Daisypath - Anniversary

Saturday, January 2, 2010

It's 2010, babe! An so does I turning out new leaves.. =)

Salams.

Hai kesayangan-ku sekalian. Oh ya. Memang kamoo. Pembaca-pembaca yang saya sayangi sekalian. Terima kasih kerana masih membaca blog saya yang tidak semewah mana ni. =)

*Tarik nafas*

Look my dear readers, It's 2010. Gosh! I macam tak percaya dah masuk tahun baru 2010 ok! Rasa mcm baru semalam I count-down 2009 new year bersaksikan bunga api di malam cahaya Kuala Lumpur. Tuhanku, pantasnya masa berlalu. Diam tak diam zaman millenium ini dah sedekad lamanya. Phewww~~

Dan saya pun tak ketinggalan untuk meng-list-kan my 2010's resolution atau dalam Bahasa Malaysia nye azam 2010 saya. Chill babe chill~

Sebelum saya meng-khabarkan kepada rakyat jelata sekalian apekah azam saya di dekad ke-2 zaman millenium ini, saya nak imbas kembali 2009 saya N azam-azam yang tercapai dan tak tercapai. Tistis T_T . Haha. Well, mari kita lihat tayangan VT ini. LOL.


.GOOD BYE 2009.

Alhamdulillah ada azam-azam saya yang dah tercapai @2009. Yeehaa! =D =D Iaitu..

1) Berjaye jadik PTD mude yang comel dan riang ria ribena. Ahai! -_-'
2) Berjaye ade kete sendiri. Weee huuuuuuu! Iaitu My Darling Oyen. Eh eh. Tetibe I teringat dulu I ade janji nak upload gamba My Darling Oyen tapi I tak upload2 lagi. Ya ampunn!!
3) I dah start hulur duit gaji I sket kepada Mama. Alhmdlh.
4) Pergi berjalan-jalan to few tempat yang I tak pernah pegi. Walawei~~
5) Tingkat prestasi keje I n contribute much those stake-holder.

And, ade gak azam 2009 yang TAK TERCAPAI such like;

Wo.
Woo.
Cannot cannot!
Tak boley reveal kat sini pulak. Walau bagaimanapun, I will carry forward my unsolved resolution to this year. Haha.. Opp, oop. Just 1 azam I yang tak tercapai yang I boley reveal kat cni ialah I gagal memenuhi routine exercise. Damn. Akibatnya, nah lihat la saya sekarang, semakin chumel. Haha. T__T


Well, here come 2010.

Before that, saya berdoa agar Tahun 2010 willl become my happy-lovey year, my glory year, my wealthy year, my success year N' my great year ever. Aminn.

Ini I punye 2010's resolution. Hip hip!

-Career-
*I harap I terus competent n improve dalam my career.
*Semoga setiap assessment that I will undergo, I'l pass it with all success.
*Semoga gaji naik tahun ni. Hikhik.
*Semoga setiap tindakan n keputusan yang I buat betol dan bijaksana selalu.
*Semoga pekerjaan I sentiasa diberkati oleh-Nya. Rezeki halal.


-Family-
*Semoga hubungan I and family lebih akrab,mesra n sayang-menyayang.
*Semoga adik-adik I mendapat kejayaan dalam pelajaran they all.
*Semoga ayah n mama sihat selalu and dijauhi penyakit yang mudarat. Love u mama n ayah!
*Semoga kakak I success as a doctor n in her relationship.

-Kesihatan N Beautiness-
*I akan jaga kesihatan I sepanjang 2010 n ensure tak jatuh sakit. With His permission, iA.
*I akan buat weekly exercise to make sure my health always in good condition, n supaya tak gain weight cam last year. Wahaha! Memang ni azam betol2 la.
*Make sure I update with fashion n attire.
*I akan jaga kesihatan I dari hujung rambut sampai hujung kaki - rambut, mata, muka, gigi, kulit badan. Warhhhhh~~
*Untuk permulaan 2010 ni, I nak cuba turunkan berat badan I sekarang ni. Hehe. Semoga sukses.
*Minum banyak-banyak air and makan lotza fruits. Yummy!

-Relationship-
*Semoga ketemu jodoh yang benar-benar 'jodoh'. =)
*Lupakan semua yang sdey2 dalam episod cinta I dulu-dulu.
*I akan jaga relationship I betul2, taknak jadi macam dulu-dulu.

-Personal Quality-
*Nak improve my life skill especially memasak. Hoyeh hoyeh!
*Nak save more n lessen money-spending. Haruslah kan I save duit. Abes nanti I nak kawen pakai ape? Daun? Hehe. Eh eh, simpan duit bukan untuk kawen je taw. Tapi sebagai simpanan di masa hadapan. Ingat tuu anak muridddddd. Lalala.
*Nak tampil lebih jelita, eh eh bukan2. I sentiasa dengan imej comel loteh kiut (tahan muntah dulu if u all rase nk termuntah hahaha), so I kene sentiasa jaga imej mahal I ni. Kui kui kui.
*Semoga I akan jadi diri I yang sebenar, takkan jadi orang lain. Yes, I always I am!
*Nak blaja lebih banyak benda n skill dalam life ni. Oh yeash, I lurve exploring!
*Nak bercuti pegi tempat-tempat yang best.
*Nak buat benda-benda yang akan wat saya happy.
*Nak rajin-rajin tolong orang.
*Nak kurangkan ape-ape kesalahan pun, kecik atau besar. Contohnye, langgra trafic light. Haha.
*Kerapkan meng-update blog saya yang shumell ni.



Well babe, I think I write to much la this time. Penangan tahun baru neh! haha.

And again, I wish u all HAPPY NEW YEAR 2010. Semoga impian n azam anda, anda dan anda termasuk saya tercapai. =)

Meet ya' again, darlings.



With Love,
---{@ Lady Zera @}---

4 comments:

tEHa said...

aminnnn....
smg tercapai segalamala azam k.azra

kdee said...

good luck with ur resolutions azra.hehe

yAtiE said...

k..improve ur skill dlm masak memasak yer...
nati leh la yt rase...hehehe

semoga tercapai azam baru...hhihi

LaDy_ZeRa said...
This comment has been removed by the author.