Daisypath - Anniversary

Thursday, January 28, 2010

Enjoy this..

21 Guns by Greenday..


Do you know what's worth fighting for?
When it's not worth dying for?
Does it take your breath away
And you feel yourself suffocating?

Does the pain weigh out the pride?
And you look for a place to hide?
Did someone break your heart inside?
You're in ruins

One, 21 guns
Lay down your arms, give up the fight
One, 21 guns
Throw up your arms into the sky, you and I

When you're at the end of the road
And you lost all sense of control
And your thoughts have taken their toll
When your mind breaks the spirit of your soul

Your faith walks on broken glass
And the hangover doesn't pass
Nothing's ever built to last
You're in ruins

One, 21 guns
Lay down your arms, give up the fight
One, 21 guns
Throw up your arms into the sky, you and I

Did you try to live on your own
When you burned down the house and home?
Did you stand too close to the fire
Like a liar looking for forgiveness from a stone?

When it's time to live and let die
And you can't get another try
Something inside this heart has died
You're in ruins

One, 21 guns
Lay down your arms, give up the fight
One, 21 guns
Throw up your arms into the sky

One, 21 guns
Lay down your arms, give up the fight
One, 21 guns
Throw up your arms into the sky, you and I


With Love,
---{@ Lady Zera @}---

Thursday, January 14, 2010

I Won't Be Dat Kinda Boss

WHY does all bosses in the world NEVA UNDERSTAND How badly their staffs facing situations, How they cope with thing hardly, N How they encounter problems terribly n settle it as much as they can when the boss don’t ever knows or cares, N how they try their best to fulfill the bosses order even though at the end the boss do not appreciate them ..WELL, I hope I won't be that kinda boss, cz I know how these ‘underground’ people feels..


With Love,
---{@ Lady Zera @}---

Saturday, January 2, 2010

It's 2010, babe! An so does I turning out new leaves.. =)

Salams.

Hai kesayangan-ku sekalian. Oh ya. Memang kamoo. Pembaca-pembaca yang saya sayangi sekalian. Terima kasih kerana masih membaca blog saya yang tidak semewah mana ni. =)

*Tarik nafas*

Look my dear readers, It's 2010. Gosh! I macam tak percaya dah masuk tahun baru 2010 ok! Rasa mcm baru semalam I count-down 2009 new year bersaksikan bunga api di malam cahaya Kuala Lumpur. Tuhanku, pantasnya masa berlalu. Diam tak diam zaman millenium ini dah sedekad lamanya. Phewww~~

Dan saya pun tak ketinggalan untuk meng-list-kan my 2010's resolution atau dalam Bahasa Malaysia nye azam 2010 saya. Chill babe chill~

Sebelum saya meng-khabarkan kepada rakyat jelata sekalian apekah azam saya di dekad ke-2 zaman millenium ini, saya nak imbas kembali 2009 saya N azam-azam yang tercapai dan tak tercapai. Tistis T_T . Haha. Well, mari kita lihat tayangan VT ini. LOL.


.GOOD BYE 2009.

Alhamdulillah ada azam-azam saya yang dah tercapai @2009. Yeehaa! =D =D Iaitu..

1) Berjaye jadik PTD mude yang comel dan riang ria ribena. Ahai! -_-'
2) Berjaye ade kete sendiri. Weee huuuuuuu! Iaitu My Darling Oyen. Eh eh. Tetibe I teringat dulu I ade janji nak upload gamba My Darling Oyen tapi I tak upload2 lagi. Ya ampunn!!
3) I dah start hulur duit gaji I sket kepada Mama. Alhmdlh.
4) Pergi berjalan-jalan to few tempat yang I tak pernah pegi. Walawei~~
5) Tingkat prestasi keje I n contribute much those stake-holder.

And, ade gak azam 2009 yang TAK TERCAPAI such like;

Wo.
Woo.
Cannot cannot!
Tak boley reveal kat sini pulak. Walau bagaimanapun, I will carry forward my unsolved resolution to this year. Haha.. Opp, oop. Just 1 azam I yang tak tercapai yang I boley reveal kat cni ialah I gagal memenuhi routine exercise. Damn. Akibatnya, nah lihat la saya sekarang, semakin chumel. Haha. T__T


Well, here come 2010.

Before that, saya berdoa agar Tahun 2010 willl become my happy-lovey year, my glory year, my wealthy year, my success year N' my great year ever. Aminn.

Ini I punye 2010's resolution. Hip hip!

-Career-
*I harap I terus competent n improve dalam my career.
*Semoga setiap assessment that I will undergo, I'l pass it with all success.
*Semoga gaji naik tahun ni. Hikhik.
*Semoga setiap tindakan n keputusan yang I buat betol dan bijaksana selalu.
*Semoga pekerjaan I sentiasa diberkati oleh-Nya. Rezeki halal.


-Family-
*Semoga hubungan I and family lebih akrab,mesra n sayang-menyayang.
*Semoga adik-adik I mendapat kejayaan dalam pelajaran they all.
*Semoga ayah n mama sihat selalu and dijauhi penyakit yang mudarat. Love u mama n ayah!
*Semoga kakak I success as a doctor n in her relationship.

-Kesihatan N Beautiness-
*I akan jaga kesihatan I sepanjang 2010 n ensure tak jatuh sakit. With His permission, iA.
*I akan buat weekly exercise to make sure my health always in good condition, n supaya tak gain weight cam last year. Wahaha! Memang ni azam betol2 la.
*Make sure I update with fashion n attire.
*I akan jaga kesihatan I dari hujung rambut sampai hujung kaki - rambut, mata, muka, gigi, kulit badan. Warhhhhh~~
*Untuk permulaan 2010 ni, I nak cuba turunkan berat badan I sekarang ni. Hehe. Semoga sukses.
*Minum banyak-banyak air and makan lotza fruits. Yummy!

-Relationship-
*Semoga ketemu jodoh yang benar-benar 'jodoh'. =)
*Lupakan semua yang sdey2 dalam episod cinta I dulu-dulu.
*I akan jaga relationship I betul2, taknak jadi macam dulu-dulu.

-Personal Quality-
*Nak improve my life skill especially memasak. Hoyeh hoyeh!
*Nak save more n lessen money-spending. Haruslah kan I save duit. Abes nanti I nak kawen pakai ape? Daun? Hehe. Eh eh, simpan duit bukan untuk kawen je taw. Tapi sebagai simpanan di masa hadapan. Ingat tuu anak muridddddd. Lalala.
*Nak tampil lebih jelita, eh eh bukan2. I sentiasa dengan imej comel loteh kiut (tahan muntah dulu if u all rase nk termuntah hahaha), so I kene sentiasa jaga imej mahal I ni. Kui kui kui.
*Semoga I akan jadi diri I yang sebenar, takkan jadi orang lain. Yes, I always I am!
*Nak blaja lebih banyak benda n skill dalam life ni. Oh yeash, I lurve exploring!
*Nak bercuti pegi tempat-tempat yang best.
*Nak buat benda-benda yang akan wat saya happy.
*Nak rajin-rajin tolong orang.
*Nak kurangkan ape-ape kesalahan pun, kecik atau besar. Contohnye, langgra trafic light. Haha.
*Kerapkan meng-update blog saya yang shumell ni.



Well babe, I think I write to much la this time. Penangan tahun baru neh! haha.

And again, I wish u all HAPPY NEW YEAR 2010. Semoga impian n azam anda, anda dan anda termasuk saya tercapai. =)

Meet ya' again, darlings.



With Love,
---{@ Lady Zera @}---