Daisypath - Anniversary

Friday, November 28, 2008

JoHoRiAnz~

Cube baca cite kat bawah ni;

ali sangap di tepi gobok sambil menunjukkan muka pengor dan kenyor.. walaupon dia baru ajer berendut dengan timah... dia masih lagi mengendeng pada tipah..

ali telah mengamek jempot-jempot adik dia... adik dia menjerit kat dia "wak lu lengkong lah, pesal lu amek jempot-jempot gua?" adik ali mengarok sambil melemparkan mee siam dan epok-epok ke atas ampor di rumah nyer..

mak mereka terperanjat nak memarahi mereka "korang nih ape kerasok?" bukan setakat itu aje... adik ali telah melempar gebor ali ke luor rumah dan terkena taik ayam punai akak taik ayam lencong... perghhh baunyer sungguh pekong dan bacin serta baeng...

ali dengan muke yg pengor beredar dengan selambe aje...bigor nyer ali

kesimpulan dari cerita di atas... sekiranya anda hendak berendut... berendut lah sambil makan nasik beringin atau mee sipot.. jgn lah makan jempot jempot... kerana jempot jempot tak sama ngan tempe... sekian terima kasih....
wakakakakaka..

kalo org bukan johor baca nie.. sure x paham punya..
penuh dengan term-term johorean jek.. ekekeke


"ERM..AKU ORG JOHOR CELUP..SO ADE CERTAIN TERM YG AKU X FAHAM LA..HAHA" -AZRA-

PENA AZRA:: Hello Friday!

Hello Friday..

how are u today? How am i today?

Erm macam2 aku rase hari nie..

> Sdey sebab x dapat join Ayu tengok Grand Premierre Cicakman 2..
> Erm rase nak demam =( Sebab semalam kena ujan. lebat lak tu.
> I feel hardworking sebab hari ni ade full-day meeting..

Sumtimes rase hari-hari aku penuh dgn kesibukan. sumtimes aku rase aku selalu diberi peluang n kesempatan utk enjoy my life.

Itulah hidup.

Whew~

Thursday, November 27, 2008

PENA AZRA:: Hanya Tinggal Angan2..Huhu

Frust n sedih jugak x dapat gi tengok Grand Premierre Cicakman 2 - Planet Hitam.

Well, my boss dapat 10 pass free utk tengok preview Cicakman 2 - Because KRU Production ada apply dana MOSTI (under eContent) untuk animation cartoon dorunk - Hikayat Meru Mahawangsa - Actly this kind of thing la my work is. Officer eContent lagi best dapat knal artis n company besar2.

Back to the story, kitorang yg satu unit ni sume da excited nak gi tengok. Siap nak bawak partner masing2.

Pn Normala bawak her 3 children. Ayu bawak Thareq her bf. Cyber gi solo je. Kak Ita tak jadi gi sebab bz ngan wedding adek die wkend ni. Yana yang plan nak gi ngan husband x jadi last minit sebab husband die xde mood nak gi. Kak Wan x jadi gi sebab susah kne jaga anak2 die yg still kecik. Tina yang nak bawak Faiz, bf die pn x jadi gi sebab aku tak jadi gi.

Aku yg cam da semangat nak jadi gi pn last2 x jadi gi. Xde mood. Lagipn tak settle lagi preparation utk meeting esok. =( Takpe la at least dapat celebrate birthday adek aku ngan family. Asalnye dorg nak postpone celebrate mlm sok cz nak bagi can aku nak gi tengok preview Cicakman mlm ni. Tapi aku tak jadi, so boley celebrate malam ni.

Hadiah 4 my bro pn aku da standby lame da.Huhu. Saje wat surprise.

Tapi dlm hati still ade frust + sdey sket2 x dpt tgk preview Cicakman tu. Bukan x boley tengok je movie die Disember nnt. Tapi saje nk experience suasana Preview Grand Premierre. Mesti best. Ade artis2 and so on. Teringat lak beberapa hari lepas berangan ngan Yana, Ayu and Kak Wan nak jumpa artis la, KRU la, Aznil La. Tapi sume hanya tinggal Angan2..Huhu

FUN:: Cinta Desperado (cinta di akhir garisan)

First time dapat video ni yg dpt drpd forwarded email from my colleage, aku ingatkan ape la. Skali tengok mmg gelak pecah perut r..

Tengok video ni mmg wat aku ketawa giler2 r. mmg tak tahan ngan gelagat dorang ni. Lagi2 mamat yg pkai spek tu.

Kalau tension2 boley tengok video ni, konpem gelak punyer!!

hahahaha~

PENA AZRA:: Hari Saya yanG Bz!!

Hari ni saya sangat BUSY. BUSY. BUSY. BUSY.

Banyak benda kne wat, banyak benda kne pike.

Esok saya ade full-day meeting, so preparation banyak kne wat. Kne settlekan kerja yg org minta tlg kat saya lg.

Nak pike banyak hal yang belum settle lagi. aDush!!

Untuk hilangkan stress saya mau dengar lagu sambil menyanyi. Lalala~

Sanbil menatap muka boipren saya. hee~

Tu die!

Ni bukan boipren saya yg betol. Huhu tipoo je. Jumpe pn tak penah. Ni boipren dlm mimpi je la. haha.

Ni Fedi Nuril. Indonesian. Bandboy/actor. Cheese~

Walaupun die tak la pndai belakon sangat tapi die tetap chumel. Huu~

Wednesday, November 26, 2008

INFO: HOW TO REDUCE PERCENTAGE OF OIL USAGE WHEN U'R DRIVING

mINyAK o MinYak..

SinCe Gov nAekKan OiL pRice, SumE orG jaDi Haru-BirU..EvEry1 has BeEn aFFecTed wIth ThIS mAtTer.. Tp bGusLa iF Gov AttEmpT to RedUce OiL prIce aCcorDiNgly VeRy SooN.. HoPe So La..

BdW, HeRe i HaVe some tiPs La How To RedUce The UsaGe of OiL when u R DriViNg aWaY.. ThIs aCCoRdIng to SomE TRuE FacT n I SumMarIze HeRe as beLow;

1) Dont make emergency brake.. in other words brake awal2 if you had seen any blocking object in front (traffic light, simpang, kereta depan yg nak berhenti). If you make emergency brake, kadar penggunaan minyak meningkat kerana perlu seimbang dengan perubahan momentum kereta yang nak berhenti secara tibe2.

2) Dont drive too speed. Huhu walaupun this way really dont bother me (I always drive too speed). Well, If you spEed up your car, pembakaran bahan api (petrol) juga akan meningkat. So that oil usage will increase.

3) Use Suitable Gear. If kita gune gear yg betol, oleh itu enjin takkan force untuk membakar minyak dengan cepat. Contohnya, if kita naek bukit, of course kne gune gear rendah. Tp if kita tak gune gear yg btol, so normally driver will force to speed up his/her car utk mengatasi gear yg x sesuai tu so that oil usage will increase proportionally. Oh yes, this tips only apply to manual car. Auto car ape susah, tekan minyak jalan la!heheh~

3) Try your best to avoid traffic light if there is any other alternative roadway. Why? Because when you need to stop everytime you see RED on the traffic light, this will waste your petrol oil. Do you know that each time you barke your care, there is a small percentage your oil being wasted out, and each time you start to move your car, the engine will burn the oil much higher when it burns during driving on the road. So if you meet a lot of traffic light along your pathway, there is an oil waste (during brake) and also high oil-burnt requirement (when start to move the car).

4) Kurangkan beban kereta anda. Semakin berat beban yang dibawa kereta anda, semakan banyak bahan api perlu dibakar untuk membolehkan kereta anda bergerak. So, jangan la bawak barang berat2 dlm kereta anda k?


So, GUYS. THINK Carefully. Plan Your Way. Drive Carefully. Be a well-mannered driver.

Pesanan Khidmat Masyarakat ini dibawakan oleh Azra =)

Monday, November 24, 2008

PENA AZRA:: GaNbAtTe KuDaSai~

azra,

Arini kerja rajen2 n penoh bersemangat ye! manage ur work, manage ur time. work with big-heart. be fair to others. b urself bcz u think u r gud enuf.

list out my to-d0-list,

> Siapkan kerja-kerja Sciencefund harini n haritu
> Kol Dr. Farmasi
> Kol Ina
> Jmpe n get opinion from Kak Aida (if she available n if u hv time)
> Gi UKM (klau smpt la)
> My survey work
> Time with family --> Priority!!

Cheers Azra, Cheers~ xD xp x)

PENA AZRA:: 15 Minit CEMAS~ :o :l

Isy suspen btol ape yg aku alami ni..Kisahnye begini..

Semalam (Ahad, Nov 23rd, 2008)

I met up wifa an long-time-no-see old fren, HUDA. Huda my practicum-mates at KMJ (kolej matrikulasi johor) n also my gang during study times. Kitorng mmg satu gang time kt class, if assgmnt ke anytng mmg wat 1 group 2gether with Qieyla n Norul. Dah 3 tahun x jumpe Huda. Mmg rindu sangat la kt kwn i yg sorang ni. Jmpe die seronok gak. Exchange story n imbau kisah2 lame. ahaks. mmg best espcly kisah time kt matrik. Then kitorunk gi tgk wayang. Cite Madagascar II. Showtime, 1.30pm. Awalkan. Actly aku lg prefer tgk movie awal2. Tiket pn byk available lg. Erm, Bdw best giler cite Madagascar tu. Aku gelak puas2 tp still sopan. Ahaks. After Movie Huda pn balik cz kakak die yg jemput die da tggu. So x dptla kitorg nak hang out lame2. mmg tak puas. ye la da 3 taun x jmpe, mane puas lepak jap2 je. huhu.

