Daisypath - Anniversary

Monday, December 21, 2009

~ThRoUgH My WiNdoW~


Don’t want much, I just want everything
Thought that I could, do almost anything
One step in front of the other
Thought that I could do it alone
In the blink of an eye, it’s just another day
Telling me why, I’ll find another way
Got this feeling, got me reeling
I can almost start believing
Now there’s me and you
And we are not alone
You and me, me are together now
Through my window, I can see there’s
More than you and more than me
Me and you, And we are not alone
Different view, We are together now
Through my window, I can see
Our wildest dreams could be so real
I see a spark, it starts a fire
Is this the one worth waiting for?
Thought that I could do it without you
Can’t exist like this anymore
Now there’s me and you
And we are not alone
You and me
We are together now
Through my window, I can see there’s
More than you and more than me
Now there’s me and you, you and me
We are not alone and we are together
Through my window I can see
Our wildest dreams could be so real

Di Sekitar Bro Ed Madey's Wedding



Event:
Bro Ed Madey's Wedding
Date: 20 October 2009
Time: 8.00 pm
Venue: Intekma Resort and Convention Centre, Shah Alam




Picture 1: Asz si Lampai, K.Nurul the NRE E.M , me yang comel (haha ;p), Shikin yang talkative, Jeeva yang sporting, Fida yang sempoi




Oh, gedix nye sayer~




Selamat Pengantin Baru kepada En.Madey.

Semoga kekal bahagia, aman harmoni.

Jadilah husband yang baik dan setia. ;)


With Love,
---{@ Lady Zera @}---

10 Days Towards 2010

Hello peeps!

Okay, maxis coverage kat area rumah I dah ok. Alhmdlh!

So saya tak lagi terputus hubungan dengan dunia luar. Hehe. Ini hanya unsur hiperbola.

Hiperbola = Memperbesar-besarkan sesuatu yang biasa atau tipikal.


:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


And sekarang saya menghitung hari. Sambil bermuhasabah diri. Omagad..cepat nya masa berlalu. Today is 21. Meaning 10 days towards end of the year!

Rasa macam baru je I sambut tahun baru 2009 bersaksikan Firework di kota cahaya Kuala Lumpur. Tup2 dah nak tutup kamus 2009 dah.

*Menung*

Ada azam n perancangan saya yang tercapai. Alhamdulillah. Ada jugak yang belum tercapai. *Berfikir sejenak* Aku masih punya 10 hari untuk mencapai apa yang aku belum capai.

How are U going to do that, sayang?

Well, this only 1 thing I am very certain of : I WILL APPRECIATE EVERY SINGLE SECOND I CHERISH IN MY DAYS, with no regret. With new aspiration and inspiration turning out the next day.

I just happy of what I am being now. Thank Allah. =)


With Love,
Lady Zera

Friday, December 18, 2009

Maxis macam Haram..

..tapi yang AJAIBnya aku still guna MAXIS! Damn-la. haha.

Minggu ni, Maxis coverage kat area umah I ade problem lorr. Ish! Menci! Coverage ilang2 atau senang cite takde lain terus. Die just tulis 'For emergency call only'. Pfttttt! Dont u think every single call I wanna make, is EMERGENCY as well. Ngaaa. Heih macam nak mencarut je tapi tak leh Awal Muharam ni. Sabar, sayang.

Till now, tak okay2 lagi ni. Abes I terputus hubungan dengan semua kawan-kawan, yang tersayang dan bukan yang tersayang, ofismates, collegemate, peminat2 (ceh, artis kew??), client (cool kan I dah ade client tau sekarang, hahah! cool2!). Geram geram geram geram geram.. Dah la my prime number is Maxis. So I tak dapat berkomunikasi dalam few days ni. Dulu penah jadik camni gak, I siap call bertubi2 Maxis Centre suroh dorang fix problem ni cepat-cepat. Eiii geram dowh!

Ni bila la nk baik spt sedia kala ni. Naseb baik I ade Celcom Number penyelamat. Berbaloi-baloi ade number celcom. Malangnya number ini adalah number private atau ressesive saya. I tak release to semua yang kenal I. Just rakan-rakan yang rapat je. Sebab ape jangan tanya.... Erm nampaknya macam kena release kat orang je since Maxis da buat hal ni.

