Daisypath - Anniversary

Wednesday, June 30, 2010

Insaf

Malam tadi I melawat sorang staff @ yang wife die baru meninggal @ Hospital Putrajaya @ +-8.45 pm. Innalillah.. Memang weol sume sangat tekejut n sedih.

Her death due to gastrous cancer. Afta conducted an operation, she felt comma, sampai la arwah menghembuskan nafas terakhir. Allah lebih menyayanginya.

Saya sempat melihat jenazah tapi dari pandangan jauh. Insaf sangat-sangat. This women is still early when she has ended her age. She had left 1 small kid n his beloved husband. Tataw la macam mana anak kecik dorang tuh nanti..

Nauzubillah min zalik. Semoga saya dan umat Islam lain yang masih hidup di dunia ni dipanjangkan lagi usia kami. Saya juga insaf, mulai detik ini kita harus sentiasa jaga kesihatan n pemakanan kita. Kita tak boley expect apa yang akan jadi pada esok, lusa, bulan depan, tahun depan, or bile-bile pada masa akan datang.

Hargai apa yang kita miliki sekarang. Hargai kesihatan kita. Ingat orang-orang sekeliling yang sayang kite..



p/s: Malam tadi balik
dari hospital saya terus mandi, kawan2 dah pesan supaya mandi since da tengok jenazah tuh. Semoga arwah ditempatkan di tempat orang-orang beriman.

p/s: Melawatlah orang yang meninggal, kamu akan dapat pahala dan keinsafan. Ni pesan ustaz/ustazah masa kat skola dulu.


With Love,
Lady Zera

Friday, June 18, 2010

Mysara Engagement

U r officially engaged to Mr.Haniffa, my dear fren Maisarah.

Sweet blood.

Wife-wannabe.

M hepy 4u, and terharu gak.

Happy engagement 2u - 120610.



Terharu n gembire, kerana saya adalah orang tengah yg menemukan mereka. Titik permulaan 2 hati ini bertemu mata n menjalin hubungan. =)
She's..my bestfren.
With Love,
Lady Zera

Tuesday, June 15, 2010

LBS That I Loved

1st weekend of this month, I planned to watch movie. Nak cari entertaiment utk hilangkan lara dalam hati. Eceh. Bahasa yang tak tahan. Lagi satu, I macam teringin sangat nak tengok movie since lame tak buat mende neh. Ehehe.


Cool plak biler my fren Pija has agreed nk layan movie sama2. And we decided to watch 2 movies back-t0-back. Hahaha,mission accomplished. Dapat tengok 2 movies.
Satu,Prince of Persia - Walaweiiii memang superb la! Patut la sume orang recommend I to watch this movie, cuz memang best! I bagi 4 star and half.

Dua, Lagenda Budak Setan (LBS) - Movie ni I dah lama mengidam nak tengok since mule-mule promotion production movie ni @ Melodi. Finally hari ke-3 tayangan, dapat tengok movie ni. I suke!
Well overall cerita ni memang besh. Bagi yang hayati jalan citer mmg akan kate besh kowt. Macam saya, saya memang baca novel LBS kat skool dulu. (Oh saya mmg peminat novel Ahadiat Akashah). That's y I am really looking 4ward to watch tis movie.
Heh memang sedih sangat citer ni. I tengok pun rasa nak nanges jew. Lagi-lagi lepas apa yang baru jadi kat diri I kan. Cry me a river. T_T

Kalau la ada laki macam Kashah dalam hidup I yang setia menunggu cinta I, I takkan tunggu lame-lame I terus kawen ngan die esok gak. Hoho.
And and, I love Lisa Surihani very much!
And saya suka juge soundtrack movie ni that is 'Bila Cinta'. Aduh sebak je dengar. Tsk tsk.
Papepun tak sabar tnggu kemunculan sambungan citer ni..!
Bagi yang belum sempat tengok, go to ur nearest cinema n get ur tix now! :)
With Love,
Lady Zera

Sana Bola Sini Bola Situ Pown Bola

Yeay, it's world cup rolling out! I dah lama tunggu detik ni. Heh I memang crazy dengan worldcup. Minum bola, makan bola, tido bola, sume pon bola. Ahaha.

And of course team yang I sokong is..... GERMANY! :D

I sangat2 excited biler Germany score 4-0 against Aussie. Go Germany go! I lagi eksaited biler my hero Klose bagi goal. That's him ahah ahah!