After Huda balik, aku pn plan nak window shoppng jap. My luvly hobby: Window shopping. Hee. =) Satu time tu aku masuk kt 1 butik pakaian casual n sportive ni. Ade sorg mamat ni senyum2 kat aku. Aku ingat die staf ctu coz die x dr td follow aku. Kan bese pkerja kedai sibuk2 ikut kite time kite tgk2 barang kt kdai dorg (menyampah kn, knonnye nk entertaining la). Tibe2 die sweet2 aku n tego aku. Cakap nk knal n nk no phone. Gilo! Time tu aku mati2 ingat die pkerja kdai tu. N ingat die cine. Muke sebijik chinese. Aku wat bodo sambil geleng pale n tros berniat nk blah dgn hrpn pkerja itu tdk mganggu aku lagi. Tibe2 die ikut lak aku. Aku pelik ar. Rupenye die bkn staf ctu. Cess. Die pkerja Jusco n time tu die ngah break time so die jejalan r. aku tak tau r bile mase la die tnampak aku. Die org Sabah patut muke cm cine n cara ckp pn pelik semcm je.

Die ikut punye ikut aku. aku da x slesa da ni tp wat2 cool je la. takkan nak lari pecut kat tgh2 JJ yg ngah rmai ngn manusia tu plak kan. Nak kuar JJ tros pn lg la cm x ok cz lua JJ xde org. Org kate if pmpn alami kes yg ala2 cmni, cube utk cool n jgn melawan nnati die bley jg lg agresif. Tp tgk muke die x la nmpak jahat. Lagipn die pkerja Jusco ctu gak. Tak mungkin die berani colek aku. Ini disahkan oleh t-shirt JJ yg die pkai. Td x pasan lak logo JJ tu. Aku g mane2 pn die follow je aku. Die cube nak borak2 ngan aku. Aku jawab nak taknak je la. Lantak die la nak ikut aku tp aku kne cari jln agr dpt lepaskan diri dr die. Huh.

Aku masuk la beberapa kdai. smpai la sati kdai aksesori ni. padahal kdai ni mule2 masuk JJ aku da aim nk masuk. actly plan nk jejalan wndw shoppng ngan Huda tp die da balik dulu lak. aku berminat nk bli satu rntai ni. chantek gak. n affordable, x mhal sgt r. Si mamat sabah ni beriye2 nak blikan aku rntai tu. Last2 aku x jd beli rmtai tu (even dlm hati nk sgt ;( , tapi baek xyah bli dr diblikan oleh org yg x dknali n takut die ade niat laen).

After that aku mmg da rimas la, nk blah da ni. die mintak no phone aku berkali-kali. aku ckp xpe la xpayah la bg. mcm2 la. smpai satu tahap ni da tarek muke da. smpai org2 keliling pndg2 kitorg. malu gak. huhu. lantak la. haha. die asek mintak je no fon last2 aku ckp x boley nnati boifren sy mrh. terus muke die berubah. padan muke. haha. tp die bley kate xpela, sy xkan kaco kamu juga sy juz mau no fon kamu saja. last2 aku kate boifren i da dtg then aku blah je tros gi tmpt parking kete tnpa toleh blkg. takut siot if die follow aku lg. ble da rase jauh sket aku toleh blkg. fuhh lega. die da xde. padan muke msti die keciwa. lantak la. janji aku slmt. alhmdllh.

Masuk kete aku, aku cpt2 nak blah tp br teringat aku x byr autopay ticket lg. sbb nk lari punye pasal smpai terlupe. aku tnggu jap then kua balik kete g masuk blk JJ cr autopay. dlm hati jgn r trsrmpak lg die kt mane2. slmt jmpe autopay n slmt bayar. then aku blah cpt2.

adehh.. mmg 15 minit yg mencemaskan la. aku bersyukur cz slmt gak n x tros terjebak ngn mamat tu. aminn..

hey klau korg alami peristiwa cmni ape korang wat?

Tu la cte cemas aku semalm. actly byk lg cite2 cemas aku penah alami. tp lenkali r cite. huhu. papaiz!

;) ;D ;p

Saye suDa AbesKan novel fevret sy iaitu AAC (Ayat-ayat Cinta). Mmg best superb! Cite die lg pjg n detail. If dlm Movie die bayk Cut2, n movie die pn dorg modify sket2. I tell you, u shud experience both to watch the movie n read the novel as well.

Dalam novel Maria mati kat hospital after die da bg keterangan saksi kat mahkamah. Kire author x cite la new life die as new wife to Fahri. Dlm novel gak cite camne Fahri kne seksa teruk dlm penjara. Sian giler. N before that ade cite gak honeymoon die n sweet life die as husband to Aisha, her beloved wife. N actly Nurul tu btol2 suke kat Fahri tp dlm movie die x highlite pasal ni.

Tp serius best novel ni. Enjoy damn much read it! Dah abes pn. Cheese~

Friday, November 21, 2008

PENA AZRA:: God..PleAse GiVe mE GuiDaNce~ ;'(

hARi semAlam Hari paLing ConFusIng baGi aKu..Bcuz I nEEd to HandLe witH 4 ThinGs..I nEEd to Cope wIth 4 ChoicEs..But 2 Are Most PreFeraBLe..

Semalam aku dapat 2 berita. Impressing news. Meaningful.

1) Aku gi check result application master aku kat PPS (Pusat Pengurusan Siswazah) UKM. Alhamdulillah the result is so impressed. Lulus. I'v been offered to further my Master in Chemistry (the same course as for my Degree). Type of Master: coursework (we can accomplish it within 1 year with full effort and commitment) rather than research type of master yg bley siap minima 2 tahun. Aku ade pike utk tukar status ke research so that aku bley apply NSF untuk cover sket yuran belajar n kos sara diri n penginapan. Aku taknak sesekali mnyusahkan my parent utk biayai all those fees. Nak usaha on my own effort.

2) Tak lame sebelum tu, My Gud fren who's doin her RA (and will further with master) in Pharmacy at UKM Campus KL called me. Die inform satu gud news ni. One pharmacy lecturer are looking for GRA (RA+Master Student) to assist her in her research. Kire chance ni skali gus dpt further master in pharmacy n jadi RA (means ade la elaun, tapi tak banyak la).

>> Isu die kat cNi, aku tengah dlm kebuntuan (terpaksa gune word ni nak tunjuk how messy I am) n kebingungan atau dgn kata lebih halus dlm dilema. Dilema seorg perempuan bernama Azra. Cess. Orite aku sbnrnya berada dlm dilema untuk 4 options nie. sangat2 dilema. somebody please help me. I need ur advice. God Please give me Guidance!!

