Daisypath - Anniversary

Thursday, November 13, 2008

Mi FaMiLia JAKSA KoLeJ RaHim KaJai UKM 07/08 - ThE GreAtEst YounGsTeR FamIliA i EvEr HaD..



Mi FaMiLia JAKSA KoLeJ RaHim KaJai UKM 07/08 - ThE GreAtEst YounGsTeR FamIliA i EvEr HaD..

As been known (who's really know la i mean), I was appointed to be one of the JAKSA (okay this JAKSA in stand for Jawatankuasa Kebajikan Siswa/i, a comittee yang look like MPP univeristi tapi stand for level kolej).

Later on I cite how my first feeling to be appointed as 1 of these committe. Ha-ha.
Now I nak cite about this beloved family. Family? Yes i really meant it. I anggap this circles of fren as my closest family. Bahagia n joy to be with they all.
Dear My JAKSA, I Compliment U as being a part of US;

Mr.YDP - Ahmad Syawal Ahmad Azhar - This is our big boss - N he's trully big as human being - YDP yg sangat sempoi - memahami - sangat masuk kepala - suke bercerita - tau semua rahsia persikan negara, emm i mean ukm je - sangat back up org2 d bawah die - even sumtimes tak turn out in some occasion held by our JAKSA - sangat berjiwa pemimpin - rasional - his laugh wuz sumthng!!funny!! - Dear My YDP, I really meant everythng I thought of u!

Ikiey/FIKRY - NYDP (ahemm..bkn NYPD ok!!) - sangat commited - slaloo turun padang - quite garang ngan sum people bawah die (anak sulong mmg mcm tu kot) - frenly gak - sumtime suke kenakan orang - really need support from people around him to make him standing (i know u admit with saying) - sangat suke menolong kami - jarang la hampakn we all if minta tolong, espcly car!! (naseb la ko ade kete kn.huhu) - bersemangat - sumtimes sensitip sket kot..hehe - hey this time i also dont lie for everythng i thought of u!

Afiq - Our Bendahari - Ada sejarah penggulingan (hanya kami2 tau) - 1 thing I respect about him ialah sangat hati kering, hati kebal, hati keras even big hardship encounter even kene kata o everythng, tp die tak down!!respect! - he's a happy go lucky - pandai amek hati (ada org yang tak puas hati ngan kelebihan ko kat cni..jahat kn?) - tegas - tak berapa kisah hal sekeliling janji hidup hepy - jujur n ikhlas - mengakui kesalahn diri - tp sumtimes lazy2 gak mamat ni nk involve smpay kne push ngan i..haha - this everythng about u I tell u!!

Ekin - Hey she's the secretary - n my closest fren! - kamcing - actly she's my coursemate with same college - knal die paling lame amongts the other JAKSA - seorg sgt lemah lembut - bersuara halus - tapi watch out sumtime she's look garang whenever she's being strict to anyone - 1 kepala ngan i..gila2 cm i..suka kena2kn org cm i gak - memahami - back up kawan - very spiritual - commited and sayang jaksa as i do also - ekin dearie, i said this!!

Abang Long/Eddy/Ade - JAKSA Sukan - menjaga keamanan sukan2 Kolej Rahim Kajai - sangat bersemangat - sangat trun padang - sangat commited ngan family jaksa - kelakar - suke knekan orang - ade awek pemalu n manis orgnye (bakal kakak ipar we all la) - suka wat lawak klaka - gilo2 gak - focus - kepimpinan gak - menerima pendapat org laen - matang - ko mmg abang long kitorng!!

Rafie/Ropi - JAKSA Kerohanian - Die bukan background agama o orang alim ulamak tapi die sangat menjaga hal2 keagamaannya - die boleh guide orang ke arah keagamaan mengikut cara die - tp die juga ade history cube dijatuhkan - die suke pendam masalah sendiri - satu time die akan ceritakan - n he's really need support from us to make him stand still - die sangat innocent n kelakar - suci,heheho.. - future far-thinker - CUTE - Mesra ngan orang yg dikenali - fren-oriented - jarang marah - family oriented - he's...Our Rafi yg paling innocent!!

