Daisypath - Anniversary

Monday, June 29, 2009

Hala Tuju


Harini sepatutnya aku register Master after penangguhan last December. Tapi aku hantar sekali lagi surat penangguhan Master - masuk ni dah 2 kali aku tangguh master - in fact offer master just valid for only 2 kali penangguhan - so aku ade sekali lagi peluang penangguhan - so aku tangguh lagi untuk semester berikutnya.
Ikutkan boley je aku ignore je offer master ni.

Tapi saje suke suki hantar lagi surat penangguhan walaupun jauh di sudut hati aku, rasenye aku takkan sambung master dalam masa terdekat disebabkan KOMITMEN HIDUP.

Ya, aku punya alasan untuk berbuat demikian - aku sediakan hikmah sendiri untuk setiap apa yang aku lakukan.

On last 16th December 2008 sepatutnya aku sambung master dalam bidang yang sama aku amek masa degree - tapi sebab pada waktu tu, ada keperluan lebih hebat dan tuntutan lebih penting yang mesti aku lalui. Lagipun aku tengah dalam PTD assessment masa tu, banyak lagi stage kena lalui. Aku taknak bila aku sambung blaja tak dapat nak teruskan dengan cita2 aku tu.



Yes, PTD is my DREAM JOB. Dan bukan senang nak jadi PTD - kena lalui beberapa siri ujian dan tapisan yang susah.
And, alhamdullillah, tindakan yang aku amek btol and ada hikmahnya. Tu pun berkat aku doa2 banyak2, minta pendapat ramai orang, minta petunjuk dari-Nya di saat aku di persimpangan dilema.
Alhamdulillah aku LULUS semua 3 stages sebelum terpilih sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik. Sekarang ni pun aku dah mampu senyum puas dan lega selepas apa yang aku hajati tercapai.

And pada masa aku ditawarkan jawatan ni, masa tu aku dah terima dan faham yang aku takkan sambung Master dalam masa terdekat - walaupun itu pernah jadi perancangan aku dulu.
Ya, memang untuk sambung belajar ke peringkat lebih tinggi sentiasa jadi impian aku - further to Master and PhD (kalau larat, ekeke).


TAPI,

Dalam hidup kita sentiasa ada transformasi sejajar dengan keperluan dan situasi kita ketika itu.

Aku,
Grad Degree dalam usia muda, sangat muda. Orang kata, 'enjoy la dulu beb! keja nanti2 la'

Oh, kamoo silap! Aku ini jenis manusia yang tak suka buang masa and tangguh2kan masa. Dalam hidup aku penuh perancangan rapi dan teliti - ada impian dan target yang hendak aku capai.

Dan aku jenis sentiasa mahu maju ke hadapan.


Jangan risau diriku, hajat hendak sambung master itu pasti akan aku tunaikan - maybe after aku dah kawen + dah naik pangkat M48 + dah ada at least 2 anak + dah beli rumah sendiri - pendek kata hidup time tu da betul2 stable la - baru merancang untuk transformasi seterusnya.
Dengan harapan, oh my future hubby, izinkan aku untuk sambung blaja nanti..hee (harap dpt hubby yang sporting and memahami).
Dan,
Sekarang aku sudah jadi seorang pegawai muda - yang kalau orang tengok sekali imbas macam 'Isy budak kecik mana yang nak jadi bos nie'. Tapi orang kata, don't judge a book by its cover. tengok orang la, baru tau beb!


Kalau la aku jadi sambung master, bile la aku nk abes blaja . Pastu duit akan habis untuk belanja pengajian n yuran lain2. Usia pun abes digunakan.
Rasa2 sekarang ni ada agenda lebih penting dalam hidup aku - sebab tu la aku keja dulu - iaitu kumpul duit untuk KAWEN! Haha, tenang2. aku bukan nak kawen sekarang, i mean bukan dlm masa terdekat ni. Tapi sebab2 kawan2 ramai sibuk2 nk kawen, aku pn cm kena tempias gak. Haha.