4 Option itu adalah:

  • Master in Chemistry - Ini pn ade issue gak whether aku nak teruskan Coursework or convert status to Research. Well, bagi those yg tak tau meh aku explain sket. Klau nk further Master, actly Master terbahagi kepada 2 jenis iaitu 1)Coursework/Kerja Kursus, 2) Research/Thesis/Penyelidikan/Tesis. Due2 ade pro and contra. Coursework u all boley accomplish dlm 1 year je dengan usaha yg sungguh2 n tekun la (in fact master lagi susah tau dr degree, so mmg kne pulun abes). Tapi coursework ni org kate kos utk org pndai2 je la. Pointer kne tinggi2 time exam. Gred dlm subject pn kne dpt A- at least. N lagi satu coursework ni susah nk dpt scholar/fund utk biayai kos blaja ni. Nak dpt scholar JPA n MARA pn susah. Klau amek research lak, org kate ni type of master yg paling senang. Kire u all just duduk lab n wat research je tapi at least 2 tahun la br siap. Takde exam, test, quiz. tutorial n all those things cam Master in Coursework. Tapi banyak presentation. Kelebihan die lak senang nk dpt fund utk biayai kos blaja contohnya NSF, dana universiti, or paling2 pn jadi RA (research assisstant) and dpt la elaun seribu lbey sebulan. Tapi yang x bestnye die minima 2 tahun. Aku kalau boleh taknak amek master lama2. becoz if aku start Jan 2009 means abes disember 2010. Then by the time aku da abes time tu umo nak masuk 25. Pastu nak start kerja, bile mase lak nak kumpul duit. Nak kawen. Beli kereta. Dll. Oh lagi satu. If aku jadi sambung master ni kene daftar pertengahan Disember ni!! Tak lame lagi kn. Mmg giler terkejut btol la aku. Mental pn lum prepare lagi ni. Almaklumla tersangkut dengan banyak options.
  • Master in Pharmacy - Topic research dah ade, offer pn dah ade tggal apply je n proceed. Mase mule2 aku abes degree ade gak cita2 nk sambung Master in pharmacy. tapi i'm not sure how will it last with. Die benda yang sama ngan master chemstry (by researh), kne wat research 2 tahun n jd RA la. tapi maybe start lambat sket. N in case aku nk amek yg ni pon aku kne wat surat kt PPS tukar status master ke research and tukar fakulti coz aku ditawarkan master tu dlm chemistry, coursework lak tu. Complicated gak urusan.
  • PTD - mcm yg aku da cite sebelum ni, aku ade lulus exam PTD. n pasnie ade 2 stage lagi before btol2 appointed as PTD. tapi aku tak tau bile next assessment die. biasela pggln kerja drpd government ni take time sket. Actly aku mmg minat and aim sangat untuk jadi PTD ni. coz banyak kelebihan jd PTD ni. Antaranya, Gaji lebih sket. Cepat naek pangkat. N orang pandang tinggi sket. N now aku da lulus first stage iaitu pass exam PTD yg aku amek pada 23 Ogos 2008. And orang kata kalau kita da pass exam ni, peluang nak masuk PTD tu da cerah da. Kata org, sebelah kaki dah melangkah la. Yg lagi 2 assessment tu untuk test diri kita lebih mendalam. Maybe untuk mmbantu dorg camne nak assign kita sebagai PTD. Coz PTD ade banyak jenis gak. Ni yang aku faham melalui pembacaan la. Kalau aku futher master bulan 12 ni, cmne ngan PTD aku. 2 stage penilaian lg aku lum abeskan yg aku tak tau bile tarikhnya.
  • Current Job - MOSTI: as Fund Management Officer/Sciencefund Secretariat - Actly I love this Job!! Really! Even kerja ni very far related to my previous study. Wut I am doin now is much most related to ICT. Funny kan? How come a Chemistry Graduate become IT Officer. By the way, aku bukanla wat keje2 sokongan dlm IT. Aku pn xde expert sangat dlm ICT ni. Tau basic n common knowledge je la. Tapi actly keje die more to management. Kne ade managing skill. Kite dibagi satu projek then kne kreatif n pandai handle n uruskan projek2 tu. Klau die ade background IT tu kre bonus la. N ape yg wat aku serba salah n dilema ni bile aku sambung master or PTD, ape jd ngan Sciencefund skrg ni?Sciencefund tu satu dana Mosti untuk org yang nak wat research pasal Science and Teknologi (n aku uruskan pasal research berknaan ICT). Sekarang Sciencefund da stable da drpd mase mule2 aku take over dr org yg seblum ni. Mmg lintang pukang. Byk backlog. Projek banyak tergantung tak diproses. N aku catch up giler awal2 tu until now da stable. Yg wat aku bangga sket (Bangga dengan kurnian Tuhan), panel2 ade gak bagi compliment kt aku atas cara kerja aku. N dorang appreciate aku. So rase sayang bile aku terpaksa tinggalkan kerja aku skrg n tak tau ape jdi pasni. Coz aku da puas hati ngan cara kerja aku skrg ni. N org laen pn puas hati n boley bekerjasama ngn aku gak. Rase sangat sayang n bersalah n kesian pn ade bile aku tinggalkan job ni. Kalaula aku terpaksa tinggalkan job ni, aku doakan org yg take over lebih bagus dr aku. Yang paling penting pasal kje aku skrg ni ialah aku sangat suke environment die. Sangat suke!! ade kawan2 ofismate yg best cam Ayu (gang yg mule knal mase same start kje 1st July ritu), Yana (yg best n kepala gile2 die), Kak Wan (yg best,memahami, n giler2 gak), Tina (yg lemah lembut),Kak Ira, Kak Ti, Kak Ita, Sabirin, Sham, Pn. As (yg sangat selamba n sporting), Kak Ros n sume2 ofismate yg best2 blaka. Sume pn memahami.

Dalam hati aku, harapan, aku, planning mase depan aku, cita2 aku, aku memang nak sambung master coz satu kepuasan n penghargaan buat diri aku if aku berjaya smpai ke tahap master. Tapi cume aku tak tau bile mase yg tepat untuk aku sambung master. Sekarang atau Nanti. Tapi nanti itu bile? Aku masih kuat semangat n keinginan tak untuk sambung master once aku btol2 da sibuk dengan dunia kerjaya n da slesa dgn kehidupan sbgai org yg bergaji besar n tetap. N ape plak jadi kalau da kawen?ade anak? Sorry tp aku kne pike jauh ke depan sket. Tapi dlm hati ni ade gak keinginan nk bergaji dulu. Awal2 ni nk ada pendapatan sendiri n simpan duit sndr utk mase dpn. Dunia sekarang ni is all about Money. N money so important!! Kalau smbg stdy kne bekorban dr hal2 kewangan. Even kne bayar kos blaja lagi. Taknak susahkan mak ayah nk tanggung yuran master aku. Nak atas usaha sendiri. Aduhh, pening gak pike n nk wat keputusan. Allah please help me.

Sume kat atas tu options yg sangt membelenggu kepala otak aku n ape yg aku rase buat mase skrg. Ape yg aku perlukan ialah nasihat n pandangan dari FAMILY & KWN2 RAPAT, n doa banyak2 supaya Allah bgai guidance kat aku. N aku nak wat solat istikharah (solat ni bukan sahaja utk cari jodoh ok). GUYS, tolongla bantu aku wat keputusan sebijak2nya. Bagi pandangan bernas u all agar dpt bantu aku wat keputusan.

Azra, buat pilihan yg bijak k..Allah please help me..

Thursday, November 20, 2008

MY MUSIC:: 6XTH SENSE

Lyrics Lagu 'CINTA YANG SEMPURNA' 6xth Sense feat. Noe Letto

Terbawa aku dalam rasa
Yang selama ini terlupa
Ooohhh OooohMungkinkah ini cinta…

Hatiku cuba
Tuk mencari
Kemana aku telah pergi
Ooohh Oooh
Mungkin ini semua mimpi

*Hanya ilusi
Cinta yang menipu
Keindahan yang semu
Semua hanya palsu
Keindahan semu
Semua hanya palsu

**Bawa aku….Kepada MU
Keindahan yang tak semu
Peluk aku
Jangan pernah
Kau biarkan
Ku terlupa pada Mu

Kasih tempat mengadu
Takkan ada cinta yang bisa sempurna
Selain kepadaMu
Kepada MU

* Repeat 1
** Repeat 2

####################################################################

6xth adalah antara Band Favourite aku..I ove the vocal of Adi. Masyuk gilerr..Satu story yang aku takkan luper pasal band 6xth Sense ni ialah pd tahun 2008, kolej aku (Kolej Rahim Kajai, UKM) ade wat festival tahunan (sort of family day and carnival of entertainment, ade gerai2, ade game, ade pertandingan2 dll).

Aku antara high committee untuk Board yg menganjurkan festival ni (so-called MEFeK). By the way actually aku Timb. Penagrah II. Kire jawatan No.3 dari seratus lebih ahli MEFeK ni. Biase every year we all ade satu big event yang turun termurun n famous gak within kolej2 kt UKM dat is.. BOTB or Battle of The Band. I'm sure u all tau wut BOTB is. And bese dlm event BOTB ni mesti punye we all panggil Artist Band untuk datang wat performance sekaligus 1 of the promotion strategy for our BOTB ni. Kalau dlu senior2 kolej aku yg handle BOTB ni mmg akn pggl artis yg tol2 artis r (janji die genre rock/modern rock/slow rock/alternative rock/hard rock sesuai ngn konsep BOTB).

And atas rase tanggungjawab sbgai TKPII aku pn have my own effort utk bantu cari band untuk perform time BOTB tu. Time tu kolej aku nye festival antara yg terlast wat festival. So byk la artis yg femes n affordable da kne book n da perform time festival kolej laen, mcm Hujan, Meet Uncle Hussein, The Times dan lain2). Last2 aku terpike nk invite 6xth Sense coz 6xth pn x kurang gak hebatnye, femes, and ade rmai fans. lagu die pn best2 blaka. Aku da tanya respon rmai orang gak mcm mane if aku invite 6xth Sense. Rmai yg sokong n suke dgn cdgn aku ni. Aku pn bekerja keras nk deal ngn dorang ni. Aku dapat contact number dorang atas usaha sendiri. N aku pn contact dorg proposing our glad welcome to invite them to perform in our Battle. And afterwards Imad (the manager a.k.a PRO of 6xth Sense) slalu la contact aku n vice versa la. sebulan gak kitorang dealing with each other. Sampay da rase cm membe2 je. Imad ni pn sporting org nye.

At first dorang letak harga mahal gak (maklumlah main stream artis kan). Dorang kate standard RM4k, 3 lagu. Aku pn gune la kemahiran tawar-menawar aku. Aku siap compare ngan Hujan yg boley dapat RM1k ngan 3 lagu (tapi tu pn time Hujan mule meletup..sekarang pn Hujan da demand). Imad cakap kalau artis indie band boley la dpt mcm tu. Btol gak ape die cakap. Hujan even da meletup satu Malaysia tapi die still indie band. Takde label sendiri. Tapi tawar punye tawar aku x sangka akhirnya 6xth sense offer aku RM1600 dengan 4 lagu!!! (of course lagu2 hits dorang la). Tapi tu pn punye susah nak dapat tau! Berminggu2 aku fight untuk dapatkan harga murah. Tu pn stlh da cm kamcing ngan Brader Imad tu. Maybe die tengok aku ni best kot sebab tu die offer harga murah. Haha. Perasan je.

N we dealed with that. RM1600 with 4 songs. Titik and muktamad. Tinggal nak deal tarikh n flow je. And when the time aku bawa masuk usaha aku ni dlm meeting committee. Tak sangka bebudak ni (ade satu gang dak laki yang ditugaskan handle BOTB) tolak bulat-bulat cadangan aku an usaha penat aku selama ini. Kurang ajar sungguh. Alasannye rupe2nye dorang pn da deal ngn 1 band lain, indie band iaitu Couple. I serious shit dont know who's the hell Couple ni. Yeah mmg la aku bukan indie band follower even minat gak few indie bands cm Hujan, MeetUncleHussein, Butterfingers, TheTimes dll. So I really tak tau sape Couple ni. Cube la tanya kat public 'Tau tak Band Couple'?? Sure n very sure org akn geleng kepala n will say 'BIG NO'. Sape yg knal band ni kecuali geng2 fanatik indie yg cm katak bawah tempurung, masyuk ngn dunia sendiri tapi tak terbuka fikirannya untuk terima kehadiran artis2 band lain yang jauh lebih establish, ade label, n bergerak dlm main stream dunia hiburan. Seolah2 mcm indie band saje paling bagus, boley diterima. Artis laen lagu tak best la, x layan la, x class la. What the Hack. Ni org yg syok sendiri. Terlampau taksub dengan dunia sendiri n berfikiran sempit. Aku pn minat gak indie band tp kne tgk situation la which one more attractedutk event yg melibatkan public in academic area. Cehh.