Heh. Tapi I TAKDE hati lagi nak pecat Maxis I ni. Tak tau la nape hati I ni masih terpaut kat Maxis walaupun Maxis dah buat hal dah. Ni antara sebab-sebab nye:

1) Family I sume pakai Maxis. Except for kakak I - she has both Maxis n Celcom, like me.
2) My first number is in Maxis Line - iaitu number yang I still guna sekarang ni. Number ni ada nilai estetika tertentu. It's special sebab dihadiahkan oleh Ayah tersayang bersama-sama dengan Henfon I yang 1st. Thanx ayah!
3) Number Maxis yang I still guna sekarang banyak kenangan wo. Penah satu time tu, I rase nak ban/block je number tu. Atas sebab-sebab tertentu yang tak boleh dinyatakan d cni la. Tapi still tak jadi. Hehe, agaknya banyak kenangan tu. Lagipun ramai kawan-kawan sume mostly ade my number yang ni, so susah la nak update dengan kawan2 kalau I dah tak guna number ni.
4) Maxis banyak reward, n macam2 la. And maxis itself, the name is Superb. Gempaq!


Well, I harap Maxis line problem yang menyusahkan kehidupan pengguna maxis area umah saya ni will get fixed as soon as possible. So we all tak lagi terputus dunia ngan orang lain. hish!


With Love,
---{@ Lady Zera @}---

Adik Yuna. Ngee Hehe~

Greetings!

Hye..Lama saye tak tulis blog.

Kalau tahun lepas, kekerapan I tulis blog = 1 entry per day. Or koman2 pun 4 entry per week. Now? See! Hangusss. Oh gosh, I sangat BUSY ye tuan-tuan dan puan-puan. Padahal dalam kepala otak I, dalam hati I banyak benda nak update kat blog ni.

Ahem, saya bercadang untuk create satu blog KHAS. Eceh-wah! Satu blog yang ni pun terkial-kial nak update, ini kan plak I nak buat satu lagi blog? :p I harap angan-angan I ni akan terlaksana pada satu mase yg pasti nanti. Hee~ Tuan-tuan dan puan-puan just wait N' see ye..

====================================================

Last week, saya pegi Lumut. Ade bengkel SKT kt sana. Ohya, bagi yang tak tau, SKT = Sasaran Kerja Tahunan. Sambil-sambil2 tu cuti-cuti Mesia la kan! ahai! =)

Sambil berkursus, we all berjalan-jalan, shopping, sight-seeing, mandi pantai. Dan semua la yang sewaktu dengan nye! Sonok!

But, paling best malam last tu, we all have BBQ Dinner. And disajikan dengan persembahan akustik oleh pemain gitar a.k.a penyanyi Hotel tuh. Ok la, syok! Da best part was, anyone can go in front and sing a song, or even more. The floor is open to everybody. So hey, sing us ur songs!

Malangnya, lagu-lagu yang boleh di'goreng' oleh Abg Guitar itu terhad hanya dlm koleksi lagu-lagu yang dibukukan oleh Abg Guitar itew. And byk la pulak lagu-lagu oldies sajee. Ahai! I bukan tau sangat lagu-lagu zaman tok kaduk ni bang!

Tapi kan..I tell you ah buddies, I nak sangat nyanyi lagu Yuna-Dan Sebenarnya versi akustik. Oh da lame mengidam tuh~~~~ Tapi mane la ade lagu Yuna dalam list song dorang tuh. T_T Pastu Kak Nurul yang memahami kehendak-malu-malu I tu request kat Abang Guitar whether they can 'goreng' lagu Yuna with Guitar. Abang Guitar tu konfiden je kate bolehhh! So sume kawan-kawan audience lain pun memaksa saya untuk ke depan jugak. Erkkkkkk~~

Maka, to be gentle-lady I pun sporting la utk ke depan. Hahahah. Walau pun Segan seyh! ;")

Dan..Saya pun mempersembahkan kepada Hadirin semua lagu Dan Sebenarnya. Dengan Abg Guitar tu yang maen belasah je key gitar die (aku rase cam tak kena je, wakakaka). Plus, I ade terlupa lirik lagi. Erkkk..haha! Ye la, orang lain nyanyi ade lirik (sebab lagu ade dalam song list book Brader tu), I nyanyi spontan je taw siap brader gitar tu goreng gitar dengan spontan lagik. Bdw, saya sangat SUKA HATI sebab angan-angan saya terlaksana. Weehuu! Kalau audience tak terhibur pun, tapi I sendiri terhibur nyah! =D Tapi saya rasa audience terhibur dengan suara comell I ni. Heh, perasan! Ngee~

Dan selepas itu, saya digelar Adik Yuna oleh colleagues. Haha, funny yah! Okay, video Dan Sebenarnya oleh Adik Yuna, I will upload in nexy entry. Watch it k! =)



With Love,
---{@ Lady Zera @}---

Saturday, December 5, 2009

When a dream came across her mind..

