Daisypath - Anniversary

Tuesday, August 31, 2010

Donation to charity home

In conjuntion with my previous entry yang ni, saya masih mencari charity home yang sesuai for the donations.

Awak sume ade suggestion tak charity home mane yang ok utk kite derma barang2 nih.. kalau ade suggestion or based on pngalaman, lemme knoe ya.. TQ.

=)

With Love,
Lady Zera

Towards D End Of Ramadhan

Ramadhan is going to the end. Ntah nape, I kalau boley nak more n more Ramadhan days. Nape masa cepat berlalu. Everything sooooo fast. I still want to cherish my every day, my every single moment with joy n happiness. For this Ramadhan, still nak lalui n menyambut setiap detik penuh berkat Ramadhan.

Ow ow. Rasa macam baru 1st Ramadhan aritu. In fact seyesly I rasa mcam baru je berpose n beraye tahun lepas. Tup tup da masuk raya ta0n baru. Hurmmmmmm..

Well, bulan Ramadhan ni masa saya sungguh terisi. With program buka pose ngan kawan2, best frens, colleagues, geng2 bas skola, geng bace buku, haih mcm2 geng la plak. Ehehe..

Towards d end of Ramadhan pun, boley kata almost everyday ada prog. Biasa la hari2 terakhir bulan pose. Tapi still hoping dat I can do the terawih as well.

Selamat berpuasa to all Muslims! Take advantages to increase our good deeds in this holy month. =)


With Love,
Lady Zera

Monday, August 30, 2010

Niat Ramadhan N' National Day

Semalam (Ahad) 29 Ogos 10, I lepak2 jer kat umah. Oh my all-day relax weekend!

Alhmdlh. 1 mission accomplished. I had organized my closet n most of the thing: had screened my clothes for donation purpose. Yup, saya ingin menderma. Dah lama saya memasang niat n hajat ini. And, I think this Ramadhan month is the best month to fulfill my nawaitu nih. :)



A have a bulk of my gud clothes to be donated. Tak semua pakaian terpakai. Kalau yang terpakai pun semua still elok n cantik n baru, some I jz wore it 2,3 times. Ada yang langsung tak penah pkai. Tak pakai atas faktor-faktor tertentu. Bdw, all is still nice, can be wear. Sume elok2 lagi.
Saya dah search few charity homes utk I donate baju-baju ni. Jz belum contact lagi. Wil do ASAP, insyaAllah. Semoga Tuhan berkati usaha saya ini. Aminnn. (>_<)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hepy National Day to all Malaysian.

I my Malaysia, proud 2b Malaysia.



Dear God,

Plez give our Malaysia eternal peace and unity. Jadikan Malaysia ini bangsa yang terus maju, cemerlang, gemilang n terbilang.

Aminn. (>_<)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


What about Merdeka?


Merdeka dari penjajah.

Merdeka dari pemikiran yang dijajah, kolot, sempit dan tidak bertamadun.

Merdeka dari kedukaan n kesedihan.

Merdeka dari penindasan dan kemusnahan.

Merdeka dari sikap irihati, hasad dengki dan sifat buruk.

Merdeka dari kelalaian n kealpaan.

Merdeka dari kegelapan n kesesatan.

Merdeka dari segala-galanya. Everything.



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



Diri ini jua ingin merdeka dari kekusutan fikiran n keresahan jiwa.

Ya Allah, semoga Kau terus beri ketenangan n ketabahan dalam diri ini. Aminnn..



With Love,
Lady Zera

Sunday, August 22, 2010

Yang Kutahu Cinta Itu Indah

Tak Pernah Aku Membayangkannya
Bila Insan Sedang Patah Hati
Kali Ini Ku Rasakan Sesungguhnya

Siang Hariku Bagaikan Malam
Pelangipun Berwarnakan Kelam
Inikah Yang Dinamakan Patah Hati

Tak Ingin Kujalani Cinta Yang Begini
Yang Kutahu Cinta Itu Indah
Tak Ingin Kurasakan Jiwa Yang Tak Tenang
Kumau Kau Tetap Disisiku

Dan Tak Ingin Kurasakan Jiwa Yang Tak Tenang
Kumau Kau Tetap Disisiku

Siang Hariku Bagaikan Malam
Pelangipun Berwarnakan Kelam

,-afgan N nagita


With Love,
Lady Zera

Seadanya Aku

Seadanya Aku

Tak dapat ku kotakan
Seperti yang sudah-sudah
Bagai memetik butir bintang
Yang jauh tampak terang
Tak sanggup ku mungkir dalam sayang

Tak mampu ku berikan
Mimpi di luar jangkauan
Terimalah yang setulusnya
Aku di depan mata
Seadanya aku manusia

Aku peraih kasih sayang
Rindu pada ketulusan belaian
Engkau yang mendamaikan rasa ragu
Dengan cinta tak seperti dulu

Istana yang ku bina
Biarpun kali kedua
Terimalah yang setulusnya
Aku di depan mata
Seadanya aku manusia

Aku peraih kasih sayang
Rindu pada ketulusan belaian
Engkau yang mendamaikan rasa ragu
Dengan cinta tak seperti dulu

,by Nubhan


With Love,
Lady Zera

Thursday, August 12, 2010


Hari ni 2 Ramadhan = 12 Ogos 2010.


Malam semalam, berbuka puasa yang pertama, saya muntah lepas tuh. =( kalau saya tak sedap badan n tak sedap hati n sedih yang teramat, mesti rasa nak muntah yang akhirnya muntah betul2.


Ada sebab saya berperasaan mcm tu. After read to something. Biasa kalau saya bernaluri macam tu, mesti sebab ade something or akan ade something. Tapi saya muntah biasa sorang-sorang. Tak siapa tau. Lepas tu saya akan react tenang n ceria macam biasa.


Petang tadi (puasa hari kedua) saya rasa something lagi. Rasa tak sedap hati. Tak sedap badan. Saya rasa mesti ada sesuatu ni. I have bad feelings.


Tuhan Maha Kuasa, baru tadi saya lihat sesuatu yang akhirnya menerangkan perasaan tak sedap hati saya ni. Btol, naluri saya cukup kuat. And my instinct alwiz right. Alhamdulillah, itu kelebihan Tuhan nak beri pada saya. Sekali lagi instinct saya benar. Patutla hati kuat berkata-kata, akhirnya saya dapat lihat sendiri.


Hati berkecamuk. Pilu. Hambar.


Tuhan, berikan aku kekuatan. Kekuatan n ketabahan yang berterusan.


Malam ini saya menangis lagi. Tangisan tak berlagu. Dan esok bila mengadap hari baru, saya akan senyum, ketawa n ceria. Sembunyikan apa yang terbuku di hati. Tolak jauh-jauh kesedihan yang ditanggung. Saya tak mampu nk share kat sume orang, maybe to the close one only.