OK. Stop with that. Old stories. The issue skrg, untuk important event cm BOTB in big festival cmtu, mesti la fikirkan nk tarik crowd. Buka syok sendiri. I know la maybe dorg minat giler band Couple tu. Tapi hello. This is not event untuk you all je. Ni untuk semua. Kita target satu UKM termasuk outsiders will come. So target die:: MESTI TARIK CROWD. and 6xth Sense is the best choice. 6xth Sense satu Malaysia da knal even kanak2 kecil. Lagu die rmai orang tau. Dorg da establish. da ade level. Even kat Indon pn org knal. Niat aku nk tolong memeriahkan festival je. Nak tarik crowd. Sebulan lebih gak fight deal ngan 6xth sense till dpt hrga best price nye! Padahal boleh cancel salah satu dengan utamakan mane yg boley bagi lg byk kelebihan. Dorg plak pndai2 confirmkn ngn band Couple tu. Dah la buat kerja sendiri tak bincang ngn pihak atasan termasuk aku sebagai TKPII. Pastu degil plak tu. sebab taksub ngan dunia sendiri. Padahal dak2 ni (yg degiil tu) baru 1st year time tu,ilmu tak cukup di dada tapi ade hati taknak terima pendapat org lebih berpengalaman n mkn garam. Dorg cakap da siap kuar flyerz la, poster la wutsoeva la. ALASAN!! Sebtulnya degil.

Yang aku sedih sangat, penat aku berusaha nak deal ng 6xth sense ni, fight untuk dapatkan hrga murah (mmg hrga dorg offer tu ssh nk dpt tu). Aku ralat giler if tolak yg ni, coz next time if nak panggil 6xth sense lagi, takkan dapatnye harga runtuh mcm tu. sekarang lak 6xth sense makin popular lak. Pastu ralat aku kne tolak setelah berminggu2 usaha nak dapatkan. Kalau baru2 deal takpe. Ni smpy da dpt kata sepakat ngn harga murah. Aku da terbayang crowd yg rmai if 6xth jadi perform. N nak photo session ngn dorg. Tapi semua tu hanya tggl mimpi.

Aku fikir secara rasional walaupun guriskan hati aku sendiri. serius kecik ati ngn dorng ni. makan hati giler2. sebab kedegilan dorg, n dorg pndai2 confirmkan ngan Band Couple tu aku terpaksa tolak band 6xth sense. Sakit hati aku mase cakap terpaksa tolak 6xth Sense tu. Tp yg menyejukkn hati aku tu, Imad sangat sporting. die tak marah pn aku tolak 6xth sense. padahal aku yang bewriya2 nak 6xth sebelum ni. Dorg siap cakap sokongla band Couple walaupn dorg tu indie. Tak kisah sape pn dorg, sokong la band2 Malaysia. Terharu aku dengar kata Imad tu. Sporting giler abes die!!

Papepn aku tetap minat Band 6xth Sense even x dpt tgk dorg perform depan mata sendiri dengan kite sndri yg deal utk performance dorg tu.

Tu je cerita aku nk share ngn u all. Ble ingat 6xth sense aku teringt kisah aku tu. Bdw, to 6xth Sense success always!!

##############################################################

ALL ABOUT 6XTH SENSE;;

cLIcK,

1) JIWANG.ORG

2) MYSPACE

3) FACEBOOK

KESIHATAN: Nescafe 3 in 1 tak boleh minum ke???

Ni i dapat dari email kawan i n kakak i..just to share with u all..


Nescafe 3 in 1 merosakkan jantung & buah pinggang.

Zaman skarang ni, banyak penyakit datang dari pemakanan…..Beberapa hari lepas saya dikunjungi oleh seorang pelajar lelaki tahun akhir. Sudah beberapa bulan pelajar ini tidak bertemu dengan saya. Pelajar ini mengemukakan beberapa masalah kumpulannya untuk diselesaikan oleh saya sebagai seorang penasihat akademiknya. Alhamdulillah masalah dapat diselesaikan.Selepas hajat terlaksana, pelajar ini yang saya namakan sebagai Ahmad menukar topik kepada topik kesihatan dirinya. Beliau mengadukan masalah dirinya. Beliau dapat merasakan kemerosotan tahap kesihatan dirinya. Berikut adalah antara tanda-tanda yang dapat dikenalpasati:Kerap berdebar tidak menentu masa. Kadang-kadang waktu membaca tiba-tiba jantung / dada berdebar dengan laju.

1. Bila jantung berdebar ini berlaku, ia akan diikuti dengan dahi berpeluh
2. Beliau juga kerap merasakan kesakitan pada dadanya.
3. Sering mencungap dan kadang-kadang kala sewaktu sembahyang pun mencungap.
4. Semakin tidak tahan atau alah dengan panas terik matahari dan jikalau kena panas, badannya akan banyak berpeluh dan tidak selesa.
5. Jikalau tahun lepas, kekerapan simptom-simptom di atas agak jarang namun kebelakangan ini, kekerapan kejadian semakin kerap sehingga satu kali serangan dalam setiap 2/3 hari.
6. Tapak tangannya.semakin basah.Berdasarkan simptom yang saya perolehi saya terus menyoal tabiat permakanannya. Selepas mendapat data yang dikehendaki saya pun memberikan penjelasan 'Ahmad, engkau ni walau pun usia masih muda, jantung engkau sudah bermasalah. Punca masalah engkau ini adalah kerana engkau kerap meminum Nescafe 3 in one.

Nescafe adalah tidak baik dan merosak buah pinggang manakala krimer yang terdapat di dalam campuran ini sangat merosak jantung. Krimer ini bukan diperbuat dari susu tetapi adalah dibuat dari kelapa sawit (non dairy creamer)'Selanjutnya saya menasihati Ahmad untuk melakukan perkara berikut untuk merawat jantungnya:
1. Elakkan dari meminum Nescafe yang merosak buah pinggang dan elakkan sama sekali apa jua jenis krimer yang dibuat dari selain susu (non dairy creamer)
2. Elakkan dari mengambil coffee mate kerana ia adalah non dairy creamer
3. Elakkan makan ais krim kerana mengandungi krimmer yang tinggi
4. Elakkan susu pekat manis yang mengandungi krimer dari selain susu.
5. Elakkan memakan sebarang makanan yang mengandungi margarine
6. Elakkan memakan burger, naget, kentang goreng, potato chip dan segala yang sewaktu dengannya
7. Elakkan mandi selepas makan
8. Amalkan amalan: Ambil segenggam kacang hijau, rendam dalam air kira-kira 10 minit,selepas itu rebus asal masak dan bukan rebus sehingga pecah tanpa membubuh garam. Selepas itu buang air rebusan dan makanlah kacang hijau ini dan amalkan amalan ini setiap hari.
9. Boleh beli jintan hitam dan makan setiap hari atau pun belilah yang sudah siap diproses atas nama habbatussauda
10. Amalkan makan sayuran pahit seperti kailan, peria, pegaga, daun ubi, pucuk betik, ulam-ulam dsbnya.
11.. Kurangkan makan nasi lemak terutama sekali nasi lemak di kedai kerana mereka mencampurkan minyak masak kepada nasi lemak agar nasi lemak ini kelihatan cantik berderai dan tidak melekat.

Kepada yang mulai menghadapi masalah dengan jantungnya atau yang sudah lama bermasalah jantung, bolehlah mengamalkan amalan di atas.
Sekian wassalam wallahuaqlam. _,

JOKE OF THE DAY:: Ah Beng New Story

ah beng new story....

======================================
Ah Beng bought a new mobile.
He sent a message to everyone from his Phone Book & said,
'My Mobile No. Has changed. Earlier it was Nokia 3310. Now it is 6610'


====================================
Ah Beng : I am a Proud, coz my son is in Medical College.
Friend: Really, what is he studying.
Ah Beng: No, he is not studying, they are Studying him.


=======================================
Ah Beng : Doctor, in my dreams, I play football every night.
DR: Take this tablet, you will be ok.
Ah Beng : Can I take tomorrow, tonight is final game.


=======================================
Ah Beng : If I die, will u remarry?
Wife: No! I'll stay with my sister. But if I die will u remarry?
Ah Beng : No, I'll also stay with your sister.


========================================
Ah Beng : People consider me as a 'GOD'
Wife: How do you know??
Ah Beng : When I went to the Park today, everybody said, Oh GOD! U have come again!


================================== ======
How do you recognize Ah Beng in School?
He is the one who erases the notes from the book when the teacher erases theboard.


========================================
Ah Beng : Why are all these people running?
Man =This is a race, the winner will get the cup.
Ah Beng = If only the winner will get the cup, why othersrunning?

======================================
Tea cher: 'I killed a person' convert this sentence into future tense
Ah Beng : The future tense is 'u will go tojail'

=======================================
Ah Beng told his servant: 'Go and water the plants!'
Servant: 'It's already raining.'
Ah Beng : 'So what? Take an umbrella and go.'



Haha..LaUgh to EarTh.. (^_^)

PENA AZRA:: Hari BekErJa PenuH DediKaSi!!!


20 November 2008..
HaRI iNi HaRi PekErJa BerDeDikAsi SedUniA (bdw, ni I yg Suke suKi letaK..haha)!!!!


SaYa Mau BuaT keRja dgN SanGat RajIn..PenUh DedIKAsi..N ConCentRaTe..!!


SeBab sayA maU EnJoy AfTerWarDs N' esOk HaRi..


SaYa bG seMangat Kat Diri saYe sendiRi Nie..ChaiYok2 AzrA!! Go2 AzRa!!


Monday, November 17, 2008

CERITA ARTIS MALAYSIA - WeDdiNg oF AshRaF SinCLaiR n BunGa CitRa LestAri

Tahniah diucapkan kepada pasangan kedua-dua artis berkenaan. Nampaknya Ashraf Sinclair dah jadi orang Indon. Cakap pn da slanga sane mase Melodi interview die before kawen.

Papepon for those fans of either Ashraf Sinclair or Bunga. Here is Story Majlis Perkahwinan Ashraf Sinclair-Bunga.

STORY TELLING TIME:: Aku Tetap Cinta Padamu Maria!!!

Kisah Benar - Aku Tetap Cinta Padamu Maria

Kisah ini adalah kisah benar yang berlaku dalam hidupku beberapa tahun yang lalu. Kisah tragis yang membawa aku ke kotaraya ini. Aku mengenali Maria sejak kecil lagi, kami berjiran. Rumahnya hanya selang 3 rumah dari rumahku. Dialah rakan sepermainanku, dialah temanku ke sekolah.
Walaupun usia ku 3 tahun lebih tua darinya, tidak menghalang untuk kami sama-sama mengulangkaji pelajaran. Kalau tidak di rumahku, pasti di rumahnya. Ayah dan ibu kami tidak pernah menghalang hubungan kami.
Hubungan kami sejak kecil berlarutan hingga dewasa. Semakin lama kami semakin akrab, akhirnya aku akur yang sebenarnya aku sangat menyintai dia. "Maria, aku terlalu menyintaimu!". Hanya itu yang bermain difikiranku setiap hari. Pada suatu hari dihari lahirnya, aku telah menghadiahkannya sebuah kek yang ku buat sendiri khas untuknya.
Dia sangat terharu dengan pemberianku yang sungguh istimewa itu. Aku telah berterus-terang dengannya mengenai perasaan cintaku padanya dan hasratku untuk melamarnya.
Ternyata aku tidak bertepuk sebelah tangan. Dia juga sangat menyintaiku. Kami telah sepakat untuk membina mahligai bahagia bersama.
Hasrat murniku telah ku suarakan kepada bonda tercinta;
"Ibu, Syah nak tanya sikit boleh tak?". Aku memulakan bicara, sebaik saja selesai menikmati makan malam.
"Apa dia sayang?".Balas ibuku lembut. "Syah rasa......... Syah nak kawin la bu........", dengan perlahan aku suarakan apa yang terpendam. Aku hanya tunduk menanti reaksi ibu.
"Betul ke ni Syah? Gadis bertuah mana yang jadi pilihan Syah tu?".
Aku jadi lebih serba-salah. Perlukah aku berterus-terang sekarang? Ah, aku mesti mencuba.
"Syah nak kawin dengan Maria." Aku semakin pasrah, apa nak jadi-jadilah.
Tiba-tiba pinggan yang ibuku tatang sedari tadi jatuh berderai.
"Kau dah gila ke Syah? Kau sedar tak apa yang kau cakap ni? Kau sedar tak kita ni siapa, dia tu siapa?" Tempik ibuku memecah kesunyian. Tak pernah aku lihat ibuku semarah itu selama hidupku.
"Tapi ibu, Syah sayangkan dia, Syah tak sanggup nak berpisah dengan dia.
Sejak kecil lagi Syah berkawan dengan dia, salah ke kalau Syah nak kawin dengan dia?". Aku cuba memujuk.
"Tidak! Kau jangan nak jadi anak derhaka Syah! Ibu tak rela!". " Tapi ibu.......".
"Tiada tapi-tapi lagi, kau mesti putuskan hubungan dengan dia.........", suara ibu semakin perlahan.
"Dari kecik ibu bela kau Syah, tak pernah ibu bantah apa saja permintaan kau nak. Tapi kali ini, tolonglah faham. Kita ni kambing Syah......... kau sedar tak yang kita ni kambing?...... mana boleh kambing kawin dengan ayam?".
Air mata ibu jatuh berderai. Aku hanya terkedu, memang benar kata-kata ibu.
Aku pasrah. Maria......... aku tetap sayang padamu, walau kau dilahirkan sebagai seekor ayam.


Moga korang terhibur..... ekekekke.....



Sengal kan???hahaha..

Tazkirah:: Kaum Hawa VS Kaum Adam

Dear all bloggerz,
This is just to share with all of you. This article I got it from a very trusted resource. Baca untuk Renungan..



Assalamualaikum semua,

Baguslah kalau kita sudah tahu akan perkara ini sekurang-kurangnya kita tidak cepat melenting jika berlaku apa-apa isu antara kaum ADAM dan HAWA dan saya juga ingin tambah iaitu betapa beratnya menjadi seorang lelaki, diantaranya adalah seperti berikut:-

1 lelaki bujang kena tanggong dosa sendiri apabila sudah baligh manakala dosa gadis bujang ditanggong oleh bapanya.

2 lelaki berkahwin kena tanggong dosa sendiri, dosa isteri, dosa anak perempuan yang belum berkahwin dan dosa anak lelaki yang belum baligh. BERATKAN !

3 Hukum menjelaskan anak lelaki kena bertanggong-jawab keatas ibunya dan sekiranya dia tidak menjalankan tanggong-jawabnya maka dosa baginya terutama anak lelaki yang tua, menakala perempuan tidak, perempuan hanya perlu taat kepada suaminya. Isteri berbuat baik pahala dapat kepadanya kalau buat tak baik dosanya ditanggong oleh suaminya. BERATKAN !

4 Suami kena bagi nafkah pada isteri, ini wajib tapi isteri tidak. Walaupun begitu isteri boleh membantu. Haram bagi suami bertanya pendapatan isteri lebih-lebih lagi menggunakan pendapatan isteri tanpa izin ini. Banyak lagi lelaki lebih-lebih lagi yang bergelar suami perlu tanggong. Kalau nak di bayangkan beratnya dosa-dosa yang ditanggongnya sepert gunung dengan semut. Itu sebab nya mengikut kajian nyawa orang perempuan lebih panjang daripada lelaki. Lelaki mati cepat kerana tak larat dengan beratnya dosa-dosa yang ditanggong.

Tetapi orang lelaki ada keistimewaannya yang dianugrah oleh Allah SWT. Ini orang lelaki kena tahu, kalau tak tahu kena jadi perempuan. Begitulah kira-kiranya. Wanita...

1 - wanita auratnya lebih susah dijaga berbanding lelaki.
2 - wanita perlu meminta izin dari suaminya apabila mahu keluar rumah tetapi tidak sebaliknya. 3 - wanita saksinya kurang berbanding lelaki.
4 - wanita menerima pusaka kurang dari lelaki.
5 - wanita perlu menghadapi kesusahan mengandung dan melahirkan anak.
6 - wanita wajib taat kpd suaminya.
7 - talak terletak di tgn suami dan bukan isteri.
8 - wanita kurang dlm beribadat kerana masalah haid dan nifas yg tak ada pada lelaki.

Pernahkah kita lihat sebaliknya?? Benda yg mahal harganya akan dijaga dan dibelai serta disimpan di tempat yg tersorok dan selamat. Sudah pasti intan permata tidak akan dibiar bersepah sepah bukan? itulah bandingannya dgn seorg wanita.

Wanita perlu taat kpd suami tetapi lelaki wajib taat kepada ibunya 3 kali lebih utama dari bapanya. Bukankah ibu adalah seorang wanita?

Wanita menerima pusaka kurang dari lelaki tetapi harta itu menjadi milik peribadinya dan tidak perlu diserahkan kepada suaminya, manakala lelaki menerima pusaka perlu menggunakan hartanya utk menyara isteri dan anak anak.

Wanita perlu bersusah payah mengandung dan melahirkan anak, tetapi setiap saat dia didoakan oleh segala haiwan, malaikat dan seluruh makhluk ALLAH di mukabumi ini, dan matinya jika kerana melahirkan adalah syahid kecil. Manakala dosanya diampun ALLAH (dosa kecil).

Di akhirat kelak, seorang lelaki akan dipertanggungjawabkan terhadap 4 wanita ini: Isterinya, ibunya, anak perempuannya dan saudara perempuannya.

Manakala seorang wanita pula, tanggungjawab terhadapnya ditanggung oleh 4 org lelaki ini: suaminya, ayahnya, anak lelakinya dan saudara lelakinya.

Seorang wanita boleh memasuki pintu Syurga melalui mana mana pintu Syurga yg disukainya cukup dgn 4 syarat shj: Sembahyang 5 waktu, puasa di bulan Ramadhan, taat suaminya dan menjaga kehormatannya. (betulkan jika saya tersilap).

