Daisypath - Anniversary

Thursday, July 30, 2009

PimPLe

GrrRrr..

Geram dengan sebijik jerawat ni..Isk!

(sok dah la nak jadi Emcee, jatuh sket image I ni, HaHaHa)



With Love, ---{@ Lady Zera @}---

Wednesday, July 29, 2009

POSITIF dari yang NEGATIF




Sometime we have to see something positively - even tho it was seems negative at the first place.
Contohnya macam satu peristiwa ni:

Last week adalah week yang agak messy la for me, preparation meeting penting, and then the meeting took place, buat minit mesyuarat and in the meantime still handle with my present work yang ouh sudah pastilah sangat banyak. Ok keja saya kat sini memang hectic. Lebih jelas lagi, agak tak cukup tangan la tapi nasib baik masih boleh bernafas dan bermain facebook. Hahah.
 
Satu hari tu (khamis), memang hari paling busy saya. Nak siapkan minit mesyuarat untuk TKSU sign, nak produce out segala memo and surat. Nak handle dengan request untuk macam2 aset, stok etc dari all over division here. Pendek kata, memang tak boleh kacau la hari tu sebab I memang kena fokus gile2. Konsentrasi itu penting ok.
 
Dan tiba-tiba my immediate boss datang and minta tolong saya buat Teks Ucapan Timbalan Menteri untuk majlis perhimpunan bulanan ministry. "Kalau boleh saya nak draf tu esok. Kalau ada apa2 boleh discuss dengan saya", kata si Bos.
 
I senyum je. Nak buat camne SYMP kan. Walaupun dalam hati rasa keberatan giler! Bukan taknak tolong tapi;
1) I tengah jam dengan banyak giler keje, lepas abes satu (yang amek masa nak settle) settle yang lagi satu plak. Serious keje I banyak okeh!
2) I tengah concentrate nak siapkan minit mesyuarat setebal 22 helai muka surat (minit mesyuarat paling panjang saya penah jumpa,haha) and kena kejar TKSU untuk dia endose dan sign.
3) Sepatutnya ada pegawai lain yang sebetulnya tugas dia yang wat teks ucapan ni, apsal lak aku kena buat?! Asyik2 I je, sebelum ni pun boss mintak I buat teks ucapan KSU, Pengarah etc. Asyik muka ni je. Isk!
4) Nak buat teks ucapan Timb. Menteri bukan senang ok. Nak fikir ayat bukan senang. Kena ada standard dia and boleh diterima pakai.
 
I senyum2 je and still sempat joking ngan boss "ok saya cuba, kalau sempat la ye boss..hehe"
 
Tapi lepas2 tu je terus rasa cam nak mencarut. Tak marah pada sape2 but marah dengan keadaan. And hari tu memang kelam kabut. Saya buat kerja macam lipas kudung. Buat teks ucapan Timbalan Menteri ialah the very last task I did on that day dan hasilnya saya balik lambat kul7 lebih.. Isk la!
Esoknya saya borak-borak and cerita kat my colleague; saja luahan perasaan. And there's 1 statement that shock me.
 
"Zera buat ke Teks Ucapan Timb. Menteri tu? Terornya. Saya pun tak reti buat. Patut la Pn.Aini (our boss) kata Zera pandai buat teks ucapan, and in fact she does really likes your writting."
 
Time tu saya rasa cam nak melayang jap. Rasa cam appreciated and and..ah you know that feeling kan!
 
Perasaan ala-ala geram yang dialami yesterday terus padam. =)
 
Now I understand why my boss always find me at the moment she needs a piece of mind on this particular case.
 
Setiap sesuatu yang kita rasa negatif, ada yang positif di sebaliknya. Oleh itu kita kena sentiasa jadi positif untuk menjadi lebih maju. And ada orang cakap menjadi seorang akan memanjangkan usia. Best kan?