Be strong, be brave. Strong. Strong. Strong. Brave. Brave.


Kalaulah orang itu faham apa yang saya rasa.




With Love,
Lady Zera

Tuesday, August 10, 2010

Salam Ramadhan

Happy Ramadhan Elmubarak to all Muslims.

Fulfill ur mission - puasa penuh 30hari. :)

Bagi yang beralasan kukuh (ladies only) then sokay tapi ganti cpt2 nanti jgn tangguh2 hehe..




Saya rasa seronok untuk bulan Ramadhan ni bcz:

1) Of cos mensyukuri nikmat n rahmat dari-Nya kerana umat Islam di seluruh dunia masih boleh melalui Ramadhan ni.
2) Ramadhan - month of barakah n peaceful - saya memohon kepada-Nya agar diberi ketenangan yang agung buat diri saya - dan peluang dan ruang untuk menambahkan pahala.
3) 1 month puasa followed by Raya..yeay! :)
4) Bulan puasa besenye masa untuk jumpa kawan2 lame, bestfren yang lame x jumpe..time ni confirm penuh invitation berbuka pose sana-sini. Tp ok gak sebab nak tunggu hari lain mcm susah nak jumpa membe2, time ni lak sume orang semangat nak wat gathering n buka pose ramai-ramai. ^_^

Papepun, lakukan ibadah puasa ni dengan seikhlas hati anda yer. InsyaAllah, ganjarannya besar nanti. Kurangkan mengumpat n mengutuk. Jauhkan benda2 makruh.

Salam Ramadhan 2 all of u. :)





With Love,
Lady Zera

Nite of First Ramadhan

Alhamdullillah. Ramadhan Mubarak is back again. Cepat je masa berlalu kan. Rasa macam baru je pose taon lepas. Now it has back again. Bdw, saya syukur atas nikmat-Nya kerana masih diberi nafas dan sekeping nyawa untuk melalui Ramadhan lagi.

Salam Ramadhan buat semua. Saya tak mampu puasa penuh, as usual. ;) Even first Ramadhan kali ni saya ter'miss'. So tadi saya juga tak bertarawih dengan alasan. In fact, the family of mine juga tak bertarawih untuk 1 Ramadhan ni.

Malam 1 Ramadhan di saat sesetengah Umat Islam pergi bertarawih. Saya pergi halu tuju lain. I went 2 hair saloon. Haha klaka kan. Well, niat asal nak bawak my Darling Oyen pergi mandi cz dah lama she's comot-momot ow I kesiannn sgt to her. But then tak jumpa carwash yang ok, so I changed my mind gi saloon la plak. Lagipun saya dah lama ade plan nk g saloon. Haha I try to new fashion but not much different. Heh konon2 rambut raya la ni. Kahkah.. But I lyke!

Malam ni and few coming nites tak dapat tarawih (and pose), sokay nanti InsyaAllah ada chance. Kalau boleh nak banyakkan tarawih. Bulan Ramadhan ni la yang I selalu dapat ketenangan especially tyme tarawih. Semoga diberi lebih ketenangan dan kekuatan selepas apa yang berlaku atas diriku, Ya Tuhan.

Bulan puasa bulan untuk mendidik kesabaran. Semoga kita semua dapat menghayati bulan penuh barakah ini. :)

Jangan luper niat yer, dear readers. ;)


With Love,
Lady Zera

Tuesday, August 3, 2010

Entry Hari Ini

Rindu nyer blog ni... banyak nak jot down.. tnggu masa free jer...

i've been thru my days pahit manis sedih suke...macam2... ape yg saya harap, Tuhan terus beri saya kekuatan....

Terima kasih Tuhan.

With Love,
Lady Zera

Saturday, July 24, 2010

Pasti ada yang Satu itu

Few days ago, I wz listening to this 1 topic @ HotFM.

Hotchat pagi tuh pasal Facebook. Anything you wanna say about FB. Tibe2 ada this one caller called HotFm. A guy. Dipendekkan cite, this guy sangat2 bersabar dengan perangai teruk isteri die. Even their marriage hampir retak but this guy cuba gak save their marriage, bcuz how bad her wife was,n how bad d condition is, he still love his wife forever. Semoga perempuan tu terbuka hati and balik ke pangkal jalan. InsyaAllah this men can bring back his wife to reality.

Hurm, mmg rasa terharu dengan diz lelaki. Cam nak mengalir air mata pun ade. Tibe2 saya dpt motivation, dalam dunia ni,not all men is bad. Dalam banyak2 yang bad tuh, mesti ada yang sangat2 baik n berhati mulia mcm tu. Saya harus yakin itu. Bad impression terhadap laki based on my experience n observation, saya cuba kikiskan. Pasti ada lelaki yang baik. Harus yakin.

Dalam hati saya berdoa, semoga ditemukan dengan lelaki berhati mulia macam ni. Macam mana dia terima saya seadaanya, saya juga akan terima dia seadanya.

Aminn..


With Love,
Lady Zera

Thursday, July 1, 2010

Rehat-rehat Sayang




1 Julai 2010.Khamis.

Arini saya MC. Demam. Not feeling well. Badan tak sedap.
Oww banyak factors nye:
.:: SATU ::.
Balik from hospital selasa malam rabu hari tu (view post kat bawah untuk cerita lanjut), badan cam suam-suam jew. Ari rabu saya masuk keje but i feel cold the whole day. Tanda-tanda nak demam la tuh.
.:: DUA ::.
Petang semalam (rabu) tu saya amek injection vaksin pencegahan H1N1. Hehhh..jangan pike bukan2, bukan sebab saya disahkan H1N1. Actually my department ade buat taklimat kesihatan about pencegahan H1N1 dengan collaboration with Ministry of Health. After the taklimat, sesi dibukak kpd pemberian suntikan vaksin pencegahan H1N1 untuk 80 orang terawal.
Errr, kan dah jadi bahasa skema dah, kah kah. Well, mulanye I tak register untuk amek pun, tp akak n kawan2 kat ofis tu sume amek and dorang recommend I amek gak. I refuse at first sebab langsung tak bersedia kena cucuk jarum arituh. Takotttt wooo. Susah nk create mindset tibe2 nih, lagi bab2 kena cucuk jarum nih. Huuu.. Last2, pike punya pike, I pun decide nak amek sebab bukan senang nak dapat peluang ni. Orang kat luar sane berebut-rebut nakkan vaksin ni, ni pulak orang na bagi free kan.
Haha injection nye penangan, I pun demam la jadik nye. Side effect kate kannn. And tangan kiri i ni lenguh dari petang semalam sampai la sekarang ni da lebey 24jam x ilang lagi lenguh n sakitnya. Lagi2 area kne cucuk tuh memang sakit lagi. Adoyaiii.. T_T Nak wat keje pun susah, nk drive, nak tido belah kiri mesti akan ase saket... Huaaaaa.. Cepat2 la baik! huhu..
.:: TIGA ::.
I got a surprise lately especially today, and tengah nak adapt dengan this surprise. Sebab tuh boley terdemam skali kowt. Ahaha..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Papepun, I harap cepat-cepat la sehat and boley ceria seperti slaloo :D

Pray for me ya..
Today I nak rest puas-puas.. Rehat-rehat sayang..
With Love,
Lady Zera

Wednesday, June 30, 2010

Insaf

Malam tadi I melawat sorang staff @ yang wife die baru meninggal @ Hospital Putrajaya @ +-8.45 pm. Innalillah.. Memang weol sume sangat tekejut n sedih.