Okey okey pasukan favourite I ikut ranking ha macam nie ha:

1) Of course GERMANY.

2) JAPAN

3) ENGLAND.


Tapi target saya, Germany harusss pegi sampai final. Hoyeh hoyeh.

All the best to Germany. To all FIFA Worldcup Fan, enjoy ur watch. Jangan gado-gado hehe.


=============


Ahem, saya yang orang cop ayu comel n lemah lembut ni (orang lain kate, I tak kate, hihi) ,Dalam Ati Ade Rawcks okeyh. Hihi. Bola-bola ni, I layannnnnnnn. Huhu.



With Love,
Lady Zera

Teori yang Ajaib

Saya tak taw la kalau ni teori yang korang sume dah tau. Tapi 1st time saya dengar teori ni, saya terfikir 'betol ke?boley pakai ke teori ni?'

Okey okey. Teori nye mcm ni.

"Bila anda memandu pada waktu hujan (lebat terutamanya) pakai la Spek Mata Hitam untuk pemanduan yang lebey jelas"

Tu die. Kalau awak, awak pecaya tak?

Then satu hari iaitu Sabtu yang lepas saya berjaya menguji teori ni. I drive alone all the way from Putrajaya to Sg. Buloh to attend my best fren's engagement. Baru 10% perjalanan, hujan turun dengan lebatnye. Seblom hujan turun saya dah memang pakai Spek-Mata-Hitam-Saya-Yang-Vogue sebab saya memang jenis berkaca mata hitam semasa memandu di siang hari.

And tbe2 saya tak sedar hujan dah turun n lepas tu diikuti dengan hujan lebat, sampai ke sudah saya tak tanggalkan Spek-Mata-Hitam-Saya-Yang-Vogue. And tibe2, saya terperasan oh rupe2nye saya masih pakai Spek Mata Hitam di kala ujan lebat mencurah-curah ni. Then, saya tanggalkan Spek-Mata-Hitam-Saya-Yang-Vogue, tapi saya rasa lagi blurr and tak berapa clear jalan kat depan bila tanggal spek.

Pakai balik spek hitam. Oh oh kali ni baru clear. Bukak balik spek hitam. Memang tak baper nak clear.

Then saya senyum sendiri, TEORI TERBUKTI. =)

Awak percaya? Cuba la sendiri! Hehe.




With Love,
Lady Zera

Tuesday, June 1, 2010

=)

Hari ni I gi ofis dengan memakai baju kurung baru. Ahaa vietnam cotton. And ramai pulak yang puji cantik. =) Ahem. I tak tau pulak if dorang actually nak puji I yang cantik or baju I tuh yang cantik. Tapi pape pun I senyum tersipu-sipu jew. Kah kah tak boley bla btol tersipu-sipu. Erm tak la, actly I rasa besh jew bile arini ramai cakap camtuh..

Tapi photo dengan baju baru tak sempat nak snap lor. Lenkali la kowt..Hee.

=)

With Love,
Lady Zera

I will survive

Hye peeps..



Well macam2 dah terjadi these few weeks - these few days. Sedih. Marah. Gewam. Terluka dan dilukai. Pedih. Penat. Lemah. Buntu. Kecewa.



But semalam, 31 Mei 2010. It's were all over. Saya akan cuba lupakan semua yang pernah menjadi lipatan sejarah hidup saya. Now, all i need is strength. Ya Tuhan, berikan aku kekuatan dan ketenangan jiwa. Saya percaya semua yang berlaku tu ada hikmahnya. Tuhan dah tunjukkan beberapa hikmah yang saya tak nampak sebelum ni. Semoga saya jumpa lebih banyak hikmah dan pentunjuk.



Saya ingin kuat. Ceria seperti selalu. Mahu bangkit dari kesedihan ni. I wanna back me myself.



Mungkin kalau tergerak ati, I akan jot down some of the stories here but later. Picisan cerita di sebalik sanubari yang retak ini. But dont worry, insyaAllah saya kuat orang nya. N orang2 sekeliling juga beri kekuatan buat saya. Terima kasih.


Oh ya, forget to mention. Another historical date is 27 Mei 2010. Tarikh ini yang membawa kepada peristiwa lebih besar iaitu 31 Mei 2010.




31 May 2010. Later on I will forget this date. YES I WILL.







With Love,
Lady Zera