Seorg lelaki perlu pergi berjihad fisabilillah tetapi wanita jika taat akan suaminya serta menunaikan tanggungjawabnya kepada ALLAH akan turut menerima pahala seperti pahala org pergi berperang fisabilillah tanpa perlu mengangkat senjata. MasyaALLAH... sayangnya ALLAH pada wanita .... kan?

Friday, November 14, 2008

FAsHiOn N' TrEnD:: Part 1

Hye Babes..

I love Fashion! I waNna Share some Gud shop/location 4 those who are Passionate & upDate to Fashion;

1) Botique Get Gorgeous at Putra Prima. To see hundreds of up-t0-date gorgeous attire and its price, just click here

2) More collection at CemaraBiru.com. Baju yang cantik-cantik dengan harga berpatutan!

3) MMLY Collection. Ade baju kurung/kebaya biasa n sulam, blouse, dll.

4) And also THis.

5) Hey Check Out This Tips! Tips memilih Pakaian

QUIZ 1:: BuaH2an

Test ini sudah dicuba dan kebenarannya sudah terbukti.
pilihan Anda menunjukkan keperibadian Anda
Anggap diri Anda saat ini sedang memasuki sebuah rumah kecil di tepi
sungai di tengah hutan tebal. Setelah Anda buka pintunya dan
masuk,didalamnya terdapat:
- 7 tempat tidur kecil di sebelah kanan
- di sebelah kiri, terdapat meja makan yang dikelilingi 7
kerusi kecil.
- Di tengah2 meja terdapat sebuah bekas dengan 6 macam
buah.Buah2 tersebut terdiri dari:
a. apple
b. pisang
c. jeruk
d. mangga
e. rambutan
f. betik
Buah manakah yang akan anda pilih?
Pilihan anda akan menunjukkan sifat2 pribadi Anda!

Hasil test: Scroll ke bawah, ...











a. jika anda pilih apple:
bererti Anda adalah orang yang suka makan epel
b. jika anda pilih pisang:
bererti Anda adalah orang yang suka makan pisang
c. jika anda pilih jeruk:
bererti Anda adalah orang yang suka makan jeruk
d. jika anda pilih mangga:
bererti Anda adalah orang yang suka makan mangga
e. jika anda pilih rambutan:
bererti Anda adalah orang yang suka makan rambutan
f. Jika anda pilih betik:
bererti Anda adalah orang yang suka makan pepaya


hehehehheh... ...
-terima kasih-

LOVE TIPS - Part 1

TIPS 1 - Romantic things to do 4 your Boy/Girl Friend


1. Watch the sunset together.
2. Whisper to each other
3. Cook for each other.
4. Walk in the rain.
5. Hold hands
6. Buy gifts for each other.
7. Roses.
8. Find out their favorite cologne/perfume and wear it every time you're together.
9. Go for a long walk down the beach at midnight.
10. Say only when you mean it and make sure they know you mean it.
11. Give random gifts of flowers/candy/bear etc.
12. Tell her/him that she's/he's the only girl you ever want. Don't lie!
13. Spend every second possible together.
14. Look into each other's eyes.
15. When in public, only flirt with each other.
16. Put love notes in their pockets when they aren't looking.
17. Buy her a ring.
18. Sing to each other.
19. Always hold her around her hips/sides.
20. Take her to dinner and do the dinner for two deal.
21. Do cute things like write I love you in a note so that they have to look in a mirror to read it. 22. Make excuses to call them every 5 minutes
23. Even if you are really busy doing something, go out of your way to call and say I love you.. 24. Call from your vacation spot to tell them you were thinking about them.
25. Remember your dreams and tell her about them.
26. Tell each other your most sacred secrets/fears.
27. Be Prince Charming to her parents.
28. Hang out with his/her friends.
29. Take her to see a romantic movie and remember the parts she liked.
30. Learn from each other and don't make the same mistake twice.
31. Describe the joy you feel just to be with him/her.
32. Make sacrifices for each other.
33. Really love each other, or don't stay together.
34. Let there never be a second during any given day that you aren't thinking about them, and make sure they know it.
35.ove yourself before you love anyone else.
36. Learn to say sweet things in foreign languages.
37. Dedicate songs to them on the radio.
38. Fall asleep on the phone with each other.
39. Stand up for them when someone talks trash.

STORY TELLING TIME::Cerita sebuah cinta yg menyayat hati

Cerita sedih sepasang kekasih sedih giler tu......pastikan tisu berada di isi anda...

Tersebut al-kisah 2 insan bercinta... yg laki tu nama Razak, yg pompuan tu nama Fatimah. Razak ni panggil fatimah ni sebagai 'imah' je (nak kasi nampak manje le tuh). imah ni lak panggil razak ni 'abang' je cos diorang ni dah close, lagi pun razak ni lagi tua drpd imah 4 tahun. Entah macam mana, diorang ni kena berpisah dlm jangka masa 3 tahun. Razak tu kena gi UK,lama gak tuh... Imah ni kesepian le kat malaysia.

Since dah pisah lama gak.. then imah boring dok umah sorang....Ada lak mamat yg bernama kamarul dtg jumpa imah. mula2 imah dgn kamarul ni kawan je, kamarul ajak gi shopping, gi makan satay kajang, gi bowling. Entah macam mana, hati imah ni dah terpaut lak kat kamarul nih... maka hilang la bayang2 razak drpd hati imah..

Setelah genap 3 tahun.. razak pun pulang ke mesia. Beria2 le mamat nih nak jumpa imah. belum sempat nak call imah, razak ternampak imah dgn kamarul tengah date kat tengah2 town. maka berderai le jiwa raga razak.. sedih je mamat tuh...tak lalu makan. at the same time.. imah dok jalan2... sembang le dgn kawan2 dia.. ntah camna dia dpt tahu kamarul tu laki org. imah pun peras..cuba nak kembali kepada razak. Masa tu dia lom tau lagi razak ni dah balik malaysia.
Razak pun memberanikan diri dia... jumpa imah. dia gi le rumah imah. muka razak masam je.. imah tanya le apasal masam. razak cakap.."susah lah.. aku dah tau apa yang ko buat masa sepeninggalanku" imah terperanjat... "err bila masa lak nih.. aku setia apa..." kata imah razak berkata... tersedu2.. "

Aku sudah tau perhubunganmu dgn dgn kamarul...." imah terdiam... "tamat lah hubungan kita disini sahaja...." tambah razak. Razak amik gitar kapuk yg dibeli drpd UK tu...seraya berkata " dengarlah lagu ini..., khas untuk mu..." razak start nyanyi sambil menatap wajah sedih imah yg sedang menangis...


I can tell by your eyes
That you've probably been crying forever
And the stars in the sky
Don't mean nothing to you
They're a mirror
I don't wanna talk about it
How you broke my heart
If I stay here just a little bit longer
If I stay here won't you listen
To my heart, ohhh, my heart

imah terdiam... masih menangis....razak sambung...
If I stand all alone
Will the shadows hide the colours of my heart
Blue for the fears
Black for the night's fears
The stars in the sky
Don't mean nothing to you
They're a mirror

I don't wanna talk about it
How you broke my heart
If I stay here just a little bit longer
If I stay here won't you listen
To my heart, ohhh, my heart

suara razak terus mendayu2....

"My heart, oh my heart, this old heart........."
"I don't wanna to talk about it, how you broke my heart.
But if I stay here just a little bit longer,
if I stay here, won't you listen
to my heart, oh, my heart? My heart, oh, my heart!"

razak ulangi phrase yg sama....imah terdiam...walaupun air mata masih mengalir...

"My heart, oh my heart, this old heart........."
"I don't wanna to talk about it, how you broke my heart.
But if I stay here just a little bit longer,
if I stay here, won't you listen to my heart, oh, my heart?
My heart, oh, my heart!"


setelah tamat lagu yang dinyanyikan oleh razak untuk imah itu... tiba2
mulut imah berkata ... " abang, imah nak beritahu abang sesuatu" "katakan
lah duhai imah" jawap razak dengan suara perlahan... " err... err..." kata
imah dlm keadaan bersalah..."katakan lah .. katakan lah imah.. abang
sanggup terima..." tambah razak...perlahan2.. imah berkata "abang..."
"sebenarnya... imah........











tak paham bahasa Inggeris..."

AYAT-AYAT CINTA


Ayat-ayat cinta divided into 3..i lurVe all three!!

1) The Novel - This novel now became my no.1 most favourite book! Believe me when I say that this novel really inspired me and bring much effect on me. I always looking forward to read this novel chapter after chapter whenever I need to stop off for other daily task. See how this novel had bring me crazy!! If you wud like to have your own Ayat-ayat Cinta Novel, go to any bookstore and get 1 before out of stock! If you want to read this novel withing owning just click here

2) The Film/Movie - Very touching and affectable!I even watch it several times!! Fuh..watch this movie down to heart (can even make you cry)! I love the role played by Fahri and Aisha~ bUT This Movie, even Though it Is adapted From Novel Ayat2 Cinta, But There's a sliGht Change in the caSting, Flow Of Story. The Novel Is much More interesting, Long-stoRy, and deTail.