With Love, ---{@ Lady Zera @}---

Tuesday, July 28, 2009

Entri Ini Berkaitan Dengan Entri Yang Lepas

Jika anda semak (lebih murni lagi jika anda BACA) entri sebelum ini, I entitle my entry as 'BERTELEKU DENGAN BUKU'.

Ada kawan yang tanya saya, 'Berteleku tu ape??'

Jawapan I senang je, 'Bukak kamus cari ape maksud berteleku!' Hehe (jawapan yang kejam giler)

Jika kamu malas bukak kamus atas alasan apa pun saya kata, 'None of my business!haha' (ni lagi satu kenyataan kejam)

Ok point dia kat sini, I sangat2 lah terasa aneh. Sebab I ingat semua orang tahu apa maksud berteleku tu. Kah kah. Rupa2nya ramai tak tahu and ada pulak yang first time dengar. Masa tu I rasa wow! macam I hebat sangat lah tau perkataan bombastic, super superb word!

Tu yang wat saya rasa aneh tau.

Atau saya yang salah guna word? Eh tak tak. Dengan innocentnya saya mengaku saya tak salah guna word. Haha.

Ada seorang kawan lelaki yang first time dengar word tu (aneh kan?) mengatakan 'Maybe awak ni one of a kind'. Eh! Sebab saya guna word yang awak tak pernah dengar so saya ni 'One of a kind' la??Hehe. Betul tak saya kata saya cam hebat tadi.

Ada pulak seorang kawan tanya 'berteleku tu apa, macam pakai telekung ke?'. Haha. Ni lagi I rasa nak gelak and sekali lagi keanehan. Ape kejadahnya (lembutkan intonasi supaya tak kelihatan mencarut) berteleku dengan buku = pakai telekung sambil baca buku??

Jadi, saya tinggalkan misterinya di sini.

Kalau anda nak tahu apa maksud berteleku, jawapan saya tetap sama 'Bukak kamus cari maksud die ye, mekasih'.



p/s: Entri kali ni bunyi macam kejam je. Isk. Sengal kan. Haha.






With Love, ---{@ Lady Zera @}---

Monday, July 27, 2009

BERTELEKU DENGAN BUKU


Oh pada mulanya saya nak buat pengumuman saya akan kuarantin FB n Blogspot saya 1 minggu dari last week sampai hari Rabu ni.


Tapi nasib baik i tak buat pengumuman pun - sebab i dah langgar janji. Hahah.


Ari2 I online je facebook untuk hilangkan ketengangan dlm otak (ni hiperbola je, xde la tegang) dan hari ini I dah write up something in this entry. Nah kau memang tak boleh berenggang dengan FB n blogspot kau la sayang, kata Lady Zera kepada dirinya sendiri.


Eh kenapa saya decide untuk kuarantin FB n blogspot saya (dan unsur2 online entertainment yang lain) selama seminggu.


Sebabnya..


SAYA KENA BERTELEKU DENGAN BUKU!! (oh semacam hot je bunyi statement ni, err abaikan je)


Ye betol ye kawan2. Kesian saya. Dah lama dah tak seksa otak macam ni. Serious I cakap, I berteleku dengan buku ni SEBIJIK rasa cam nak pecah kapla masa study untuk final exam setiap sem kat University before this. Otak I rasa nak meletup. Omaigod. Scary je bunyi.


Pehal lak kau nak berteleku dengan buku lak ni? (soklan dedikasi untuk Lady Zera)


Since past few days, time malam je saya 'study' and belek2 buku yang perlu dibelek. Sampai weekend baru2 ni pun omaigod I takde weekend you! Tensi i..isk. Weekend baru2 ni I bertapa duk umah je BERTELEKU dengan buku okeh. Hebat tak statement ni. HAHAH.


