERBALOI-BALOI membelinya, asalkan ko mampu cari masa yang indah untuk baca dan masuk dlm cerita novel2 itu. Hikhik.








Ok, saya mahu sambung berangan mau jadik Bella. ;p

Tata..


With Love,
---{@ Lady Zera @}---

Thursday, November 26, 2009

Selamat Hari Raya Aidiladha~

Salam Eid Adha.

Kepada yang mengerjakan haji, semoga selamat berada di tanah suci mukarramah dan sempurna amal ibadat.


p/s: Saya raya kat putrajaya je this year.

With Love,
---{@ Lady Zera @}---

Monday, November 23, 2009



.22 November 2009.
.Ahad.

..PAGI..

Hari ni saya bangun lambat, sama mcm semalam. *Grin* In fact, saya lama tak bangun lambat n bermalas-malasan macam ni. So, i don’t feel like a loser at all. *Big grin* Malah, saya rindu nak bangun lambat mcm ni. Haha! Weekend sebelum ni saya bangun awal, jogging atau bersiap-siap nk keluar utk program hujung minggu. Tapi this week saya tak dpt lah nk jogging, kaki saya belum cukup pulih untuk terima kejutan fizikal lagi. Taknak tambah lagi pressure on this pretty leg. Kasi can dia mau rehat puas-puas n baik pulih. Papepun, saya rasa seronok dapat bangun lambat hari ni, setelah sekian lama x berbuat begitu. ;p


..TENGAH HARI..

Hari ni saya memasak untuk seisi rumah. Saya ulang, memasak! Wow, sounds impressive kan? ;p Ok la since saya lama tak memasak di hari Ahad, selalu keluar berhibur je. Maka hari ni atas kemahuan Mama N’ atas kerelaan saya, saya volunteer untuk jadi chef hari ni. Erm, resepi apa tu x payah la sy bgtau okay. *Kenyit mata*
Well, mama telah komen masakan saya. Mama kata okay, just ada part yg still need to improve. Saya terima nasihat Mama :) And saya tetap yakin yang sooner or later, i will be GOOD in cooking, trust me oh my dear Mother. After I got married, perhaps? Who knows kan. Hehe. Tapi kawan2 n senior2 saya yang dah berumah tangga selalu berkata camtu. Sekaligus motivate saya lah. Hee. Dorang kata “jangan risau la, lepas kawen mesti jadi pandai masak punya la!”
Ya dan itu menjadikan saya optimis. Chayok2!

.
..
...
....
...
..
.

Readers, Mari ikut saya kembali ke masa-masa lepas. *Cuba bayang naik mesin masa Doraemon*

Heehoo! \(^_^)/


.13 November 2009.
.Sabtu.

Kami sekeluarga pergi Picnic kat Sg. Gabai. BEST. Lama tak picnic2 ni. Lepas tu we all pegi makan2. Lepas tu we all pegi Wedding Exhibition yang buat kat PWTC. Nah! Wedding??? Sape nak kawen? Sape, sape?

Well, saya la orang paling semangat nak pegi tengok Wedding Exhibition ni. Lantas saya mengajak family saya pergi tinjau-cuci mata at exhibiton at PWTC. Apalah yang I excited sgt ni pun I tatau. Saya bukan nak kawen dlm masa terdekat ni pun. Ok saya cuba list down on what-da-hack-la I nak sangat pegi tengok Pameran Kawen ni;

1) Since my kakak belum penah kot tengok2 exhibition kawen mcm ni, so saya sengaja membuka mata dia untuk tinjau benda2 mcm ni. Hehe. Ye lah kakak I ni baru balik Malaysia bulan Mei hari tu after years abroad. Kat Canada dulu takde makna-lah kan dia nak tengok exhibition2 mcm ni. Hehe.

2) Saya ntah kenapa suka pegi tengok-tengok tempat mcm ni. Ni 2nd time saya pegi wedding festival tanpa ada tujuan nak kawen pun. HAHA. Laugh audience laugh! To me tak semestinya nak kawen baru terhegeh-hegeh nak pegi survey or tengok2 wedding exhibiton mcm ni. Awal-awal lagi bagus. At least you akan dapat macam2 info. So that, u can plan very well for ur coming up wedding. Budget, concept of wedding, timeline, trend, ilham. Macam2. Especially budget. Bila I tengok2 n survey2 mcm ni, baru I tau mcm mana nak buat persedian kawen. Berapa anggaran bajet yang perlu ada before kita decide nak kawen. Takkan decide nk kawen, baru pike nak cari bajet lak kan? Celah mana nak cekau duit nanti. Hahah. Well, saya memang seorang yang information-seeker. Apa yang saya nak tau saya akan cari maklumat sampai dapat. Contohnya, info on wedding ni. ;)

3) Saya saje nak tau ape trend on wedding concept nowadays. So boley cari ilham nanti. Wahaha.

4) Saya suka tengok dress kawen yang cantik-cantik.
And berangan saya yang pakai dress tu semua. ;p


Okay, tu sebab kenapa I suka jejak kaki ke Wedding Festival. Tapi wedding exhibiton yang kt PWTC hari tu, to me tak menarik la! :( Compared to those yang buat kat PICC. Uhmm tak ingat bila tp dlm awal tahun ni la. Sebab yg kat PWTC tu tak banyak display. Takde sgt pelamin, baju pengantin, etc. Exhibitor plak byk yg business on photo-shooting etc. N caterer n event management. I can hardly see several pretty clothes and pelamin singgah sana. T_T

Oh ya, saya jumpa booth Love D’Heart. Syarikat ni adalah milik Faiz. Faiz pulak ialah tunang kawan saya, Tina. So di kesempatan ni, saya juga promote kepada bakal-bakal pengantin yang perlukan wedding planer, bolehlah dptkan khidmat Love D’Heart. :)

Ok, baiklah kita tamatkan cerita pasal KAHWIN kat sini. Kalau tak mesti u all ingat I dah gatal sangat nak kawen. Wahahaha. ;p

C ya in next reading! Muahx!

With Love,---{@ Lady Zera @}---

Sunday, November 22, 2009

Dear Awak..

Dear awk,

Saya macam masih tak pecaya ada orang yang sangatttttttt care like u. R u sincere, whai awak?




With Love,

---{@ Lady Zera @}---

Pretty but Pity Leg


Oh. My leg still not well. The right one.

Pity her.

And pity me.

Well, it is recovering but still not fully was. Still itchy n ouch-chy.

Ya Tuhan, sembuhkan rasa sakit pada kaki kanan saya. Aminn.


p/s: I tell ya later why my leg get hurts.


With Love, ---{@ Lady Zera @}---



Wednesday, November 18, 2009

Waiting in Nervousity

Hey. Tomorrow is the day.

UPSR result will be released! Haa. Saya berdebar. Bukan sebab saya yang amek the exam, but my dear brother. But I envy him, he's sooooooo cool n calm. Y huh? Tak macam saya dulu. Berdebar-debar sungguh! Tapi syukur dulu saya dapat straight A's - 5A. :)

Well, I hope so much my bro will get gud gud result. Dear Allah, Give him a big success with flying colors. Aminn.

With Love,
---{@ Lady Zera @}---

Monday, November 16, 2009

My talk~

Tomorrow, I'l be givin' a TALK over 200 people. It's my 1st time ever, since I am workin. Jadi penceramah la pulak! Huu~

Kalau bg taklimat memang berpuluh2 kali. But this time it's different. I have to give a talk on important topic. Few days ni memang byk buat revision supaya boley betol2 master that topic.

Hope everything will goes fine tomorrow. Amiinn.


p/s: I am going to Kepong today, n stay 1 nite there. Coz my slot will be in early mornen the next day.


With Love,
---{@ Lady Zera @}---

Tuesday, November 10, 2009

Pisau Cukur



Oh my Gucci!

Filem ni memang best!

Kire puas hati la tengok. Faqir juge sangat kiut walaupun bergigi BESI. Huhu.

And lakonan Fazura and Maya Karin mmg best.

Screenplay pun cantik giler. Macam2 ala hottiest movie at Hollywood.

So, saya bagi 5 bintang la!


With Love,
---{@ Lady Zera @}---

Monday, November 9, 2009

Malaysian Cup 2008 - A Victory VS An Uproar

Ok fine. It's all fine until that stupid incident.

Malaysian Cup had all over. Ang congrat to N9 for winning the tourney. For able to grab for the Primier Cup.

Yeah, again Congratulation to N9. You did a very superb splendid job. And I can see you've played it very very well. :)

Despite of the big winning, the other side seems dissatisfied. Hey dude, chill k! Menang kalah adat pertandingan. Kenapa mesti mau memberontak, sayang?

The reddish fellow fans started to roar up when N9 score for 2nd goal, and it worsen when N9 got 3rd goals. Throwing bottles, firecrackers, neither got you win the tourney nor score any goal. Kan? Instead, it shows how uncivillised you are. Duh I hate to say this. Kita semua bijak pandai okay. N kena juga bertindak pandai.

Oh dear, saya bukan mahu blame pasukan Kelantan. Hanya tak faham dengan segilintir kecil mereka yg wat camtu je. Walhal kalau pasukan Johor, Perak, Kedah or even N9 buat perangai macam tu pun saya akan geleng-geleng kepala. Kenapa ada manusia mcm tu. Bagus kalau kamu Obses. Tapi jangan la memburukkan keadaan dan orang sekeliling. And u shud at least respect the VVIPs on site. Look, there was Yang Dipertuan Besar N9, n Pemangku Sultan Kelantan yang sanggup mencemar duli untuk turun padang bagi full support. And habis la harta kerajaan kena bakar. Apa la yang they all dapat dengan bakar2 ni. Sungguh tak faham kan?

Hey sayang, remember Menang Kalah adat permainan. Kamu juga bagus Kelantan sebab kamu mampu masuk Finale. It's good and to-be-proud achievement. :)

Eh skali lagi I tegaskan I bukan menghentam Kelantan okay. I just komen on simple-tiny-dot-of-all among Kelantan FC yang bikin insiden hari tu. mereka yang terlalu taksub saje. In fact, saya punya ramai kawan, rakan, kenaln, saudara asalnya kelantan. yang cun2 belaka & hensem jugak la. Sangat ramai. And I do adore them for being my frens. :))



- Gambar insiden -


With Love,
---{@ Lady Zera @}---

Wednesday, November 4, 2009

Sway~

Yeah, baby. Sway me.

=======================

When marimba rhythms start to play
Dance with me, make me sway
Like a lazy ocean hugs the shore
Hold me close, sway me more

Like a flower bending in the breeze
Bend with me, sway with ease
When we dance you have a way with me
Stay with me, sway with me

Other dancers may be on the floor
Dear, but my eyes will see only you
Only you have that magic technique
When we sway I go weak

I can hear the sounds of violins
Long before it begins
Make me thrill as only you know how
Sway me smooth, sway me now

Sway me, make me
Thrill me, hold me
Bend me, ease me
You have a way with me

Sway with me
Sway

Other dancers may be on the floor
Dear, but my eyes will see only you
Only you have that magic technique
When we sway I go weak
I go weak

I can hear the sounds of violins
Long before it begins
Make me thrill as only you know how
Sway me smooth, sway me now
Make me thrill as only you know how
Sway me smooth, sway me now
Make me thrill as only you know how
Sway me smooth, sway me now
Sway me
Sway me
Sway me now


With Love,
---{@ Lady Zera @}---

oH La la..

Oh!

I rasa macam nak menari-nari exotic with contem moves.

I rasa nak menyanyi sampai lebam.

I rasa nak lompat-lompat and jerit-jerit sambil terus menanyi and menari.

Jangan tanya kenapa.

BUT I AM SOoooooo INTO IT.


With Love,
---{@ Lady Zera @}---

Friday, October 23, 2009

Penyakit

Omaigad.

I ade penyakit terbaru tau.

Amek gamba banyak2, pose sana sini, event ctu cni.

TAPI.

Tak penah la nak upload gamba2 tu kat mana-mana ruang maya peribadi I - FB @ Blog.

Pfftttt!