Her death due to gastrous cancer. Afta conducted an operation, she felt comma, sampai la arwah menghembuskan nafas terakhir. Allah lebih menyayanginya.

Saya sempat melihat jenazah tapi dari pandangan jauh. Insaf sangat-sangat. This women is still early when she has ended her age. She had left 1 small kid n his beloved husband. Tataw la macam mana anak kecik dorang tuh nanti..

Nauzubillah min zalik. Semoga saya dan umat Islam lain yang masih hidup di dunia ni dipanjangkan lagi usia kami. Saya juga insaf, mulai detik ini kita harus sentiasa jaga kesihatan n pemakanan kita. Kita tak boley expect apa yang akan jadi pada esok, lusa, bulan depan, tahun depan, or bile-bile pada masa akan datang.

Hargai apa yang kita miliki sekarang. Hargai kesihatan kita. Ingat orang-orang sekeliling yang sayang kite..



p/s: Malam tadi balik
dari hospital saya terus mandi, kawan2 dah pesan supaya mandi since da tengok jenazah tuh. Semoga arwah ditempatkan di tempat orang-orang beriman.

p/s: Melawatlah orang yang meninggal, kamu akan dapat pahala dan keinsafan. Ni pesan ustaz/ustazah masa kat skola dulu.


With Love,
Lady Zera

Friday, June 18, 2010

Mysara Engagement

U r officially engaged to Mr.Haniffa, my dear fren Maisarah.

Sweet blood.

Wife-wannabe.

M hepy 4u, and terharu gak.

Happy engagement 2u - 120610.



Terharu n gembire, kerana saya adalah orang tengah yg menemukan mereka. Titik permulaan 2 hati ini bertemu mata n menjalin hubungan. =)
She's..my bestfren.
With Love,
Lady Zera

Tuesday, June 15, 2010

LBS That I Loved

1st weekend of this month, I planned to watch movie. Nak cari entertaiment utk hilangkan lara dalam hati. Eceh. Bahasa yang tak tahan. Lagi satu, I macam teringin sangat nak tengok movie since lame tak buat mende neh. Ehehe.


Cool plak biler my fren Pija has agreed nk layan movie sama2. And we decided to watch 2 movies back-t0-back. Hahaha,mission accomplished. Dapat tengok 2 movies.
Satu,Prince of Persia - Walaweiiii memang superb la! Patut la sume orang recommend I to watch this movie, cuz memang best! I bagi 4 star and half.

Dua, Lagenda Budak Setan (LBS) - Movie ni I dah lama mengidam nak tengok since mule-mule promotion production movie ni @ Melodi. Finally hari ke-3 tayangan, dapat tengok movie ni. I suke!
Well overall cerita ni memang besh. Bagi yang hayati jalan citer mmg akan kate besh kowt. Macam saya, saya memang baca novel LBS kat skool dulu. (Oh saya mmg peminat novel Ahadiat Akashah). That's y I am really looking 4ward to watch tis movie.
Heh memang sedih sangat citer ni. I tengok pun rasa nak nanges jew. Lagi-lagi lepas apa yang baru jadi kat diri I kan. Cry me a river. T_T

Kalau la ada laki macam Kashah dalam hidup I yang setia menunggu cinta I, I takkan tunggu lame-lame I terus kawen ngan die esok gak. Hoho.
And and, I love Lisa Surihani very much!
And saya suka juge soundtrack movie ni that is 'Bila Cinta'. Aduh sebak je dengar. Tsk tsk.
Papepun tak sabar tnggu kemunculan sambungan citer ni..!
Bagi yang belum sempat tengok, go to ur nearest cinema n get ur tix now! :)
With Love,
Lady Zera

Sana Bola Sini Bola Situ Pown Bola

Yeay, it's world cup rolling out! I dah lama tunggu detik ni. Heh I memang crazy dengan worldcup. Minum bola, makan bola, tido bola, sume pon bola. Ahaha.

And of course team yang I sokong is..... GERMANY! :D

I sangat2 excited biler Germany score 4-0 against Aussie. Go Germany go! I lagi eksaited biler my hero Klose bagi goal. That's him ahah ahah!

Okey okey pasukan favourite I ikut ranking ha macam nie ha:

1) Of course GERMANY.

2) JAPAN

3) ENGLAND.


Tapi target saya, Germany harusss pegi sampai final. Hoyeh hoyeh.

All the best to Germany. To all FIFA Worldcup Fan, enjoy ur watch. Jangan gado-gado hehe.


=============


Ahem, saya yang orang cop ayu comel n lemah lembut ni (orang lain kate, I tak kate, hihi) ,Dalam Ati Ade Rawcks okeyh. Hihi. Bola-bola ni, I layannnnnnnn. Huhu.



With Love,
Lady Zera

Teori yang Ajaib

Saya tak taw la kalau ni teori yang korang sume dah tau. Tapi 1st time saya dengar teori ni, saya terfikir 'betol ke?boley pakai ke teori ni?'

Okey okey. Teori nye mcm ni.

"Bila anda memandu pada waktu hujan (lebat terutamanya) pakai la Spek Mata Hitam untuk pemanduan yang lebey jelas"

Tu die. Kalau awak, awak pecaya tak?

Then satu hari iaitu Sabtu yang lepas saya berjaya menguji teori ni. I drive alone all the way from Putrajaya to Sg. Buloh to attend my best fren's engagement. Baru 10% perjalanan, hujan turun dengan lebatnye. Seblom hujan turun saya dah memang pakai Spek-Mata-Hitam-Saya-Yang-Vogue sebab saya memang jenis berkaca mata hitam semasa memandu di siang hari.