Lagi satu, kan orang kata sediakan payung sebelum hujan. Nak jadi orang yang berjaya, perancangan kena la awal. ye dak..haha

Ohya, begitu juga pesanan aku untuk sume kaum adam yang masih unmarried, sila2lah kumpul duit anda cepat2 sebab kesian kak GF u all tu dorang taknak couple lama2 tp nk kawen cpt..Bg yang lum ade GF pn, tak salah kumpul duit awal2, nanti da jumpa calon, pe lagi..kawen cepat!takyah pening2 pike pasal duit.ye dak?

AKu? Hurm, dalam usaha ke arah itu..ke arah ape?hehe, ade la..
Tadi pegi UKM hantar surat delay master, ternampak a big crowd of new intake 1st year student - serba biru. Minggu orientasi bermula. Lihat dorang btol2 buat aku leka teringat kisah lama.
*Senyum*
Teringat kisah lama mase mula2 masuk UKM - jadi freshie yang sememangnye fresh.


Aku rindu zaman itu, zaman riang2 jadi junior yang comel2 bersama2 rakan2. Jadi perhatian senior2 sebab biasala budak first year memang sume hal pn jadi perhatian senior2.
Zaman 1st year jadi kanak2 riang yang paling hepy di dunia.
Then jadi senior yang dikenali dan disegani. Junior2 keliling pinggang. Jadi wakil rakyat Ahem, peringkat kolej je.
AKu imbas kembali penat lelah study untuk Degree Chemistry. Study bagai nak rak. Study Chem macam nak pecah kepla dengan buku tebal2 10 inchi. Assignment, quiz, tutor, lab report - sume tu da jadi asam garam aku dan kawan2.
Dalam masa perit dan jerih kami study, kami tetap enjoy student life.
Aku memang tak reti diam. Ke sana ke mari mesti suka involve. Itu memang aku. suKA bermasyarakat.
Rindu semua itu.
Rindu kawan2. Apa khabar kawan2 aku semua?Semoga semua berjaya dalam hidup dan tercapai impian masing2.

AKu akan tersenyum kalau ingat kisah lama kt UKM - especially yang manis n melucukan.


Semuanya ada di sini. Dalam minda aku.
Forever.


p/s: Kali ni entri aku agak panjang, aku dah kata bila aku dah start menulis..hmm camni la jadinya..

With Love,
---{@ Lady Azra@Zera @}---

Saturday, June 27, 2009

Transformer Hunter


I want to watch transformer!

I want I want!

I hate to know when the ticket is running out fast and I couldn't even get one at the time I plan for it!

Anybody can give a free ticket, or at least an extra bought ticket, plz?

No, i'm just kidding, I'm not going to have it for only 1 ticket BUT definitely FOUR!

Please3..

I want to watch Transformer!



With Love,
---{@ Lady Azra@Zera @}---

Rindu Menulis


Aku Rindu Menulis.

Rindu.

Serindu-rindunya.

But times always limited.

Wat to do.

My life a bit transformed la. But I bahagia (LOL).

I lost most updates in here. Mine and yours.

But no worries I'l neva stop writing becuz its my passion.

Rite, Azra?

ok2, sila teruskan penulisan anda sayang.



*********************************


Goodbye Jacko.

Semoga bersemadi dengan tenang, King of Pop - Michael Jackson.

Our world of entertainment had lost 1 big icon n 1 big star. Jacko in Memories~





********************************************


I'm back.

Now what all I want is enuf rest n peace - body n soul.

But, just the next couple of days I will travel again.

This month my calendar is full with lotza agendas.

15-18 June -> KK, Sabah
22-25 June -> Kluang, Johor
30 June - 2 July -> Penang

After these hectic agendas - I want to take leave!


*****************************************************

KK Snapsots.





























a



*********************************

I will write again and again.


p/s: Happy 'belated' father's day to all fathers especially my dad. Bdw, i've wish verbally on last 21st June but now i wanna dedicate here.




With Love,
---{@ Lady Azra@Zera @}---

Friday, June 26, 2009

Al-Fatihah buat Arwah


Al-Fatihah buat seorang rakan saya - my coursemate - W Siti Farihan yang telah kembali ke Rahmatullah..

Sesungguhnya Tuhan lebih sayangkannya..

Semoga dicucuri rahmat ke atas rohnya..Amin2 Ya Rabbal Alamin..


*****************

Aku masih terkejut dengan berita ni yang aku dapat Selasa lalu dari seorang kosmate aku gak. Arwah is a very nice person, pendiam n tak banyak bercakap, rajin study, sweet person~

Yang wat aku hiba, the way she passed away..tak sangka boleh jd mcm tu..

Aku sebagai insan yang penah kenal ARwah hanya mampu sedekahkan Al-Fatihah dan doa buat arwah..Buat keluarga Arwah, takziah diucapkan dan semoga tabah menempuhi dugaan ini..


***************

Picisan warta -Berita Harian Online



With Love,
---{@ Lady Azra@Zera @}---

Wednesday, June 17, 2009



Geram + Menyampah dengan seseorang itu.

Grrr!!


p/s: Perasaan ini datang secara tba2 right after i read this 1 FS message. Damn~~



With Love,
---{@ Lady Azra@Zera @}---

Go Back


I will go back tomorrow.

Sayounara KK~

Duh, bila lagi mau pegi sini? Jalan2 kali next time?


Catatan: Dari sudut hawa dingin, Shangri-La Hotel, KK, Sabah.


p/s: When I was here, tiba2 jak ba slank ku berubah - auto-tuned, speaking Sabahan, even tho not as well as long time ago. Hee~



With Love,
---{@ Lady Azra@Zera @}---

Sunday, June 14, 2009

~Think~

Bila bahagia mulai menyentuh
seakan ku bisa hidup lebih lama
namun harus ku tinggalkan cinta
maafkan bila ku tak sempurna
cinta ini dalam kesamaran
-TQ to Jie for the gifts~


With Love,
---{@ Lady Azra@Zera @}---

Fly Again




Tomorrow I'l fly to Kota Kinabalu, Sabah.

KK, here I come.

*Teruja*

Sebab?

Aku balik semula ke tempat aku membesar dulu - for almost half of my ages.


*Rindu*

Lotza beatiful moments to remember, I've have cherished a great great times there. Being Sabahan - such no big deal - but precious experience one could catch.

Kalau sempat, mau ronda2 KK. Kalau sempat la. Fuhh.




Might be lotz difference from the last time I was there.

*Sigh*

Apa plan aku di Sabah?
Sabah bah!!

*Teringat kawan2 Sabah*





p/s: Tis month, I banyak travel. Minggu ni Sabah, next week Johor, end of month ni Penang lak. I like travel. Tp I kesian kat my body that need lotza rest. Tunggu la time cuti, rehat puas2!!



With Love,
---{@ Lady Azra@Zera @}---

Wednesday, June 10, 2009

Future Talk - Part 1

Daughter : Haritu masa I pegi wedding kawan, ramai yang duk tnya when will be my turn. Erm tak suke nye~
Mother : Nape plak? Dahtu bile turn U nak kawen?
Daughter : Nak kawen apanya. Calon pun takde lagi la Mama.
Mother : Yeke ni takde calon? (sambil senyum kambing)
Daughter : Erm, ada la orang suke kat I, tapi tak tau la Mama suke or tak.
Mother : Dahtu U suke tak kat die?
Daughter : Tak tau nak kata. Takut pisang berbuah 2,3 kali. Tak boleh nak pastikan lagi feeling ni lagi la Mama.
Mother : Dia sape? Camne orangnya?
Daughter : Dia orang biasa2 je mama. And nothing significant about him that will make U attracted - I think. Mama kan nak orang hebat2 je.
Mother : Err..

story to be continued..

Monday, June 8, 2009

Treating You and Me

Today I wanna go back s early s possible!
Wanna bring my darling Oyen out for shower - pity Darl Oyen - been quite some times since not go for a fabulous shower. Today I hope I can pamper you as u deserve to.
With Love,
---{@ Lady Azra@Zera @}---

To all Women: Info U Shud Know

To all women/gurls/babes/chicks/feminine..
I tertarik ngan artikel from Kak Wan, my ex-ofismate yg ku amat kerinduan..huhu
I mmg suke baca2 artikel2 mcm nie, so I feel like to share with all of you..
This is all about personality of women..
To read more, jusc click here
What's urs?
With Love,
---{@ Lady Azra@Zera @}---

Rupa-rupanya..