Wanie - JAKSA HAL EHWAL LUAR & ALUMNI (HELA) - bile malu die akan jadi merah - bile gelak juga die akan jadi merah - i rs ble die nanges pn tentu merah - die rajen - lembut..yess sangat lembut!! - x pernah marah - cool - manja - patuh - peramah - baek hati - depending gak - kwn yg setia - Waniey.. I miss the moments where are close ang understanding to each other..

Asrul a.k.a PAnjanG - JAKSA Informasi & Penerbitan - Kreatif in multimedia - jambu Dr.Mad - rapat dengan kawan2 n gang2 nya - even sumtimes nampak sumbunk tp die baek ati - suke ejek2 n ngata2 i n of course i balas gak - tp quite menghiburkan - slaloo jadi bahan kami..hhehoo~ - suke wat keje sndiri tanpa menyusahkan org - kurang pecaya kt org selagi mampu wat keje tu sendiri - setia ngn En.YDP - berpandangan jauh - very political person - critical thinker - his smile is sweet (not only me admit that) - progresif n proactive - suke mamandang ke arah hdpn - knfden dgn diri sndiri - Even aku banyak kutuk2 ko..tapi aku ni aku ikhlas point out good value about u!

Barvina - JAKSA Kebajikan - Very fluent excellnet english - fluent malay slanga too!! - bijak n pndai dlm subjek law die (represent Malaysia to Aussie) - sangat bkerja keras - kerja sungguh2 - enjoy evrythng she do - commited with jaksa - peramah/mesra - banyak cakap gak - adaptable - funny with her Gaya - patuh - bersemangat - proud to have you as part of us!

Karen - JAKSA Perpaduan & Intergrasi Kaum (PIK) - she spoke malay slanga very funny - she's born to have sense of humor - happy go lucky - click to Wanie - suke gossip2 - sempoi - bersahaja - take it easy - think of herself more than to others - setiakawan - honest to what she's try to presnt to others - outspoken - you are our Karen the way you are..

Wan - JAKSA Pembangunan Sumber Manusia (PSM) - shy person - romantic (to her la!) - berjiwa jiwang..haha (soli2 if i salah sebut) - tekun n rajen wat keje - baek hati(espcly klau pompuan minta tlg..haha) - lembut hati - hey i x pnah nampak u marah!! - patuh - sangat suka main game - universal observer - bertangungjawab - overall i can say die terglong dlm laki berjiwa lembut (bukan laki lembut k!!)

Syuk - JAKSA Kebudayaan - Kawan jaksa I yg paling besh! - sporting - openminded - garang and kuat membebel for good reason - rajen mengemas - baek hati - sweet smile n face - sangat supportive - manja - heppy2 go lucky - ceria - penyeri n penceria keadaan - klaka.klaka.klaka - good impression to others kerana seorg yg best beperwatakan menarik - commited - kwn setia - kreatif - pendirian tegas - outspoken - hey..ko mmg besh la shuk!!

Liya - JAKSA Akademik - suke ketawa (actly mengilai..heehoo) - suke ketawa n evry sngle word she' spoken - sngt commited - rajen sgt - rajen kemas bili jaksa - penyayang - caring - family oriented - ceria - baek dengan orang sekelilng die n kwn2nya - suke share perasaan - rasional - open-minded - bagus - bertanggungjawab - amanah - jujur - berusaha wat yang terbaik - sensitif gak - akn damn org2 yg cube sakiti hati die - back up kawan - memntingkan study - Liya antara gang jaksa i yg terrapat n memahami n sekepala..slalu mlm2 blk kul 2pg sama2 dr blik jaksa..hehe..miss dat moment!

Azra - JAKSA Hal Ehwal Siswi - heh ni I la babe! i x mo comment pasal i..u all je la komen pasal i..heehoo~ cheese~ peace out~


No comments: