Daisypath - Anniversary

Monday, November 24, 2008

PENA AZRA:: 15 Minit CEMAS~ :o :l

Isy suspen btol ape yg aku alami ni..Kisahnye begini..

Semalam (Ahad, Nov 23rd, 2008)

I met up wifa an long-time-no-see old fren, HUDA. Huda my practicum-mates at KMJ (kolej matrikulasi johor) n also my gang during study times. Kitorng mmg satu gang time kt class, if assgmnt ke anytng mmg wat 1 group 2gether with Qieyla n Norul. Dah 3 tahun x jumpe Huda. Mmg rindu sangat la kt kwn i yg sorang ni. Jmpe die seronok gak. Exchange story n imbau kisah2 lame. ahaks. mmg best espcly kisah time kt matrik. Then kitorunk gi tgk wayang. Cite Madagascar II. Showtime, 1.30pm. Awalkan. Actly aku lg prefer tgk movie awal2. Tiket pn byk available lg. Erm, Bdw best giler cite Madagascar tu. Aku gelak puas2 tp still sopan. Ahaks. After Movie Huda pn balik cz kakak die yg jemput die da tggu. So x dptla kitorg nak hang out lame2. mmg tak puas. ye la da 3 taun x jmpe, mane puas lepak jap2 je. huhu.

After Huda balik, aku pn plan nak window shoppng jap. My luvly hobby: Window shopping. Hee. =) Satu time tu aku masuk kt 1 butik pakaian casual n sportive ni. Ade sorg mamat ni senyum2 kat aku. Aku ingat die staf ctu coz die x dr td follow aku. Kan bese pkerja kedai sibuk2 ikut kite time kite tgk2 barang kt kdai dorg (menyampah kn, knonnye nk entertaining la). Tibe2 die sweet2 aku n tego aku. Cakap nk knal n nk no phone. Gilo! Time tu aku mati2 ingat die pkerja kdai tu. N ingat die cine. Muke sebijik chinese. Aku wat bodo sambil geleng pale n tros berniat nk blah dgn hrpn pkerja itu tdk mganggu aku lagi. Tibe2 die ikut lak aku. Aku pelik ar. Rupenye die bkn staf ctu. Cess. Die pkerja Jusco n time tu die ngah break time so die jejalan r. aku tak tau r bile mase la die tnampak aku. Die org Sabah patut muke cm cine n cara ckp pn pelik semcm je.

Die ikut punye ikut aku. aku da x slesa da ni tp wat2 cool je la. takkan nak lari pecut kat tgh2 JJ yg ngah rmai ngn manusia tu plak kan. Nak kuar JJ tros pn lg la cm x ok cz lua JJ xde org. Org kate if pmpn alami kes yg ala2 cmni, cube utk cool n jgn melawan nnati die bley jg lg agresif. Tp tgk muke die x la nmpak jahat. Lagipn die pkerja Jusco ctu gak. Tak mungkin die berani colek aku. Ini disahkan oleh t-shirt JJ yg die pkai. Td x pasan lak logo JJ tu. Aku g mane2 pn die follow je aku. Die cube nak borak2 ngan aku. Aku jawab nak taknak je la. Lantak die la nak ikut aku tp aku kne cari jln agr dpt lepaskan diri dr die. Huh.

Aku masuk la beberapa kdai. smpai la sati kdai aksesori ni. padahal kdai ni mule2 masuk JJ aku da aim nk masuk. actly plan nk jejalan wndw shoppng ngan Huda tp die da balik dulu lak. aku berminat nk bli satu rntai ni. chantek gak. n affordable, x mhal sgt r. Si mamat sabah ni beriye2 nak blikan aku rntai tu. Last2 aku x jd beli rmtai tu (even dlm hati nk sgt ;( , tapi baek xyah bli dr diblikan oleh org yg x dknali n takut die ade niat laen).

After that aku mmg da rimas la, nk blah da ni. die mintak no phone aku berkali-kali. aku ckp xpe la xpayah la bg. mcm2 la. smpai satu tahap ni da tarek muke da. smpai org2 keliling pndg2 kitorg. malu gak. huhu. lantak la. haha. die asek mintak je no fon last2 aku ckp x boley nnati boifren sy mrh. terus muke die berubah. padan muke. haha. tp die bley kate xpela, sy xkan kaco kamu juga sy juz mau no fon kamu saja. last2 aku kate boifren i da dtg then aku blah je tros gi tmpt parking kete tnpa toleh blkg. takut siot if die follow aku lg. ble da rase jauh sket aku toleh blkg. fuhh lega. die da xde. padan muke msti die keciwa. lantak la. janji aku slmt. alhmdllh.

Masuk kete aku, aku cpt2 nak blah tp br teringat aku x byr autopay ticket lg. sbb nk lari punye pasal smpai terlupe. aku tnggu jap then kua balik kete g masuk blk JJ cr autopay. dlm hati jgn r trsrmpak lg die kt mane2. slmt jmpe autopay n slmt bayar. then aku blah cpt2.

adehh.. mmg 15 minit yg mencemaskan la. aku bersyukur cz slmt gak n x tros terjebak ngn mamat tu. aminn..

hey klau korg alami peristiwa cmni ape korang wat?

Tu la cte cemas aku semalm. actly byk lg cite2 cemas aku penah alami. tp lenkali r cite. huhu. papaiz!