Ok la, let me justify in clearer way. Hakikatnya I kena wat assignment (T_T) wuwu~ Dah lama kan tak wat assignment2 ni, bila dah berkecimpung balik, aduhh.saket woo..saket otaks! Dah la baca buku yang (beb, kalau baca novel ke majalah Remaja/ Vogue/ Seventeen/ Cleo/ Dara/ InTrend jauhhhh lebey best dari buku ini) erm boley faham kan. Memang pening gak otak I ni sampai nak demam2 ni ha.


Dan,
dateline untuk saya siapkan assignment ni ialah hari Rabu ni! Memang la few days ni I saket, I dah tak kira dah I saket ke otak nak malatops ke janji I nak siapkan assignment. Tapi FB n blogspot tetap ON okeh. hehe.


Kesimpulannya, pesanan turun temurun bagi sume student (untuk kes skarang ni I clarfiy diri I as back-to-student) jangan wat assignment last2 minit ye kawan2, kakak2, adik2 sume.


Ok, mari siapkan assignment masing2.


Dan kembali memeningkan diri semula. Hoyeh hoyeh!





With Love, ---{@ Lady Zera @}---

Tuesday, July 21, 2009

Masih Cinta

Tik,.,tik,.,.tik
Waktu berdetik
Tak mungkin bisa ku hentikan
Maumu jadi mauku
Pahitpun itu ku tersenyum

Kamu tak tahu rasanya hatiku
Saat berhadapan kamu

Tik,.,tik,.,.tik,.,.
Air mataku
Biar terjatuh dalam hati
Mau ku tak penting lagi
Biar ku buat bahagiamu

Kamu tak tahu rasanya hatiku
Saat berhadapan kamu
Kamu tak bisa bayangkan rasanya
Jadi diriku, yang masih cinta

Kamu tak tahu hancurnya hatiku
Saat berhadapan kamu
Kamu tak bisa bayangkan rasanya
Jadi diriku, yang masih cinta


-Kotak-

******************




With Love,
---{@ Lady Zera @}---

Monday, July 20, 2009

Israk Wa Mikraj

Today's Israk Mikraj day.
Selamat beramal ibadat.
With Love,
---{@ Lady Azra@Zera @}---

Sunday, July 19, 2009

Facebook quiz~

Azralina just took the "What kind of boy should you be with?" quiz and the result is Bestfriend Boy.


"You need a bestfriend boy. It sounds very boring, but it's really not. This could turn into the most passionate relationship ever! You need someone that is just fun to be around, without all the mushy gushy stuff all the time. You want to be able to be yourself around a guy, and just hangout like you do with your friends. You also probably value being able to have a conversation that has to do with more than how much you "miss" or "love" eachother. If you have a bestfriend that's a guy, don't be afraid to DATE HIM! He could turn out to be the perfect guy for you. And if you don't have a guy bestfriend already, then find one! If you meet a guy you might be interested in, see if you can just be friends before you climb into the relationship."


**********************************************************************************


Hmm, maybe I shud date a guy bestfren?

LOL.


With Love,
---{@ Lady Azra@Zera @}---

MALAYSIA vs MAN UTD LIVE MATCH


Yesterday (Sabtu), I terkilan tak dapat gi wedding my schoolmate fren - Nisa. Bukan nye ape, tp ade hal sgt2 penting pagi n tgh hari tu so i cudn't manage to go. Nway , Selamat Pengantin Baru to you Nisa' - the first one from our batch to get married. Wut so sudden kan?

TAPI,

Saya sangat2 puas hati and GUMBIRA n Hati Berbunga2..

BECAUSE,

I manage to watch LIVE Malaysia VS Man Utd at Stadium Nasional Bukit Jalil.

Hoyeh, hoyeh! Dapat tengok..yeehuuu! That's my must-do-it mission at the weekend and

I DID IT!

Warh, sangat2lah seronok okey tengok match tu. Sangat la crowded dengan puluhan ribuan manusia kt Stadium tu espcly MU fanz. Serba Merah je beb stadium tu.

Sangat2 happening, best!

Before berangkat, I amek feel dulu to watch MU on the field dengan memakai tshirt Man Utd. Uwekk. Haha.