My fren, Amalina (Ina Kajai) text me an SMS yesterday nite.
"Yunk, aku mimpi ko nak tunang/kawen r.. Bile tu? Mane tau mimpi aku memang jd kenyataan.."

Reading tat msg, i just GRIN myself thinking that it wuz weirdly funny. Oh ina, mcm mane ko bley bermimpikan aku in such that dream-story? HAHA.

I replied,
"La, bile plak ko mimpi pasal aku cmni..hehe"

And she replied me,
"Ntah la..yg pasti, tul ke? X sabar nak tunggu berita baik ni"

I silently laugh again n reply,
"Hehe.mane de la Ina..kalau ye, sure aku akan inform ko espcly kawen nnt =)"

Afterward, we keep SMS-ing asking for latest news of each other and our Uni frens. I feel sOOooooo good that nite. She's my long-time-no-see fren, havent't met since our graduation in August 2008. Oh i damn miss her so much!

Well, ini first time when a fren of mine bermmpi, then beriya-iya tnya saya betol ke tak it happened in reality what she/he had dreamt of. Pelik kan. Why does she sense that feeling so strongly, in fact it wasn't happened in real. Like a mother who sense of her child in trouble, n sometimes it comes to truth. Saya hanya tersenyum mendengar ini. It's like a sign.

Tapi rakan yang dikasihi sekalian. Dun worry.

Jika saya betol2 akan melangkah ke fasa kehidupan yang seterusnya, I won't forget to share this happiness moment with all of you, dear frens.

Just the time haven't come to mean yet. Ada fasa dalam kehidupan yang perlu saya capai dulu. Hiiiiiiiyyyyaaah! =) Lagipun saya belum cukup matang utk kawen. Ini mama saya pun mengaku. Haha. Adeh. =p



With Love,
---{@ Lady Zera @}---

Tuesday, December 1, 2009

New Moon that Chill me up! Oh-ho!

AKhirnya, impian saya yang mengidam nak tengok citer NEW MOON tercapai jugak. ;))Tanggal raya kedua Aidiladha, bersamaan hari Sabtu 28 November 2009, I tegether with my sista n her BF pergi nonton this movie. Yipie! Best!

Just, dalam citer nie Edward x banyak play role, and ade pun awal2 n hujung2 citer. And then came this 1 guy into Bella's life. Well this guy (Jacob) actually mmg kawan Bella pun (dah show up since Twilight) but tak sangka rupa2nya Jacob ni werewolf yang juga ada hati kat Bella.



Tapi, sebab Bella setia n sayang sangat dengan Edward the vampire, die sanggup ikut Edward n request to transform herself into vampire as well.

Eh2, I bukan nak jd narrator kt sini. Nanti org yang belum tengok cerita ni marah kat I pulak sebab dah bocorkan citer. Haha. Ape yang I nak komen ialah Edward sangatttttttt handsome! Oh saya sungguh cair! N of course, Jake is cute as well. :) Tp,nape la Jake yg kiut tu muncul dlm hidup Bella pulak.



Well, ending movie ni sggttt cis! Mmg haruslah tengok sambungannya nanti. Waawaaa.. Saya da mula bayangkan kalaulah apa yg Edward sebut di penghujung cerita tu ditujukan kepada saya. ~_^ Ohhhhhh saya cair lagi. Kalau Edward ckp camtu kat I, I sanggup jadi vampire. Hehe.

Hurm, sekarang ni saya tengah inspire diri saya untuk beli 4 Novel Tebal sequel TWILIGHT. Agak2 mahal jugak la T____T tapi BERBALOI-BALOI membelinya, asalkan ko mampu cari masa yang indah untuk baca dan masuk dlm cerita novel2 itu. Hikhik.








Ok, saya mahu sambung berangan mau jadik Bella. ;p

Tata..


With Love,
---{@ Lady Zera @}---