3) The Song - It is fascinated!! Song by Rossa~ DownLoad Song Ayat-ayat Cinta

FrEnZ (",)",)

A Friend does most or all of these...
(A)ccepts you as you are
(B)elieves in "you"
(C)alls you just to say "HI"
(D)oesn't give up on you
(E)nvisions the whole of you (even the unfinished parts)
(F)orgives your mistakes
(G)ives unconditionally
(H)elps you
(I)nvites you over
(J)ust "be" with you
(K)eeps you close at heart
(L)oves you for who you are
(M)akes a difference in your life
(N)ever Judges you
(O)ffer support
(P)icks you up
(Q)uiets your fears
(R)aises your spirits
(S)ays nice things about you
(T)ells you the truth when you need to hear it
(U)nderstands you
(V)alues you
(W)alks beside you
(X)-plains things you don't understand
(Y)ells when you won't listen and
(Z)aps you back to reality

Most ThinGs I HATE bout' MaLe~

Most ThinGs I HATE bout' MaLe~

1) Yg suKe meMakSa
2) Yg suke marah/tengkng kaum perempuan (paling alergic n benci la pesies cMni..klau nak tegur pn ade cara die bukan maen lepas jek)
3) Yg x RespeCt opinion/cadangan/kata-kata perempuan
4) Yg maNis Mulut (biCara Manis MeNghiris kaLbu la CT NurhaLiza Kate) or Pndek kata Hati kata Lain, Mulut Kata Lain
5) Yang Treat Pmpuan mcm Treat mMbe laki die
6) yang x jadi diri die sndiRi tp cube jaDi org laEn

7) yAng suke MempErmainkan peRasaan perempuAn suke2 ati die
8) yaNg suke rapat ngan perempuan atas sebab2 tertentu/ade kelebihan pada diri die
9) yang x brave, penakut, pengecut n sewaktu ngan nye
10) yang takde motivasi diri/takde self-confidence/takde masa depan/ tak berpandangan jauh
11) yang terlampau 'gender discrimination' means perempuan je yang masak, kemas rumah, basuh baju, jaga anak n evrythng smntara org laki duduk rehat2 bace surat kabar, mkn, tdo (lelaki yang paling x terhormat!! hakikatnya perempuan skrg pn mampu nk wat hampir semua tugas2 lelaki)
12) lelaki yang tak mampu pertahankan keluarga die
13) lelaki yang abaikan anak2
14) lelaki yang lebihkan kawan daripada isteri/tunang/awek die (nak berkawan boleh tapi biar balance)
15) lelaki yang x kisahkan / x peka perasaan pasangannya n laki yang tak kisahkan hal2 pasangannya (anggap semua benda remeh temeh je)




Bdw, Wut i write up there is not my only opinion but it is based on what most women/girls feel!! It's true I tell u!!

Thursday, November 13, 2008

WhiCh BabY aRe You???

Jan Pretty/handsome. Loves to dress up. Easily bored. Fussy. Seldom shows emotions. Takes time to recover when hurt. Sensitive. Down-to-Earth. Stubborn.


Feb Abstract thoughts. Loves reality and abstract. Intelligent and clever. Changing personality. Attractive. Sexiest out of everyone. Temperamental. Quiet, shy and humble. Honest And loyal. Determined to reach goals. Loves freedom. Rebellious when restricted. Loves aggressiveness. Too sensitive and easily hurt. Gets angry really easily but does not show it. Dislikes unnecessary things. Loves making friends but rarely shows it. Horny. Daring and stubborn. Ambitious. Realizing dreams and hopes. Sharp. Loves entertainment and leisure. Romantic on the inside not outside. Superstitious and ludicrous. Spendthrift. Tries to learn to show emotions.

Mar Attractive personality. Sexy. Affectionate Shy and reserved. Secretive. Naturally honest, generous and sympathetic. Loves peace and serenity. Sensitive to others. Great kisser. Easily angered. Trustworthy. Appreciative and returns kindness. Hardly shows emotions. Tends to bottle up feelings. Observant and assesses others.

Apr Suave and compromising. Funny and humorous. Stubborn. Very talkative. Calm and cool. Kind and sympathetic. Concerned and detailed. Loyal. Does work well with others. Very confidant. Sensitive. Positive Attitude. Thinking generous. Good memory. Clever and knowledgeable. Loves to look for information. Able to cheer everyone up and/or make them laugh. Able to motivate oneself and others. Understanding. Fun to be around. Outgoing. Hyper. Bubbly personality. Secretive. Boy/girl crazy. Loves sports, music, leisure and traveling. Systematic. Hot but has brains.

May Stubborn and hard-hearted. Strong-willed and highly motivated. Sharp thoughts. Easily angered. Attracts others and loves attention. Deep feelings. Beautiful physically and mentally. Firm Standpoint. Needs no motivation. Shy towards opposite sex. Easily consoled. Systematic (left brain). Loves to dream. Strong clairvoyance. Understanding. Sickness usually in the ear and neck. Good imagination. Good physical. Weak breathing. Loves literature and the arts. Loves traveling. Dislike being at home. Restless. Not having many children. Hardworking. High-spirited.

Jun You've got the best personality and are an absolute pleasure to be around. You love to make new friends and be outgoing. You are a great flirt and more than likely have an a very attractive partner. a wicked hottie. It is also more than likely that you have a massive record collection. You have a great choice in films, and may one day become a famous actor/actress yourself - heck, you've got the looks for it!!!

Jul Fun to be with. Secretive. Difficult to fathom and to be understood. Quiet unless excited or tensed. Takes pride in oneself. Has reputation. Easily consoled. Honest. Concerned about people's feelings. Tactful. Friendly. Approachable. Emotional temperamental and unpredictable. Moody and easily hurt. Witty and sparkly. spazzy at times. Not revengeful. Forgiving but never forgets. dislikes nonsensical and unnecessary things. Guides others physically and mentally. Sensitive and forms impressions carefully. Caring and loving. Treats others equally. Strong sense of sympathy. Wary and sharp. Judges people through observations. Hardworking. No difficulties in studying. Loves to be alone. Always broods about the past and the old friends. Waits for friends. Never looks for friends. Not aggressive unless provoked. Loves to be loved. Easily hurt but takes long to recover.

Aug Outgoing personality. takes risks. feeds on attention. No self-control. Kind hearted. Self-confident. Loud and boisterous. VERY revengeful. Easy to get along with and talk to. Has an "every thing's peachy" attitude. Likes talking and singing. Loves music. Daydreamer. Easily distracted. Hates not being trusted. BIG imagination. Loves to be loved. Hates studying. in need of "that someone". Longs for freedom. Rebellious when withheld or restricted. Lives by "no pain no gain" caring. Always a suspect. Playful. Mysterious. "charming" or "beautiful" to everyone. stubborn. curious. Independent. Strong willed. A fighter.

Sept Active and dynamic. Decisive and haste but tends to regret. Attractive and affectionate to oneself. Strong mentality. Loves attention. Diplomatic. Consoling, friendly and solves people's problems. Brave and fearless. Adventurous. Loving and caring. Suave and generous. Usually you have many friends. Enjoys to make love. Emotional. Stubborn. Hasty. Good memory. Moving, motivates oneself and others. Loves to travel and explore. Sometimes sexy in a way that only their lover can understand.

Oct Loves to chat. Loves those who love them. Loves to takes things at the center. Inner and physical beauty. Lies but doesn't pretend. Gets angry often. Treats friends importantly. Brave and fearless. Always making friends. Easily hurt but recovers easily. Daydreamer. Opinionated. Does not care to control emotions. Unpredictable. Extremely smart, but definitely the hottest AND sexiest of them all.

Nov Trustworthy and loyal. Very passionate and dangerous. Wild at times. Knows how to have fun. Sexy and mysterious. Everyone is drawn towards your inner and outer beauty and independent personality. Playful, but secretive. Very emotional and temperamental sometimes. Meets new people easily and very social in a group. Fearless and independent. Can hold their own. Stands out in a crowd. Essentially very smart. Usually, the greatest men are born in this month. If you ever begin a relationship with someone from this month, hold on to them because their one of a kind.

Dec This straight-up means you are the most good-looking person possible... Better than all of these other months! Loyal and generous. Patriotic. Competitive in everything. Active in games and interactions. Impatient and hasty. Ambitious. Influential in organizations. Fun to be with. Easy to talk to, though hard to understand. Thinks far with vision, yet complicated to know. Easily influenced by kindness. Polite and soft-spoken. Having lots of ideas. Sensitive. Active mind. Hesitating tends to delay. Choosy and always wants the best. Temperamental. Funny and humorous. Loves to joke. Good debating skills. Has that someone always on his/her mind. Talkative. Daydreamer. Friendly. Knows how to make friends. Abiding. Able to show character. One guy/girl kind of person. Loveable. Easily hurt. Prone to getting colds. Loves music. Pretty/handsome. Loves to dress up. Easily bored. Fussy. Seldom shows emotions. Takes time to recover when hurt. Sensitive.

Mi FaMiLia JAKSA KoLeJ RaHim KaJai UKM 07/08 - ThE GreAtEst YounGsTeR FamIliA i EvEr HaD..



Mi FaMiLia JAKSA KoLeJ RaHim KaJai UKM 07/08 - ThE GreAtEst YounGsTeR FamIliA i EvEr HaD..

As been known (who's really know la i mean), I was appointed to be one of the JAKSA (okay this JAKSA in stand for Jawatankuasa Kebajikan Siswa/i, a comittee yang look like MPP univeristi tapi stand for level kolej).

Later on I cite how my first feeling to be appointed as 1 of these committe. Ha-ha.
Now I nak cite about this beloved family. Family? Yes i really meant it. I anggap this circles of fren as my closest family. Bahagia n joy to be with they all.
Dear My JAKSA, I Compliment U as being a part of US;

Mr.YDP - Ahmad Syawal Ahmad Azhar - This is our big boss - N he's trully big as human being - YDP yg sangat sempoi - memahami - sangat masuk kepala - suke bercerita - tau semua rahsia persikan negara, emm i mean ukm je - sangat back up org2 d bawah die - even sumtimes tak turn out in some occasion held by our JAKSA - sangat berjiwa pemimpin - rasional - his laugh wuz sumthng!!funny!! - Dear My YDP, I really meant everythng I thought of u!