On the way in and out the stadium, sangat2 lah jam tak hengat! Ni gambar masa abes match n nak kuar stadium tu. Mcm semut je, gerak sikit2.

I happened to watch the match ngan En.Jie (tukang beli tiket, mekaseh kpd dia) dan En. Radzi, En.Jie's fren.

Nah, ni before match start, dah ramai dah yg membanjiri stadium.



Ni penyokong kuat Team Malaysia. Dorang duk nyanyi n bergendang2 before start game.

Barisan pemain-pemain.



Tu dia depa.




The game started.






Ramai kan manusia. Tak hengat..





2-2.



Tu ha My Owen. Chewarh!!



Oh Owen..






Meriah sungguh. =))




Paling best masa wat ombak. Sume sporting abes.



Time ni cun-cun je 2-2. Tapi last2 minit before the game ended baru Owen kasi gol make it 3-2.











END OF GAME.


Masa nak balik kuar stadium tu, sekali lagi terpaksa meredah lautan manusia bagai..
And, again jalan macam semut. Sejengket-sejengket.



Oh, kamoo pasti tertanya, saya datang sebagai penyokong team mana?
Okay2, dulu saya penah minat Man Utd, masa zaman kegemilangannya tu. Masa tu football club yang lain pun baru suam-suam kuku.
And kalau match ni adalah between Man Utd and Europe football club yang lain, sudah pastilah I sokong Man Utd.
Tp becuz this match among MU and Malaysia, so saya sabagai ANAK JATI MALAYSIA haruslah sokong team Malaysia kita sendiri. Hoyeh hoyeh.
The game was so impressive and exciting. Saya sungguh teruja dan mengerujakan (ah pedulik ape bahasa salah). Saya terjerit2 (secara sopan dan ayu) kat stadium tu setiap kali bola disumbatkan ke dalam gol. GOLLLLL!!
Yes, it's true that it was SO so So different of watching football thru television and thru LIVE. tengok LIVE lebih mengerujakan. Uuuu...
And, I think that Malaysia did very2 well and splendid!
It's a very shud-be-proud achievement as Malaysia capable to get 2 goals for such a BIG match against Europe Football Starz. It's an impressive achievement. Kan2?
Caya lah Malaysia. Good job.
Gambar bawah: kepulanganku mengharungi redah jam yang faham2 je la. kuar je bukit jalil tu, fuhh i speed kaw. lega dapat terlepas dari tawanan jam jalanan. aih.


Oh malam ni ada 2nd match Man Utd VS Malaysia. Before MU leave Mesia this tues, they still want to play a game against Malaysia team. they said they love malaysia veru much, enjoyed being in Koala Lamper (exact pronounciation: Kuala Lumpur) and MU ada hati nak lawan Malaysia lagi. It's does really give a good sign. =)
Malam ni punya match I dapat tengok. Dah la last minute wat pengumuman nak wat 2nd match, mana Guwa sempat beli tiket (walaupun hakikatnya En.Jie je yang tukang beli tiket). Pastu lak Guwa keje la, mana sempat nak bekejar gi stadium tuh. Sabtu ritu pun kul 3 I sampai kt hi-way masuk bukit jalil tu, die punye jem..pergghh, x hengat!!
So, malam ni i'l be watching thru TV je la, tu pun kalau ade live, haih.



With Love,
---{@ Lady Azra@Zera @}---

Wednesday, July 15, 2009

THE CHOICE IS YOURS

Pilihan di tangan anda.

Anda yang menentukan segalanya.

So, pilih lah....





**************************




Arghhhh..tensi2. Nak pegi ke taknak pegi. Pegi tak pegi, pegi tak pegi, pegi tak pegi, pegi tak pegi...ZzZzZzzZzzz..
(azra telah ketiduran dalam penuh tanda tanya dalam benak otak beliau).



Kasihan cewek itu.
LOL.





With Love,
---{@ Lady Azra@Zera @}---

Family and Frenz Matterz

Song Mode: Keluarga bahagia, Saujana. (Sila pasang radio sendiri)
At the moment I wrote this entry, I am suffering (over tau) hand ache. Saket giler weyh. Tapi tak la sampai tahap giler. It's all about family matters.
Tadi I follow my dad pegi main badminton with other 3 siblings-sis n bros. Kami 5 beranak keluarga bahagia pun pegi la dengan semangatnye men badminton tu. Ayah memang every week ade training badminton. And my just-back-home sis pun sejak akhir2 ni follow my dad n today my sis ajak gak I pegi.
Sayer da lame actually plan nak main badminton,it's just tak pegi2 je lagi. sO, arini ape lagi. Jangan bilang tidak. I Must go! Tapi punyer la lama guwa tak pegang raket, berbulan2 (ke bertahun2?tak kot, over tau) I tak main. Memang da jadi kayu balik la walaupun badminton ni antara my fav sport gak la.
Tadi tournament (over lagi, men biasa2 je padahal) ok la guwa main, ok bagi orang yang da lama tak main ar kot. HAHA. Tapi sejam lbey gak main tu..amek kau!! Nah, free2 you dapat lenguh2 tangan yang kronik Azra sayang. Adoi la.. ;'(
Ok tinggalkan family matters punya story. I tetap lebiu famili I ok. =D
Tengah hari tadi makan dengan kawan2 lama (tak la lama sangat, gaya lama tu mcm bertaun2 tak jumpa je kan), to be exact my kengkawan kamcing fr DICT - my ex-colleagues. Oh saya sangat2 happy dan teruja! Tp dalam happy and teruja saya, terasa kepiluan siket. Aisey, emo lak aku nih. Hei btol la. I tak tipu ok.
Sebetulnya saya rindu (giler10x) kat kawan2 ni sume. Terbayang-bayang lagi time2 gembira and happy we all. We all sangat mesra and bekerjasama (ewah, cam wonderpet). Bila geng3 ni tadi datang melawat (melawat ke td?kot la) semua perasaan rindu and kenangan lama tu datang balik. Imagine, dorang sume dtg ramai2 still stick together and me..I was separated from them.
Rasa cm..isk x bestnye dah tak sama2 lg dgn they all..I miss some updates fr them whenever they still update each other..And adakah they all akan lupakan saya part by part as time pass by? Ceh, emo lagi. Kali ni over emo lak. Ape da. HAHA.
Point kat sini, saya betol2 rindu u all sume. Ye kamoo semua la! Rasa cm nak balik DICT balik, tapi gila apa. Tak mungkin lah.
Haha, kawan2 dont worry I'm happy with my life skang - so so much transformation.
Cuma, rindu mahu sama2 dengan kamoo lagi. Adoi la.
Hingga bertemu lagi ya!
p/s: Hidup memang sentiasa perlu ke hadapan.
With Love,
---{@ Lady Azra@Zera @}---
Monday baru2 ni I just cuti 1 day, sume orang dah tercari-cari and tertanya-tanya.
Isk.
Macam la my presence affect sume orang kan.
HAHAHA.
With Love,
---{@ Lady Azra@Zera @}---

Monday, July 13, 2009

MALAYSIA vs MAN U



Congrat to Malaysia for had beating Zimbabwe 4-0 in football match ystrday.

And, goodluck for next tournament meeting Manchester United.

I want to watch that match. But I DONT HAVE THE TICKET.

Sedey kan?

Ada sape2 tak yang ada tiket lebih and nak bagi kat saya?
(dengan nada memujuk keanak-anakan)

Err, ada u all kesah ke kan?



With Love,
---{@ Lady Azra@Zera @}---

MENJAGA HATI..


atau...TERASA HATI??




Mode: Duk diam2, baca, amati, hayati (ceh, ade u all kesah??)
Lagu Tema: Menjaga Hati by Yovi N' Nono (I harap I tak salah eja)


Sepertinya, Si Gadis terasa hati. Atau mungkin dia terlalu menjaga hati?
Si Gadis telah berjumpa Si Teruna dan makan2 bersama-sama lepas waktu kerja beberapa hari yang lepas. Perasaan Si Gadis = Happy (kerana mereka lama tak makan bersama-sama dan berborak2 secara live seperti itu).

Kali ini perasaan Si Gadis dah sikit transformed (bukan menjadi autobot ye tuan-tuan dan puan-puan). Dia cuba (sebetulnya secara tak sengaja) terbuka sedikit ruang hati kecil akan kehadiran Si Teruna dalam hidupnya walaupun sebelum itu dia cuba menafikannya.

Tapi beberapa hari ni, Si Gadis selalu berfikir (bukan secara serius, tapi secara light N' easy). Berbulan-bulan mereka tak semesra dahulu seperti awal perkenalan mereka, yang dulunya 'kekasih dan mesra' kini 'teman tapi mesra'.

Tetapi selepas berbulan2 itu, Si Gadis kembali berfikir, berfikir dari perasaan (akal+hati). 'Kalau betul2 Si Teruna pergi dari hidup kau, apa yang kau rasa wahai Si Gadis?'. Seems like Si Gadis belum bersedia melepaskan Si Teruna, atau mungkin Si Gadis merasakan dia masih perlukan Si Teruna dalam hidup, she solely don't know wut she feels.

Hari itu, semasa sesi lepak+makan2, Si Gadis notice this 1 thing. Si Teruna macam lain. Mungkin dah transform jugak atas pengaruh transformer. Oh stop that crap. Sila jangan mengarut ok.

Pointnya di sini, Si Gadis ada sedikit TERASA HATI dengan reaksi Si Teruna yang less reaction to her, Si Teruna tidak lagi teruja seperti sebelum2 ini apabila mereka bersua muka, SI Teruna datang dengan senyum seribu bahagia - walaupun hakikatnya ketika itu mereka tidak lagi bersama - hanya teman tapi mesra - dan disebalik hubungan teman tapi mesra mereka, whenever SI Gadis mengajak berjumpa atau keluar bersama Si Teruna akan sangat2 excited dan seronok kerana dalam hatinya Si Teruna masih menyimpan hati pada SI Gadis, masih menyimpan secebis harapan terhadap Si Gadis. Si Teruna masih berusaha untuk memenangi kembali hati Si Gadis.

Episod demi episod, hubungan mereka berjalan seperti biasa - teman tapi mesra.

However, in their last meeting, Si Gadis sudah TERASA HATI dengan Si Teruna. Dan Si Gadis terasa sesuatu pergolakan dalam hatinya. Ada getaran dalam jiwanya.

"Adakah perasaan benci ini sebenarnya cinta, yang masih bersemadi untukmu?" - Si Gadis-

"Adakah kau akan pergi di saat hatiku terbuka untukmu" - Si Gadis -

Mungkin Si Gadis akan tercurah air matanya yang dia cuba simpan.

Si Gadis cuba MENJAGA HATInya dan hati Si Teruna.

Si Gadis perlu mencari ketenangan dan pentunjuk jalan.

Semoga Si Gadis menemui jalan yang benar.






With Love,
---{@ Lady Azra@Zera @}---

Friday, July 10, 2009

Vacation Yeay!

Yeay!

Esok aku akan bercuti @ Bukit Merah Lake Town Resort with my beloved family.

This is my first time ever to Bukit Merah.

Kalau kamu seorang yang perasan. ouh maybe saya tak patut guna word perasan. Ok, jika kamu seorang yang teliti, atau lebih tepat lagi pembaca setia blog ini, kamu mesti perasan yang Bukit Merah Lake Town Resort adalah antara my toplist dlm My-To-Go-List.

So, boleh imagine kan macam mana perasaan saya? Suka yang tak terkata, I told you.

Tak sabar2 nak pegi sok.

Yes, it's time for me to get wet again.

;))

Ok, saya mahu amek sedikit mood bukit merah jap. Maka, layan la dulu gambar kat bawah ni.










Happy2 weekend everyone, take care.



With Love,
---{@ Lady Azra@Zera @}---

My YM is closed


Tuan2 dan puan2.

Dengan ini diisytiharkan YM sayerr dengan ID klose_fan telah ditutup. (Tutup?)

Damn.

Luckily aku ada lagi satu YM ID that's silence_whisper11.

ID klose_fan is my very3 first YM ID. that's my first email ever.

Lepas tu kronologinya, sayerr telah create satu lagi YM account (ATAS SEBAB2 TERTENTU that had makes me decide to create another email n YM).

For some period, i have 2 Yahoo account, 2 emails, 2 YM ID.

klose_fan DAN silence_whisper11

And,

sejak few months ago (sejak aku busy2 ngan assessment PTD all that), aku suda jarang ON ym klose_fan.

Bile skali skala ON, YM aku ngn ID klose_fan tu tbe2 meragam n wat hal. Wut da hack. Kne virus ni. Shit.

Time aku SUMPAH offline, membe2 aku kata aku online n say hi, buzz OR PM dorang. Eh2. SUMPAH takde i wat cenggitu di tempat n masa kejadian dorang sume cakap tu.

Time tu aku da menyumpah2 YM aku yang tu. Ciss.

Few time (quite some time lar) YM tu meragam.

Dan,

akhirnya..

few days ago, bila aku again try to sign to my YM klose_fan. Jeng3..

die tulis,

"Your account has been blocked..bla2.."

Wut da!

Maka, dengan ni sayerr isytihar YM saya yang itu yang berIDkan klose_fan telah ditutup and tak digunapakai lg.

Aku tak kesah sangat - since aku pn nak avoid from few annoying people dlm tu.

Tapi, camne aku nak extract contactlists aku dr ctu ke ID YM lagi satu. kat situ la ramai list membe2 aku, membe2 skola, matrix n UKM.

in fact, ID silence_whisper11 ni sangat2 baru okeh.

Oh tensi. Takpelah, to any kawan2 yang belum add YM baru saya, silalah add silence_whisper11 ya!

Tapi, ade lagi buruk.

Bila nak sign in dalam email guna account lama (yang mmg dah lama aku tak bukak email yang ni), it says like this,

We've discovered that your Yahoo! password is compromised.

"A third party is using your Yahoo! password to spam your Yahoo! Messenger contact list. A simple password change will help both protect your account and stop this spam."

Omaigod, its stab me! Tensi lagi.

Wut da hack.

Sapekah third party yang semprit itu??

Patut la YM aku wat menda pelik2, chat n say hi kt kawan2 aku masa aku tak online.

Jap2, I nak pike jap.

Email sayer yang IDnya klose_fan tu, takde pe sangat la. it's just my first email. ianya berharga sebab ada nilai sejarah. And kt situ gak inbox full dgn message from jobstreet yang rancak hantar job vacancy advertisement yang kebanyakannya aku ignore sebelum ni.

Gudbye klose_fan. Kamu akan aku ingat dan simpan sebagai memori je.


p/s: kawan2, sila lah add YM saya yang terbaru silence_whisper11.



With Love,
---{@ Lady Azra@Zera @}---

Sunday, July 5, 2009

~MaRriAgE MaTtEr~

First thing first,

Congratulation to my fren Ayu upon her decision for a marriage on this coming December with her soulmate,Thareq.