Sampai satu time tu baru I upload gamba2 I secara pukal - tapi peristiwa tu dah lama berlalu. Orang kata dah basi la. Wakaka. Nasib la kannnnn. Haha.



With Love,
---{@ Lady Zera @}---

Monday, October 19, 2009

Make-Up and What It BringsTo You

Glory all!

Okay. Tarik nafas.. lepas. *Smile*
Well, inhaling oxygen is a good activity to ensure the oxygen is brought n' spread in every inch of ur body.

In fact, breathing in can bring up ur confidence level. Pecaye tak? Sebab tu pakar2 PR slalu memberi advice bahawa sebelum memulakan public speaking, perlu menarik nafas at least 3 times. Then, believe that u'l do fine. :)

Hurm, see. Saya dah mula melencong. Wakaka. Topic saya pada hari ini ialah mengena:

MAKE-UP.

okay saya sebut sekali lagi.. MAKE-UP.

wow, wut a glamorous word. When everyone talk about make-up they keen to say about beautiness, trend, wajah bertukar lebih cantik, keajaiban and bla bla.

Well, well. Saya tetapkan akan katakan TAK semua make-up adalah CANTIK. Dan bukan semua effect make-over adalah menawan. Punca dan sebab-musabab yang mensumbangkan kepada ketidak-cantikan ni, itu anda-anda semua boleh fikir sendiri. Ini assignment saya untuk anda semua hari ini. Hehe. ;p

Saya banyak melihat beberapa gambar wedding kawan-kawan, kakak-kakak senior dan kenalan-kenalan lain yang dah berkawin. ohye, bukan setakat melihat gambar tetapi juga melihat LIVE melalui kehadiran saya ke majlis-majlis kawen ni.

And saya boleh katakan 85% make-up pada si pengantin perempuan tak berapa cantik. :( Aiseyy..sayangkan. Kadang-kadang bila btol2 lihat sebenarnya muka si pengantin perempuan yang real sangat cantik or cute. Tapi sebab kesan make-up yang tidak menjadi menyebabkan wajah cantik pengantin itu jadi tenggelam. And kebanyakan dari make-up ini jadikan rupa mereka lebih dari usia sebenar. Yes, I always feel that. Over n non-suitable make-up can make you older than ur real age. Euuwwww~

Well, tapi tak dinafikan ada some make-up sangat2 menjadi dan menyerlahkan muka yang cantik si gadis. I amek contoh seperti gambar kat bawah ni - engagement Lynn my ex-skulmates a.k.a ex-dormmates.






Lynn ini irasnya sangat comel dan bila I lihat make-up Lynn dlm pix ni, I rasa teruja. Cantekk! Pandai make-up artis tu make-over Lynn's. :)

Satu lagi contoh baik, ialah make-up kawan saya Safiah yang kawen muda masa 1st Sem 3rd year. Yes, her make-up is sooooo nice i Love it. ;) Sorry tiada gambar Safiah di sini untuk membuktikan kebenaran kata-kata saya sebentar tadi.

Oh dan saya harap pula, bila time wedding nanti, saya takkan di make-up terlalu over sehingga memburukkan muka saya (yang comel) ini. Hehe. Saya prefer make-up yang natural-like. tapi still mesti nampak sweet.

Okay, itu saja cerita make-up I nak share today. Banyak lagi cerita about make-up and beautiness saya akan cerita nanti, yeah beautiness & health is my passion.


p/s: I cite2 pasal make-up and kawen ni saje je ok, bukan sebab nak kawen dlm masa terdekat. Hehe.


With Love,---{@ Lady Zera @}---

Sunday, October 18, 2009

Hey You

Kepada kamu yang itu,

Thanks for giving colours in my days.


Sungguh kamu tabah untuk saya?





With Love,
---{@ Lady Zera @}---

Monday, October 5, 2009

Out-Of-Date-Pity-She

Dear all.
Omaigad. Saya sangat rindu blog ini! and also blog kawan2 yang lain.
Isy! (Marah diri sendiri)
I am way toooooooo out-dated in this blogging moment.