And tbe2 saya tak sedar hujan dah turun n lepas tu diikuti dengan hujan lebat, sampai ke sudah saya tak tanggalkan Spek-Mata-Hitam-Saya-Yang-Vogue. And tibe2, saya terperasan oh rupe2nye saya masih pakai Spek Mata Hitam di kala ujan lebat mencurah-curah ni. Then, saya tanggalkan Spek-Mata-Hitam-Saya-Yang-Vogue, tapi saya rasa lagi blurr and tak berapa clear jalan kat depan bila tanggal spek.

Pakai balik spek hitam. Oh oh kali ni baru clear. Bukak balik spek hitam. Memang tak baper nak clear.

Then saya senyum sendiri, TEORI TERBUKTI. =)

Awak percaya? Cuba la sendiri! Hehe.




With Love,
Lady Zera

Tuesday, June 1, 2010

=)

Hari ni I gi ofis dengan memakai baju kurung baru. Ahaa vietnam cotton. And ramai pulak yang puji cantik. =) Ahem. I tak tau pulak if dorang actually nak puji I yang cantik or baju I tuh yang cantik. Tapi pape pun I senyum tersipu-sipu jew. Kah kah tak boley bla btol tersipu-sipu. Erm tak la, actly I rasa besh jew bile arini ramai cakap camtuh..

Tapi photo dengan baju baru tak sempat nak snap lor. Lenkali la kowt..Hee.

=)

With Love,
Lady Zera

I will survive

Hye peeps..



Well macam2 dah terjadi these few weeks - these few days. Sedih. Marah. Gewam. Terluka dan dilukai. Pedih. Penat. Lemah. Buntu. Kecewa.



But semalam, 31 Mei 2010. It's were all over. Saya akan cuba lupakan semua yang pernah menjadi lipatan sejarah hidup saya. Now, all i need is strength. Ya Tuhan, berikan aku kekuatan dan ketenangan jiwa. Saya percaya semua yang berlaku tu ada hikmahnya. Tuhan dah tunjukkan beberapa hikmah yang saya tak nampak sebelum ni. Semoga saya jumpa lebih banyak hikmah dan pentunjuk.



Saya ingin kuat. Ceria seperti selalu. Mahu bangkit dari kesedihan ni. I wanna back me myself.



Mungkin kalau tergerak ati, I akan jot down some of the stories here but later. Picisan cerita di sebalik sanubari yang retak ini. But dont worry, insyaAllah saya kuat orang nya. N orang2 sekeliling juga beri kekuatan buat saya. Terima kasih.


Oh ya, forget to mention. Another historical date is 27 Mei 2010. Tarikh ini yang membawa kepada peristiwa lebih besar iaitu 31 Mei 2010.




31 May 2010. Later on I will forget this date. YES I WILL.







With Love,
Lady Zera

Saturday, May 22, 2010

Ku Menangis ;'(

Hati Yang Kau Sakiti

Jangan pernah katakan bahwa
cintamu hanya untukku
karna kini kau telah membaginya

Maafkan bila memang kini
harus kutinggalkan dirimu
karna hatiku selalu kau lukai

Tak ada lagi yang bisa ku lakukan tanpamu
ku hanya bisa mengatakan apa yang ku rasa

Ku menangis membayangkan
betapa kejamnya dirimu atas diriku
kau duakan cinta ini
kau pergi bersamanya

Ku menangis melepaskan
kepergian dirimu dari sisi hidupku
harus slalu kau tahu
aku lah hati yang telah kau sakiti

Ku menangis
harus slalu kau tahu
aku lah hati yang telah kau sakiti

~by Rossa~

Deep Inside,
Lady Zera

Sunday, May 9, 2010

Ha Ha

Sayer godek2 gamba kat folder dalam PC nih. Ow ow ow. Omaigad. Manyak nyerrr picta sayer save tp x upload2 lagik. Hahah. Kesian2..

Ok, godek-godek lagi. Jumpa lagi. Gelak sowang2 tengok gambar yang luchu bangett. Ahaha. Rindu. Ow oh. Sgt memoroes. Rindu lagi. Full of stories behind.

Naa, nanti I upload n citer2 ni. Nanti yer. Haha. Peace..


With Love,
Lady Zera

Happy Mother's Day to all mummy in tis world :D



Today - 9 May 2010 - 2nd Sunday of May - World Mother's Day.

Hence,

I would like to dedicate my dearest n warmest words of love: Happy Mother's Day to all mummy in this world. Mak. Mama. Ibu. Bonda. Umi. Mami. Sume-sume la! :D

And,

Most of all, this special dedication is towards my MAMA. Mama, I lurve u mama. Till the end. Neva stop. Muah.. Nah munge... ---{@

Well, orang kate nak sayang mak kita bukan on Mother's Day jer. But hari-hari pun. Sayangi n hargai mereka selagi mereka masih ada. Ibu yang lahirkan kita. Bagi yang telah tiada, sentiasa doakan mereka dilimpahi kesejahteraan dan kesenangan di akhirat, dan dipertemukan di syurga kelak.

Mama, saya sayang mama. I'm sorry if I've hurted you. Selamat hari Ibu..



Photo: My beloved Mama (Location: St. John, Canada).


With Love,
Lady Zera

Oh Juwita

Duhai Juwita
Sungguh aku tak mengerti
Tak pernah engkau mencuba untuk fahami
Aku yang selalu mencuba untuk menyayangimu di sini

Duhai Juwita
Masihkah hancur hatimu
Setelah patah ditinggalkan kekasihmu
Agar aku yang akan selalu temani mengusap tangismu

Akulah lelaki yang bisa mencintamu
Hingga nanti aku akan mati
Akulah lelaki yang bisa menjagamu
Hingga nanti akhir nafasku ini

Duhai Juwita sungguh aku tak mengerti
Tak pernah engkau mencuba untuk fahami
Aku yang selalu mencuba untuk menyayangimu di sini

Tak akan ada lagi
Lelaki yang bisa
Mencintamu seperti ku

===============================================

Layanz..... Oh Juwita by Nubhan. Love tis songs.


With Love,
Lady Zera

Thursday, April 29, 2010

Life's is not S EZ S u Think.

Yeah, I repeat.

Life's not as easy as you think. Arh why?

It's even not that easy when things come to complicate the rest.

When we might opt for severals but at the end we not able to opt even one.

We have several options and choices, but nothing can make 'em being chosen. Why life? Why God?

Yes. Yes. Yes. I need that strenght. I need that courage.

Please.




With Love,
Lady Zera

Sunday, April 18, 2010

The Saturday

Hye peeps! =)

Tibe2 arini I nak post bout my Saturday today.

Today. Saturday. 17.04.2010.

1) Mama kejut I bangun pagi dalam kul 8 lebih. Terkejut I dengar news dari mama. Tapi tak serious mana. Ayah ada injured sket masa jogging pagi tadi. So i kene gi klinik pick ayah. Oh cian my dad. Sayang ayah. Taknak ayah sakit2. Thankgod takde pe sangat. Sume da ok.

2) Then anta Mama and adek kecik gi program tadika adek.

3) Then s been promised, pegi follow kawan saya Bernadate (Det) balik rumah sewa die untuk tolong die pack barang and angkut barang2 sume dalam kete before kete die naek kapal to Sarawak. Ouh Cik Bernadate sayer ni nak pindah balik hometown dah dat is Kuching. Papaiz Det. Will be missing u a lot.. ;'(

4) Det blanje I mamam since I dah tolong die kemas2 n angkat barang for hours. =) Thanx for ur trear Det.

5) Demi memenuhi permintaan seorang rakan untuk jumpa n lepak, so saya pun bjumpa la rakan itu. Oh thanks for ur treat too. Nice hazel coffee! :)

6) Malam, nonton team Fav saya dat is Manchester United berentap ngan Man City. Oh heuw. Naseb baek la menang 1-0. Tak sia-sia saya nonton. Hihik~

7) FB n FB n FB.

8) Grrrr.. tibe2 saya rase saket ati biler tengok few gambars kt FB. Eh eh saya pun tak tau nak rasa ape. Macam xde nak rasa pape pun ade gak. Ah Ah. Ape ntah.

9) Nak tido. Maka jom tido sume. ZzzzZzzZzzzzz..



p/s: Kepada Si Rakan, sorry if ade words saya yang menyinggung perasaan kamu. Saya hanya berkata jujur n benar.



With Love,Lady Zera

Budak Kecik




Pihak berkuasa tempatan sedang mencari 2 budak kecik ini:


-Satu-



-Dua-
(si tudung itam)



Ade sape2 yg jumpa x? Sape2 yang jumpa akan diberi ganjaran yang tak ternilai. Juta2 lemon punyerrrrr.. huhu!

Cepat2 carik kerana kita dah kesuntukan masa.....

Wednesday, April 14, 2010

Break.Break.Break.

Haaaachueeewww!! I cecema la arini. Arini sejukkk sgtt. Adei. Ape la aircond ni kuat sgt. Grrrr. I ni da la kecik je, lemak pun x cukup cover lagi tahap kesejukannya.

Ahh cite cecema ketepikan dulu.
Well. Now I feel is...

I.
Really.
Want.
A.
BREAK!!!
I.
Need.
A.
BREAK!!!

In term of everything. I need a break from all this hecticness, from all this messy. Yang tengah berserabut dalam kepala otak I. Semua yan keliling I yang berselirat2 n complicated ni.

Aku mau pergi jauhhhhh. Far far away.

Mau lari dari semua ini.

Mana harus aku pegi?

Ya Tuhan Yang Maha Pengasih, berilah aku kekuatan n petunjuk. Rungkaikanlah semua kekusutan ini. Semoga aku dipermudahkan segalanya. Kau TUNJUKkan lah. Aminn.


With Love,
Lady Zera

p/s: Any1 can suggest me the best place for vacation n tenangkan fikiran somewhere in Malaysia? =)

Thursday, April 1, 2010

Exam PTD

Halu halu halu! hye peeps! azra in da house..hehe~

Well, ramai yang tanya I macam mana nk score exam PTD, ape tips nak jawab soalan PTD, n mcm2 lg about exam PTD..

Huhuhu. I rase wow! sape la saya ni kan sebagai tempat rujukan. Tapi jauh dalam ati, ade kembang kempis gak ar. Huhu. Eish. Tak baik riak-riak. Well, tapi saya sebagai orang yang dah penah lalui n da lepas semua ni, i would be happy to share. Alhamdulillah saya dah pass semua 3 stages to become a PTD, which the first test is exam.

Woot woot! Erm bukan senang nak senang. Eh ape I merapu ni. Well bukan senang gak nak jawab test PTD tu, bila ramai kawan-kawan yang tanya, "Senang tak exam PTD?". Saya jawab ape, erm I just try my best. Alhamdulillah ni semua rezeki n atas usaha sendiri. =)

Well, sekarang dah berdiri n duduk as PTD. Veryyyyyyy young PTD. @_@
Afta I grad, dah la grad baaaappakkkkkkk muda. Pastu belum sempat nak apa2, terus jadik PTD. Sampai mase lapor diri pun, orang tengok cam, "Aih budak mentah mana la yang jadi PTD ni". Well takpe2. Don't judge a book by its cover. This small girl pun boley change the world okeh! :)

Well2, kat sini I nak share sket la pasal tips. Tips la sangattt. Hihi. Well sharing is caring. Kan? I lurveeeee sharing. Ngee~ =)

Okay to those yang nak pegi exam PTD or nak prepare exam PTD or tak tau nak prepare ape, ni ada sedikit advice atau tips (hehe, macam pakar pulak ayat).

Nah. Nie. Baca btol okeyyyyy.

Recommended book:
1) Malaysia kita
2) Soal jawab untuk peperiksaan am kerajaan

But the 2nd one is highly-recommended, I tak baca sangat pun buku Malaysia Kita cuz tebal n tak sempat, but I khatam buku yg 2nd tu 2 kali..dlm tu de contoh2 soalan ngan jawapan, n nota skali..

Okay, tips laen..

Kne alert ngn isu2 smasa skrg ni..mayb kuar kat essay bm n bi..

For soalan IQ test (soalan math), kne pike n jawab ngn laju, macam bullet train laa. Laju tapi tetap sampai destinasi dengan tepat dan cepat. Pendek kata, Uol kire jawab cepat tapi correct..

Untuk personality test, kne jawab ngn jujur cuz kdg2 de repeating question..



Yang penting wat la preparation awl..mlm b4 that tdo awl supaya sok nye fresh n dapat jawab dgn tenangg n idea mencurah2..jgn luper bwk sume dokumen yg required..n slip exam..penting tu..lau tak,sia2 je dtg..

Jangan tension2 macam gambar kat bawah ni. Hihi~



Ok, kepada yang hendak menjawab soalan exam PTD on 1oth April ni or bila2 la yang akan datang, selamat menjawab n all da best n good luck! =)





With Love,
Lady Zera

Monday, March 29, 2010

The Guest

Balik keje, mama suh I tolong typekan untuk mama, senarai guest untuk Wedding my eldest sister nanti. Owww wut?? My kakak is goin to get married? Hee.. belum lagi. Ni baru perancangan awal. Kawen tetap akan kawen. Tarikh belum confirm lagi. Tapi Mama nak wat perancangan awal especially in budgetting aspect. So that, biler list out all the guests awal-awal, boleh la tau anggaran guests yang akan hadir and budget untuk majlis.




Hee..mom's soooo wise. Muah to mama! I tau actually mama excited kowt. Almaklumla ni first wedding in our family. First children. Sape tak excited kann. Hehe.

Well, I harap macam mana Mama excited untuk majlis kawen kakak I, macam tu gak mama excited biler my time to get married. =p And macam mana meriah nanti majlis my sis, macam tu gak meriah majlis I nanti. =D

Well, everything under control. Kakak and future Brother-In-Law (BIL) dah plan baik for their future. Alhamdulillah. I tumpang happy. *wink*

Owwww my turn?? Lambat lagi, dah sampai masanya I habaq naa. Hehe.

Till read again.. Follow me! Chaaaa~~




With Love,
Lady Zera

Sunday, March 28, 2010

-- PENGAJARAN --

Greet day 2 everyone! Ohya to muslims, Assalamualaikum w.b.t. Ha jawab jangan tak jawab, dosa tawwwwww. Ngee~


Ermmm, I nak cite pasal story yang boleh buat pengajaran kat diri I and semua la.



27 MAC 2010 (Sabtu).


Well actually its wuz yesterday at the moment I wrote this.

.STORY ONE.

Hari ni I bercadang nak masuk opish. Sebab 3 ari last week I x masuk ofis sebab gi kursus yang sangat best but challenging. O_0


So confirm2 la keje I banyak yang tertimbun and menimbun.



Otw I pegi ofis tu, I telah witnessed satu excident. Ah kecelakaan. Seram gak tengok. Well tak dapat tengok closer pun sebab kete I kne masuk simpang kiri which about few metres from the accident site. But sempat gak tengok keadaan accident tu macam mana. Polis sume ade. And few cars around. Accident melibatkan 2 kereta yang perpendicular to each other. Erm tak faham ea. okay2, pendek cite macam bentuk 'T' la tp tak la bercantum betul macam bentuk 'T'.



Satu kereta abes remuk kat depan sampai enjin depan die termasuk atau tertekan ke dalam. Errmm I boley imagine macam mana driver or front passenger die tersepit. 2nd car lak terbalik tapi bukan up-side-down la, its 1 side which the right side face the ground.




(Haa..lebey kurang macam ni la kete depan tu terbalik)



Well yang I pelik tu kawasan tu bukan kawasan hot traffic or kawasan yang orang kerap lalu lalang, macam mana boleh accident macam tu rupa. I bet yang 1st car tu mesti pecut laju giler sampai boleh crash into the 2nd car.



I mula2 ingat nak pusing balik and tengok secara dekat tapi eeeuuuwwww tak berani lah! Nanti takut tak boley tido malam lak. Ehehe. tengok dari jauh pun macam ngeri. Cukuplah I amek peristiwa ni jadi pengajaran.




.STORY TWO.



Afta da siap2 kje kat opish, I ngan colleague decided to hav some 'release-session' that is KAROK. Ngee hee! taken place @ Alamanda, so we proceed la dengan plan kitorang. Mula-mula I kena cucuk duit dulu. Almaklumlah, purse/wallet da haprak, suda kosong! Haha. My fren tu pegi beli famous amous dulu. Sementara I tengah beratur kat ATM machine tu (which is situated next to the esculators), tersaksilah this 1 incident.



(Alamanda shopping complex)




There was this 1 family. I bet they were one round family at first, n I did believe every1 will think so as well. This family tengah turun esculator. A man with a wife n three childrens. Sorang kid tu mak die tengah dukung. And there's also 1 lady in front of the man. Mula2 I agak lady tu family member of the man or his wife's la kan. But then dari mula they all turun esculator, dorang asek bergaduh especially yang perempuan kat depan laki tu and perempuan (wife) belakang si lelaki tu. Sampai barang and troli nak tergolek dibuatnya time dorang quarrel.



Semua orang2 yang lalu lalang area situ pandang dorang sebab dorang obviously tengah bergaduh. Sampai siap tepuk2 lagi. Bila dah reach floor bawah, si suami yang berlagak tenang tetapi ada sedikit kesugulan di sebalik wajahnya cuba untuk leraikan kekusutan itu. Die cuba back-off his wife n childrens. Si kecik yang sedang didukung oleh Si ISteri pun nampak kelihatan takut dengan dengan pergaduhan tu. Kesiann.
Kadang2 dengar la both women tu kata "Kau2!" Word yang lain I tak dapat nak tangkap sangat. Sampai la satu time tuh baru I (I bet everyone did) faham and boley agak apa kisah yang berlaku di sebalik pergaduhan mereka tu.



Semuanya salah Si Lelaki atau Si Suami. He's a married guy with 3 children but he's flirting behind his wife knowledge. And at the same time when he has scandal with other lady, this lady neva knows that he's married. Damn, aite? And I bet, all the secrets is revealed that moment. Maybe the lady has bumped into the man yang tengah berjalan2 dengan wife n anak2 die. Kuasa tuhan kan. Nak tunjuk kat hamba-Nya.



Semasa incident tu, yang Si Isteri nampak tenang, sebenarnya saya agak dia cuba menahan sabar yang membuak-buak tapi ada rias kecewa sket di sebalik ketenangan wajahnya. Si isteri yang sudah beranak 3 tu I tengok still cun melecun n muka tenang je. Compared to the other woman yang nampak agresif sket tuh. Muka pun bagi I, Si Isteri jauh lebih sweet dari perempuan lagi satu tuh. Itu pengamatan I.



Bila dorang dah turun esculator tu, nampak Si Suami cuba menghalang perempuan lagi satu tu dari cuba marah-marah or wat cubaan untuk menepuk atau pukul Si Isteri. Sebab perempuan tu nampak agresif. Then Si Isteri mula bertanya suaminya macam-macam soalan and cuba nak dapatkan penjelasan. Yang I respect, she's so calm walaupun ada sedikit kekecewaan di sebalik wajah tenang tu. Si Suami kelihatan sugul, and macam kecewa jugak. Mesti dia tak sangka akan jadi this such thing. And mesti dia takut akan hilang kepercayaan isterinya. Padan muka ko, sape suruh wat hal.



Yang perempuan lagi satu tu mana ntah perginya lepas tuh. Mesti dia saket ati n kecewa so that die nak lari dari apa yang terjadi. Tapi memang die nampak panas hati n tarik muka sangat2. Lebih agresif. Yang peliknya, kenapa die lebih nak mengamuk compared dengan Si Isteri, padahal Si Isteri la yang patut marah sebab suaminya main kayu tiga di belakangnya. Sempat 'Si Perempuan lain' tu serahkan 1 handphone kepada lelaki tuh. I agak, handphone tu pemberian lelaki tu kepada perempuan tu suatu ketika dulu.



Usha punya usha sampai la turn I keluarkan duit. Abes je keluar duit, my fren pun sampai dah, n we trus pegi karok. So I x tau ape kesudahan insiden tu.
Ya Tuhan. Mesti kecewa and berkecamuk perasaan Si Isteri tu atas apa yang berlaku. Mesti dia sedih sangat2. Sangat kesiannnnn, I told ya.







Nauzubilllah min zalik. Semasa mata I tengok peristiwa ni, hati I berkata-kata. Ya Allah, jauhilah aku dari perkara-perkara seumpama ini. Kau temukanlah aku dengan lelaki yang benar-benar cintakan aku sepenuh hati. Yang tak akan berpaling tadah atau beralih cinta dari aku. Yang menerima aku seadanya. Yang akan sentiasa mencintai aku sehingga akhir hayat kami. Itulah sebabnya hati saya ni keras sket nak menerima cinta. Bukan jual mahal, sumpah bukan. Tapi saya inginkan yang terbaik untuk diri saya. Berhati-hati dalam memilih pasangan hidup. Bagi saya once saya serahkan cinta saya kepada Si Dia, itulah yang pertama and terakhir. Noktah. And die juga begitu. Tiada lain selain saya. Hanya saya dan dia, dan Tuhan.


Ya Tuhan, semoga aku ketemu seseorang yang kasihi aku sepanjang hayat. Aminn.



Dah, dah. I tau you all nak termuntah dah baca entry I part bawah2 ni. Ngahahaha. I jarang feeling2 dalam blog I ni. Nape ntah arini tibe2 lak kan. Haha.



Well, itu 2 pengajaran yang saya amek untuk diri saya. Especially yang 2nd one. Bagi perempuan, jangan rampas suami orang, kebahagiaan orang lain. Bagi suami, jujur n setialah dengan isteri anda, kasihi n cintai isteri anda sepenuh hati, ingat pengorbanan mereka. Jadi suami yang terbaik.

Till meet again, peeps! Keep reading mine ya! ;)


With Love,
Lady Zera

Thursday, March 25, 2010

I'm Back

I'm back! with a lil bit sun-burnt -_-"
(but it's okay wil recover very soon),

with body fat-burnt n weight loss ^_~ ,

with a lil muscle pain n full body exhausted, dizziness n drowny @_@ ,

but a valuable n unforgettable experience ever had.. (",)

With Love,---{@ Lady Zera @}---

Wednesday, March 17, 2010

Love Note

To whom It may concerns, If you really LOVE me @ tis moment, then plz do the entire of ur life. ETERNAL LOVE.


With Love,
---{@ Lady Zera @}---

Tuesday, March 9, 2010

Once Upon A time

Hye peeps!

So long since I haven't chill out ere.

Well, saya masih belum cite kisah SADIS saya telah berlaku beberapa minggu yang lalu. It's happened on 19th February 2010. Omaigad. I kalau boleh taknak ingat tarikh tu, sebab kalau I teringat I rasa nak nanges jew. Tsk tsk. Sad story. Sekarang ni pun I type cerita ni I rasa nak nanges lagi jew. Adeh, tahan Azra tahan. T__T
Well, kita simpan dulu cerita tu. Later, I akan cerita. Tapi sekarang I dah recovered dah. Tapi kalau ingat balik mesti rasa sedih jew. Dear God, gimme Strength n Guidance. Aminn.

With Love,
---{@ Lady Zera @}---

Wednesday, March 3, 2010

Hatred

I feel sick today. I am irritated. Boo Ya! Hatred.

Someone please heal my pain.. T_T

Tsk. Tsk. Tsk. I am tired being irritated. I'm torn.

Hate!


With Love,
---{@ Lady Zera @}---

Friday, February 26, 2010

Salam Maulidur Rasul

Alhmdlh. Masih bernafas sehingga hari ini.

Salam Maulidur Rasul kepasa semua muslimin muslimat. Semoga kamu, kamu dan kamu mampu menghayati sirah junjungan nabi. Pesanan ni untuk diri I gak ok..

Semoga pemimpin kita itu juga sentiasa menjadi tauladan N' rujukan terbaik kepada kita semua sepanjang hayat.



With Love,
---{@ Lady Zera @}---

Wednesday, February 10, 2010

It's really a Surprise!

Yesterday afta work, tibe2 my colleagues ajak makan ramai2. Weehuu! I suke sangat coz da lame we all tak makan ramai2 like dat. But at first, I guess it's juz a normal eat-together-event.

But rupa2nye, ada udang di sebalik mee.
Oh-ho. It's really a surprise babe!

Rupa2nye they all plan for my surprise besday celeb. Whoaa. Saya sangatttt terharu. But am so happy! Taken place @ Johnny's Alamanda with presence of the Blueberry Secret Recipe Cake (yummy!!), we really enjoyed it!

Thanks to all that involve. Muahh! Well, picta belum upload lagi, will upload some time later.

Masuk ni kali ke-3 saya diraikan besday! =) And will be coming soon, with old fellas/buddies yang tak sempat nak clebrate on event date. Thanx to mereka2 sume! :)

Sorry again this entry written with no photos. I will upload some photos on my birthday event (not much photos actually) when the right time comes.

Till then, take care peeps~~ :D

With Love,
---{@ Lady Zera @}---

Sunday, February 7, 2010

New Born Anniversary - Hapy Birthday, Lady Zera.

Dear Allah,

Thanx for still bringing me into lifes.

Thanx for giving me every chance n second to breath.

To cherish my life, to capture every moment I am encountering with.

Thanx for give me another NEW-BORN ANNIVERSARY.

Happy GLORIOUS, PROSPEROUS n' SWEET Birthday to Me.

Thank God, I am still here N alive.

N, I m wishing for all good things overwhelm me in the years ahead.

=)

Happy birthday, sweetie me.




p/s: Thanx 2 all my buddies n fren, for the birthday wishes - thru FB, SMS, live, blog, etc. :D

Thursday, January 28, 2010

Enjoy this..

21 Guns by Greenday..


Do you know what's worth fighting for?
When it's not worth dying for?
Does it take your breath away
And you feel yourself suffocating?

Does the pain weigh out the pride?
And you look for a place to hide?
Did someone break your heart inside?
You're in ruins

One, 21 guns
Lay down your arms, give up the fight
One, 21 guns
Throw up your arms into the sky, you and I

When you're at the end of the road
And you lost all sense of control
And your thoughts have taken their toll
When your mind breaks the spirit of your soul

Your faith walks on broken glass
And the hangover doesn't pass
Nothing's ever built to last
You're in ruins

One, 21 guns
Lay down your arms, give up the fight
One, 21 guns
Throw up your arms into the sky, you and I

Did you try to live on your own
When you burned down the house and home?
Did you stand too close to the fire
Like a liar looking for forgiveness from a stone?