This decision come up last 2 week and when I was informed on this, I am speechless happy! :D

I am shocked of it because it was so sudden. BUT, I am too happy for this news! I am happy for you Ayu. Terharu sket ade kawan nak kawen da. U know that feeling rite at the moment I was kidding with my 'fake' marriage/engagement.Huu~

But, it's a very wise decision U've made dear. Because it's the right time. U'r deserve to marry since Ur relationship is much much stable and strong enough and it's time to move to the next step, to tie a knot, to merge into one, to build a paradise with more concrete. (^_^)

But Ayu dear, U are married at a very young age. But I know U've made the best decision, U have planned for a very precise and organised plan in the future - as U always dream for. =)

Talk about wedding, there'r several factors this gurlfren of mine are eligible to get married:

1) She has built a very long yet strong relationship with her hubby wannabe.
2) She always dream and wish for this happiness moment.
3) She had already planned for it these days - even when I am with her, she always talk about marriage and future happy life with her boyie. ;)
4) She had prepare herself mentally for a wedding and a fulltime life commitment - this is most important!
5) She is matured enough - this is also important! Yea, I can see her maturity to become a wife.
6) She has all prepared and ready for her to get married - financially, environment, etc.
7) She had a full support from her family.
8) Her hubby wannabe is much ready enough to marry her.
9) They are loving each other too much they should complete this into a sacred tie and long-lasting relationship.
10) She is pretty to get married and become someone's wife. Yes dear, u'r so pretty and will become more pretty for this. =)


And me, there'r a lot of contras apart from all above, that's the reason why I am not into a marriage in a very short time;

1) I am not matured enough - I am still like a toddler, saya Si Budak Kecik. hee~
2) Not stable enough - in several ways.
3) Kena kumpul duit dulu.
4) Belum sampai masanya kot. Haha.
5) Coz..I'm not ready at all!! LOL. ;p

To me, nak kawen mesti berdebar-debar. We have to set our mind that we are moving into a totally different lifestyle. We are engaged to someone. We gona have a big commitment. Uish, takut ma nak kawen dalam masa terdekat ni. I even still in my cooking improvement, still learning to handle house matter, etc.

So, saya sangat2 tabek pada Ayu for her readiness and willingness to get married so suddenly. She only got few months to prepare for her wedding, but I know she manage to handle all that.

Goodluck to her and congratulation for her becoming wedding, I'l be there with you on your historical day.

=)



With Love,
---{@ Lady Azra@Zera @}---

I think I am fat (Am I?)

I don't know whether it's just my illution, my perception,my suspicious or whateva the hack spoilt feelings i feel now.

But, I think I am fat. To be exact, not as thin as I am before. That's wut I feel.

But I just can't get it, when people keep saying,

'No, u'r not fat!u're just okay!'
'Azra dear, ko kurus ar..'
'Ko kata ko gemok?Klaka r beb, ko kurus je'
'U'r just look okay with u'r size now.u'r not fat okay'

See.

Why people around me always claimed me as 'TAK GEMOK'.

They lied, I guess. But hello me, it was everybody saying u'r not fat. So U'R NOT FAT ok.

I weigh myself, but no weight increment. But why do I look fat from my ordinary look, I think.

A friend of mine told me 'Dear, it's just ur illution bcz U always obsess of ur own body, U r worried too much if U getting fat even an inch.'

Oh really?Is that so?

BUT,

I admit I always be caution of my physical look. My appearance. My inner and outside look. My everything. Does it means I am too obsessed of my own body? Hey, people have to, rite? We have to take care of ourself - an being obsessed of our own body means we are taking care of our own body, and health as well.

*inhale*

Hurm, the 'I think I am fat' perception whirling me now and then. After 3 weeks outstation and courses.

Can u imagine staying at hotels and course centre for 3 weeks consecutively - having buffet with plenty of foods and sweetened drinks - the food U know, it were all non-healthy, with fat, or colestrol, too much sugar, additive etc.

SO,

I planned for a continous exercise (even small session), I want to start putting on healthy diet.
And for that, I need people favor. Can you please, all peeps around me don't drag me or even ask me into having any non-healthy food ok?

BECAUSE I AM ON DIET.

Sekian, Terima Kaseh!



With Love,
---{@ Lady Azra@Zera
@}---