Erm, tak tau nak kata ape..I ingat die...rupe2nye die..hisy..tak sangka..ni yang wat I cam lagi serik ni..


So kau mimpi je la Azra dear..



MY TO-GO LIST

A) DALAM NEGARA – Sokonglah industi pelancongan Negara.

1) Taman Negara Pahang – my fren baru pegi, dia x abes2 promote n kata tempat tu best giler2 tahap dewa. Siap nak pegi lagi. Aish. Tak boley jadi. I pantang dpt tau tempat best2, mesti nak pegi punya. Tambah2 I mmg suke tempat2 adventur nie! And now tempat ni da jadi no.1 in my list. Ngeh3..

2) Lost World of Tambun – nak pegi sangat! Grrrrr!!

3) Bukit Merah Lake Town Resort – Aku suka pegi tempat2 ade air n boley mandi2 okeh~~ wuhuu~

4) Pulau Tioman/Pulau Redang – me gusto tranquilar! Suka tenang2 nie..

5) Gunung Senyum – Bila la nk tersenyum dapat gi tempat ni kan.

6) Padang Besar, Perlis – Mau shopping! I lykeeee~~

7) Puncak Gunung Kinabalu – In fact I used to live there for 10 years, tak sempat lagi sampai ke puncak gunung ke-4 tertinggi di asia ni, sempat sampai base je...hisy~~

8) Gunung Bagan Datuk – I love mountain-hiking!

9) Sg. Chiling – Waterfall Leisure Time!

10) Sabah

11) Sarawak
(Ape lagi ek..wat masa ni dulu yang terpike n termimpi..nanti lau adalagi, tmbah lagi)

B) DALAM NEGARA

1) Germany – For those who had been close to me will only know why I wanted to go there.Hee

2) Japan

3) London/UK

4) Australia

5) USA

6) Egypt

7) Korea

8) Canada

9) Spain

10) France
The list will grew longer n longer~ If I founded something interesting to go, then I'l update here!
So, azra? When will be ur first trip?
Hurm, rase nk gi Genting dalam masa terdekat nie!
Who wants to come with me?
With Love,
---{@ Lady Azra@Zera @}---

HARI KEPUTERAAN DYMM AGONG

Selamat Ulang Tahun Keputeraan kepada DYMM Yang Di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin.
Semoga sihat dan selamat hendaknya.
Daulat Tuanku!
With Love,
---{@ Lady Azra@Zera @}---

Reunion~



Haloo,,


Lady zera in da house!i’m back~~ ;)


Hurm..Lame tak update cni..

First of all, i would like to express my joyness of welcoming my sister back to Malaysia, back to our home! Welcome back home sis!



This future doctor of my sis is now craving for all Malaysian Food! Haha-pasni memang melepas gian la kakak I nie..

And tadi for the first time after few years separated, we were having a reunion bowling tourney – congrat to Ayah for became the 1st winner, n me the 3rd winner out of all 6 of us – okay la tu!

BUT..

Duhh~

I think I’ve been infected cough n sore throat from Along after 2 nites we r sharing room – ouh tak suke!

And I think i’ve been infected flu from Jeeva yesterday – masa gi Nurul’s wedding – ouh benchi!
I hate when I am nearly into sickness. =( Doa-doa tak melarat n cepat2 sihat! Amin!

p/s: Selamt Pengantin Baru to Kak Nurul (my colleague) – Semoga bahagia kekal selamanya. =)

Lepas nie, nak pegi wedding sape ye?

In my mind list:

1) Wani Copot

2) Tina

3) Ayu


4) Wedding saya sendiri


With Love,
---{@ Lady Azra@Zera @}---

Wednesday, June 3, 2009

my bro convo

Congratulation to mr Bro ZIZI for his convocation - Mass Com Uitm.
=)
I bought him that flower.


And congratulation also to My Sis Along - Zeehan for her graduation in medical study at Memorial University of Newfoundland, St. John, Canada and for her convocation on 29th May 2009.
Finally the three of us had graduated! =)
p/s: tak sabar2 tnggu kepulangan Along together with Mama Jumaat ni! Yay! =D

With Love,
---{@ Lady Azra@Zera @}---