When it's time to live and let die
And you can't get another try
Something inside this heart has died
You're in ruins

One, 21 guns
Lay down your arms, give up the fight
One, 21 guns
Throw up your arms into the sky

One, 21 guns
Lay down your arms, give up the fight
One, 21 guns
Throw up your arms into the sky, you and I


With Love,
---{@ Lady Zera @}---

Thursday, January 14, 2010

I Won't Be Dat Kinda Boss

WHY does all bosses in the world NEVA UNDERSTAND How badly their staffs facing situations, How they cope with thing hardly, N How they encounter problems terribly n settle it as much as they can when the boss don’t ever knows or cares, N how they try their best to fulfill the bosses order even though at the end the boss do not appreciate them ..WELL, I hope I won't be that kinda boss, cz I know how these ‘underground’ people feels..


With Love,
---{@ Lady Zera @}---

Saturday, January 2, 2010

It's 2010, babe! An so does I turning out new leaves.. =)

Salams.

Hai kesayangan-ku sekalian. Oh ya. Memang kamoo. Pembaca-pembaca yang saya sayangi sekalian. Terima kasih kerana masih membaca blog saya yang tidak semewah mana ni. =)

*Tarik nafas*

Look my dear readers, It's 2010. Gosh! I macam tak percaya dah masuk tahun baru 2010 ok! Rasa mcm baru semalam I count-down 2009 new year bersaksikan bunga api di malam cahaya Kuala Lumpur. Tuhanku, pantasnya masa berlalu. Diam tak diam zaman millenium ini dah sedekad lamanya. Phewww~~

Dan saya pun tak ketinggalan untuk meng-list-kan my 2010's resolution atau dalam Bahasa Malaysia nye azam 2010 saya. Chill babe chill~

Sebelum saya meng-khabarkan kepada rakyat jelata sekalian apekah azam saya di dekad ke-2 zaman millenium ini, saya nak imbas kembali 2009 saya N azam-azam yang tercapai dan tak tercapai. Tistis T_T . Haha. Well, mari kita lihat tayangan VT ini. LOL.


.GOOD BYE 2009.

Alhamdulillah ada azam-azam saya yang dah tercapai @2009. Yeehaa! =D =D Iaitu..

1) Berjaye jadik PTD mude yang comel dan riang ria ribena. Ahai! -_-'
2) Berjaye ade kete sendiri. Weee huuuuuuu! Iaitu My Darling Oyen. Eh eh. Tetibe I teringat dulu I ade janji nak upload gamba My Darling Oyen tapi I tak upload2 lagi. Ya ampunn!!
3) I dah start hulur duit gaji I sket kepada Mama. Alhmdlh.
4) Pergi berjalan-jalan to few tempat yang I tak pernah pegi. Walawei~~
5) Tingkat prestasi keje I n contribute much those stake-holder.

And, ade gak azam 2009 yang TAK TERCAPAI such like;

Wo.
Woo.
Cannot cannot!
Tak boley reveal kat sini pulak. Walau bagaimanapun, I will carry forward my unsolved resolution to this year. Haha.. Opp, oop. Just 1 azam I yang tak tercapai yang I boley reveal kat cni ialah I gagal memenuhi routine exercise. Damn. Akibatnya, nah lihat la saya sekarang, semakin chumel. Haha. T__T


Well, here come 2010.

Before that, saya berdoa agar Tahun 2010 willl become my happy-lovey year, my glory year, my wealthy year, my success year N' my great year ever. Aminn.

Ini I punye 2010's resolution. Hip hip!

-Career-
*I harap I terus competent n improve dalam my career.
*Semoga setiap assessment that I will undergo, I'l pass it with all success.
*Semoga gaji naik tahun ni. Hikhik.
*Semoga setiap tindakan n keputusan yang I buat betol dan bijaksana selalu.
*Semoga pekerjaan I sentiasa diberkati oleh-Nya. Rezeki halal.


-Family-
*Semoga hubungan I and family lebih akrab,mesra n sayang-menyayang.
*Semoga adik-adik I mendapat kejayaan dalam pelajaran they all.
*Semoga ayah n mama sihat selalu and dijauhi penyakit yang mudarat. Love u mama n ayah!
*Semoga kakak I success as a doctor n in her relationship.

-Kesihatan N Beautiness-
*I akan jaga kesihatan I sepanjang 2010 n ensure tak jatuh sakit. With His permission, iA.
*I akan buat weekly exercise to make sure my health always in good condition, n supaya tak gain weight cam last year. Wahaha! Memang ni azam betol2 la.
*Make sure I update with fashion n attire.
*I akan jaga kesihatan I dari hujung rambut sampai hujung kaki - rambut, mata, muka, gigi, kulit badan. Warhhhhh~~
*Untuk permulaan 2010 ni, I nak cuba turunkan berat badan I sekarang ni. Hehe. Semoga sukses.
*Minum banyak-banyak air and makan lotza fruits. Yummy!

-Relationship-
*Semoga ketemu jodoh yang benar-benar 'jodoh'. =)
*Lupakan semua yang sdey2 dalam episod cinta I dulu-dulu.
*I akan jaga relationship I betul2, taknak jadi macam dulu-dulu.

-Personal Quality-
*Nak improve my life skill especially memasak. Hoyeh hoyeh!
*Nak save more n lessen money-spending. Haruslah kan I save duit. Abes nanti I nak kawen pakai ape? Daun? Hehe. Eh eh, simpan duit bukan untuk kawen je taw. Tapi sebagai simpanan di masa hadapan. Ingat tuu anak muridddddd. Lalala.
*Nak tampil lebih jelita, eh eh bukan2. I sentiasa dengan imej comel loteh kiut (tahan muntah dulu if u all rase nk termuntah hahaha), so I kene sentiasa jaga imej mahal I ni. Kui kui kui.
*Semoga I akan jadi diri I yang sebenar, takkan jadi orang lain. Yes, I always I am!
*Nak blaja lebih banyak benda n skill dalam life ni. Oh yeash, I lurve exploring!
*Nak bercuti pegi tempat-tempat yang best.
*Nak buat benda-benda yang akan wat saya happy.
*Nak rajin-rajin tolong orang.
*Nak kurangkan ape-ape kesalahan pun, kecik atau besar. Contohnye, langgra trafic light. Haha.
*Kerapkan meng-update blog saya yang shumell ni.



Well babe, I think I write to much la this time. Penangan tahun baru neh! haha.

And again, I wish u all HAPPY NEW YEAR 2010. Semoga impian n azam anda, anda dan anda termasuk saya tercapai. =)

Meet ya' again, darlings.



With Love,
---{@ Lady Zera @}---