Aduhai. Saya sangat busy okay. Rasa bulan puasa n bulan Raya I sangat2 full and pack. Erm apelah yang kau busy sangat Princess Zera uii. Haha. Tak tau nak cakap mcm mane tapi I memang tak sempat nk meng-update blog kesayangan ni.

Erm macam2 actually kesah dah berlaku sepanjang ketiadaanku di alam maya ini. Sampai tak tercerita dibuatnya. Sebab macam2 yang jadi. (Ketahuilah I memang suka n banyak bercerita).

Disebabkan ketinggalan masa ini, I boleh pulak terlepas satu kisah penting tentang kawan I. Iaitu Tina. Tina yang telah bertunang. Patut berita2 hot n menggembirakan pasal kawan2 HARUSLAH I terkehadapan tau lebih awal. Ini kan pulak terbalik kisahnya. Kawan saya itu telah selamat menjadi tunangan orang tapi saya masih belum tahu sampai la I membaca blog rakan kami lagi seorang, then I baca pulak blog si empunya diri. Omaigod! Memang sah kau out-dated Zera. Kesian kesian.

Dan saya mula marahkan diri ketika itu diiringi perasaan kecik hati. How I ever cud missed such this good news. And y nobody told me? T___T
*Sekali lagi marahkan diri sendiri*

Di hari kejadian juga saya boleh pulak berniat nak ajak my darling Tina untuk temankan saya di rumah yang home alone 4 hari 3 malam. Mama suruh saya ajak sesiapa untuk temankan saya lebih2 lagi saya pun baru sihat dari kebah panjang. Rupa-rupanya saya yang tak tahu menahu ini tersilap ajak orang. Haha. Ape lah kau ni Zera.

Few days after tu baru I ketahuan. Wo ow aku ketahuan..And of coz la tekezut but happy sangat2 dapat tau she's engaged to her lover. :)) Aminn. Alhamdulillah. Yang penting kawanku sayang itu telah selamat bertunang. *Smile*

Baiklah baiklah.
Saya tengah pursue myself ni untuk jadi seorang yang rajin update blog. Okay. Hope so. I will. :)

Owh, ucapan terima kasih untuk sesiapa yang memeriahkan rumah terbuka saya. Bagi yang saya terlepas pandang untuk menjemput, insyaAllah bila I kawen nanti I jemput semua. Hehe. Owh ye, di rumah terbuka saya ada menerima beberapa tetamu istimewa. :D

Lagi satu, gambar2 raya I akan upload later. Harap-harap tak ketinggalan zaman lagi. Hee.



With Love,
---{@ Lady Zera @}---

Ramadhan Updates

See, how so out-dated I am.

Haha. Do I care?

Kamu rindu saya? Haha ini kenyataan perasan-tan.

Okay, okay. Jom layan gamba2 sorotan aktiviti I sepanjang Ramadhan yang lepas. Tis year memamg best. Banyak program buka puasa. :)


.Album 1.

Buka Puasa Alumni skola terchenta (warh chenta la sangattt) - SMSS



I missed so much this Aspuri. Tempat I bernakal-nakalan dan berajin-rajinan.



Ahem. Attire yang I pakai tu antara koleksi yang I suke sebab it's cute. Hee.




Model Alumni SMSS. ;p




Che'pa, Mai, Qla, Copot, Ain Nose, Cekgu Suraya, Zana, Aifaa, Cikgu (ala luper name), Princess. Hehe.



The guyz.







.Album 2.

Break-fast with gang batchmates.


Venue: Fish Manhattan Market, Alamanda.




.Album 3.

Buka pose dengan geng2 KMJ - Norul N Qila. Huda absent with reason.

This is Norul.



Qila.








.Album 4.

Buka Puasa with Coursemate - Hida, Nad, Hazey
& Kajaianz Teha,Yati, Ekin.


Me & Teha.



Replika yang soooooo CUNNN @ Midvalley.



Teha N' Yatie.


The coursemates. :)




.Album 5.

Buka Puasa Futsal Club.










.Album 6.

Break-fast n Santai2 Session with family.




Ini kakak sulung I.




With Love,
---{@ Lady Zera @}---