Ikiey/FIKRY - NYDP (ahemm..bkn NYPD ok!!) - sangat commited - slaloo turun padang - quite garang ngan sum people bawah die (anak sulong mmg mcm tu kot) - frenly gak - sumtime suke kenakan orang - really need support from people around him to make him standing (i know u admit with saying) - sangat suke menolong kami - jarang la hampakn we all if minta tolong, espcly car!! (naseb la ko ade kete kn.huhu) - bersemangat - sumtimes sensitip sket kot..hehe - hey this time i also dont lie for everythng i thought of u!

Afiq - Our Bendahari - Ada sejarah penggulingan (hanya kami2 tau) - 1 thing I respect about him ialah sangat hati kering, hati kebal, hati keras even big hardship encounter even kene kata o everythng, tp die tak down!!respect! - he's a happy go lucky - pandai amek hati (ada org yang tak puas hati ngan kelebihan ko kat cni..jahat kn?) - tegas - tak berapa kisah hal sekeliling janji hidup hepy - jujur n ikhlas - mengakui kesalahn diri - tp sumtimes lazy2 gak mamat ni nk involve smpay kne push ngan i..haha - this everythng about u I tell u!!

Ekin - Hey she's the secretary - n my closest fren! - kamcing - actly she's my coursemate with same college - knal die paling lame amongts the other JAKSA - seorg sgt lemah lembut - bersuara halus - tapi watch out sumtime she's look garang whenever she's being strict to anyone - 1 kepala ngan i..gila2 cm i..suka kena2kn org cm i gak - memahami - back up kawan - very spiritual - commited and sayang jaksa as i do also - ekin dearie, i said this!!

Abang Long/Eddy/Ade - JAKSA Sukan - menjaga keamanan sukan2 Kolej Rahim Kajai - sangat bersemangat - sangat trun padang - sangat commited ngan family jaksa - kelakar - suke knekan orang - ade awek pemalu n manis orgnye (bakal kakak ipar we all la) - suka wat lawak klaka - gilo2 gak - focus - kepimpinan gak - menerima pendapat org laen - matang - ko mmg abang long kitorng!!

Rafie/Ropi - JAKSA Kerohanian - Die bukan background agama o orang alim ulamak tapi die sangat menjaga hal2 keagamaannya - die boleh guide orang ke arah keagamaan mengikut cara die - tp die juga ade history cube dijatuhkan - die suke pendam masalah sendiri - satu time die akan ceritakan - n he's really need support from us to make him stand still - die sangat innocent n kelakar - suci,heheho.. - future far-thinker - CUTE - Mesra ngan orang yg dikenali - fren-oriented - jarang marah - family oriented - he's...Our Rafi yg paling innocent!!

Wanie - JAKSA HAL EHWAL LUAR & ALUMNI (HELA) - bile malu die akan jadi merah - bile gelak juga die akan jadi merah - i rs ble die nanges pn tentu merah - die rajen - lembut..yess sangat lembut!! - x pernah marah - cool - manja - patuh - peramah - baek hati - depending gak - kwn yg setia - Waniey.. I miss the moments where are close ang understanding to each other..

Asrul a.k.a PAnjanG - JAKSA Informasi & Penerbitan - Kreatif in multimedia - jambu Dr.Mad - rapat dengan kawan2 n gang2 nya - even sumtimes nampak sumbunk tp die baek ati - suke ejek2 n ngata2 i n of course i balas gak - tp quite menghiburkan - slaloo jadi bahan kami..hhehoo~ - suke wat keje sndiri tanpa menyusahkan org - kurang pecaya kt org selagi mampu wat keje tu sendiri - setia ngn En.YDP - berpandangan jauh - very political person - critical thinker - his smile is sweet (not only me admit that) - progresif n proactive - suke mamandang ke arah hdpn - knfden dgn diri sndiri - Even aku banyak kutuk2 ko..tapi aku ni aku ikhlas point out good value about u!

Barvina - JAKSA Kebajikan - Very fluent excellnet english - fluent malay slanga too!! - bijak n pndai dlm subjek law die (represent Malaysia to Aussie) - sangat bkerja keras - kerja sungguh2 - enjoy evrythng she do - commited with jaksa - peramah/mesra - banyak cakap gak - adaptable - funny with her Gaya - patuh - bersemangat - proud to have you as part of us!

Karen - JAKSA Perpaduan & Intergrasi Kaum (PIK) - she spoke malay slanga very funny - she's born to have sense of humor - happy go lucky - click to Wanie - suke gossip2 - sempoi - bersahaja - take it easy - think of herself more than to others - setiakawan - honest to what she's try to presnt to others - outspoken - you are our Karen the way you are..

Wan - JAKSA Pembangunan Sumber Manusia (PSM) - shy person - romantic (to her la!) - berjiwa jiwang..haha (soli2 if i salah sebut) - tekun n rajen wat keje - baek hati(espcly klau pompuan minta tlg..haha) - lembut hati - hey i x pnah nampak u marah!! - patuh - sangat suka main game - universal observer - bertangungjawab - overall i can say die terglong dlm laki berjiwa lembut (bukan laki lembut k!!)

Syuk - JAKSA Kebudayaan - Kawan jaksa I yg paling besh! - sporting - openminded - garang and kuat membebel for good reason - rajen mengemas - baek hati - sweet smile n face - sangat supportive - manja - heppy2 go lucky - ceria - penyeri n penceria keadaan - klaka.klaka.klaka - good impression to others kerana seorg yg best beperwatakan menarik - commited - kwn setia - kreatif - pendirian tegas - outspoken - hey..ko mmg besh la shuk!!

Liya - JAKSA Akademik - suke ketawa (actly mengilai..heehoo) - suke ketawa n evry sngle word she' spoken - sngt commited - rajen sgt - rajen kemas bili jaksa - penyayang - caring - family oriented - ceria - baek dengan orang sekelilng die n kwn2nya - suke share perasaan - rasional - open-minded - bagus - bertanggungjawab - amanah - jujur - berusaha wat yang terbaik - sensitif gak - akn damn org2 yg cube sakiti hati die - back up kawan - memntingkan study - Liya antara gang jaksa i yg terrapat n memahami n sekepala..slalu mlm2 blk kul 2pg sama2 dr blik jaksa..hehe..miss dat moment!

Azra - JAKSA Hal Ehwal Siswi - heh ni I la babe! i x mo comment pasal i..u all je la komen pasal i..heehoo~ cheese~ peace out~


Tuesday, November 11, 2008

I Pass The ExaM!! Alhamdulillah..

On Monday, Nov 4th 2008 I clicking on my PC keyboard.I simply wondering whether the PTD's exam were out. Entering my IC no. and pressing enter button, I was amazed with the word displayed on the screen. I pass the exam!! I am speechless for couples of minutes. Unbelievable bcz to pass this exam is not that easy! Lotza people used to passed the exam after several times repeating the exam. Thank God! Alhamdullillah for ur bless and chance to me. I asked severals of fren who I know had taken the same exam on 23 August 2008 as well as me. All failed. Miracle! Why me? I just so thankful to Allah and congratulate myself for being blessed for this. Congrat Azra!

Bdw, here's the first terminal. It is a long journey to go. I still have another 2 milestone before I can really been declared as PTD.
1) After this those who pass the exam has to go for assessment centre for 3 days. There, they will assess us based on several criteria.

2) N' those who passed the assessment centre will be called for interview. If you pass this interview, then u are the real selected PTD.

Well, I really2 happy for my exam triumph. But I confess to feel nervous for the next assessment. Who would it be? N.. I'm in dilemma afterwards bcz I look my life upfront after this in 3 ways (this is wut I wish + look + plan for):

1) Further my Master (this is my really ambition..kill me babe!)
2) The PTD
3) Stay at where I am - (I love my job now becz the environment, frenz, flexibility, and trust of people towards what I am doing..)

Whateva it is, I'l try my best for this PTD assessment. Gudluck Azra!

Families N' Buddies..Pray for Me!!N Allah please show the the right path to go.

MeiN NaMe EiSt AzRa~

All about me::

:: Fullname: NOOR AZRALINA ZAKARIA
:: Nickname: Azra (among fRenz), Ina (among famiLy N' RelatiVes), Angah (amOng siBLings)
:: Other name: I got a lot designated several people..who r they?then u'l knoe!
:: Bday a.k.a My evEr sPeciAL day: 7 February eveRy yeAr!! (A wEek B4 V'TinEs)
:: SibLings: 5 (Along - Xee Hunt, Bro 1-Azizie, Bro 2-Azrie, Bro 3-Ajiq)
:: Daddy: Zakaria Md Alip
:: Mummy: Ramlah Ismail
:: School:: aiyaa..i made my own record to bein' schooled in many school..in total: 6. belieVe me!
:: HigheSt Institution: Bachelor Degree in Sc. Chemistry - Beloved UKM
:: Born Place: JohoRe
:: WheRe WerE GrEw uP: 1) AftEr Born till 4 Yrs Old - Kay EyL
2) 5 Yrs Old till 14 Yrs Old & 9 months - Sabah
(used to B in KK-Sndkn-KK:: in total 10 years!!)
3) 14 Yrs Old onWards till PresenT (today) - PutRajaYa & Kay EyL
:: My EveR FaV Fantastic Color: Black, Red, Pink, Oren and PurPle