Daisypath - Anniversary

Friday, October 23, 2009

Penyakit

Omaigad.

I ade penyakit terbaru tau.

Amek gamba banyak2, pose sana sini, event ctu cni.

TAPI.

Tak penah la nak upload gamba2 tu kat mana-mana ruang maya peribadi I - FB @ Blog.

Pfftttt!

Sampai satu time tu baru I upload gamba2 I secara pukal - tapi peristiwa tu dah lama berlalu. Orang kata dah basi la. Wakaka. Nasib la kannnnn. Haha.



With Love,
---{@ Lady Zera @}---

Monday, October 19, 2009

Make-Up and What It BringsTo You

Glory all!

Okay. Tarik nafas.. lepas. *Smile*
Well, inhaling oxygen is a good activity to ensure the oxygen is brought n' spread in every inch of ur body.

In fact, breathing in can bring up ur confidence level. Pecaye tak? Sebab tu pakar2 PR slalu memberi advice bahawa sebelum memulakan public speaking, perlu menarik nafas at least 3 times. Then, believe that u'l do fine. :)

Hurm, see. Saya dah mula melencong. Wakaka. Topic saya pada hari ini ialah mengena:

MAKE-UP.

okay saya sebut sekali lagi.. MAKE-UP.

wow, wut a glamorous word. When everyone talk about make-up they keen to say about beautiness, trend, wajah bertukar lebih cantik, keajaiban and bla bla.

Well, well. Saya tetapkan akan katakan TAK semua make-up adalah CANTIK. Dan bukan semua effect make-over adalah menawan. Punca dan sebab-musabab yang mensumbangkan kepada ketidak-cantikan ni, itu anda-anda semua boleh fikir sendiri. Ini assignment saya untuk anda semua hari ini. Hehe. ;p

Saya banyak melihat beberapa gambar wedding kawan-kawan, kakak-kakak senior dan kenalan-kenalan lain yang dah berkawin. ohye, bukan setakat melihat gambar tetapi juga melihat LIVE melalui kehadiran saya ke majlis-majlis kawen ni.

And saya boleh katakan 85% make-up pada si pengantin perempuan tak berapa cantik. :( Aiseyy..sayangkan. Kadang-kadang bila btol2 lihat sebenarnya muka si pengantin perempuan yang real sangat cantik or cute. Tapi sebab kesan make-up yang tidak menjadi menyebabkan wajah cantik pengantin itu jadi tenggelam. And kebanyakan dari make-up ini jadikan rupa mereka lebih dari usia sebenar. Yes, I always feel that. Over n non-suitable make-up can make you older than ur real age. Euuwwww~

Well, tapi tak dinafikan ada some make-up sangat2 menjadi dan menyerlahkan muka yang cantik si gadis. I amek contoh seperti gambar kat bawah ni - engagement Lynn my ex-skulmates a.k.a ex-dormmates.






Lynn ini irasnya sangat comel dan bila I lihat make-up Lynn dlm pix ni, I rasa teruja. Cantekk! Pandai make-up artis tu make-over Lynn's. :)

Satu lagi contoh baik, ialah make-up kawan saya Safiah yang kawen muda masa 1st Sem 3rd year. Yes, her make-up is sooooo nice i Love it. ;) Sorry tiada gambar Safiah di sini untuk membuktikan kebenaran kata-kata saya sebentar tadi.

Oh dan saya harap pula, bila time wedding nanti, saya takkan di make-up terlalu over sehingga memburukkan muka saya (yang comel) ini. Hehe. Saya prefer make-up yang natural-like. tapi still mesti nampak sweet.

Okay, itu saja cerita make-up I nak share today. Banyak lagi cerita about make-up and beautiness saya akan cerita nanti, yeah beautiness & health is my passion.


p/s: I cite2 pasal make-up and kawen ni saje je ok, bukan sebab nak kawen dlm masa terdekat. Hehe.


With Love,---{@ Lady Zera @}---

Sunday, October 18, 2009

Hey You

Kepada kamu yang itu,

Thanks for giving colours in my days.


Sungguh kamu tabah untuk saya?





With Love,
---{@ Lady Zera @}---

Monday, October 5, 2009

Out-Of-Date-Pity-She

Dear all.
Omaigad. Saya sangat rindu blog ini! and also blog kawan2 yang lain.
Isy! (Marah diri sendiri)
I am way toooooooo out-dated in this blogging moment.

Aduhai. Saya sangat busy okay. Rasa bulan puasa n bulan Raya I sangat2 full and pack. Erm apelah yang kau busy sangat Princess Zera uii. Haha. Tak tau nak cakap mcm mane tapi I memang tak sempat nk meng-update blog kesayangan ni.

Erm macam2 actually kesah dah berlaku sepanjang ketiadaanku di alam maya ini. Sampai tak tercerita dibuatnya. Sebab macam2 yang jadi. (Ketahuilah I memang suka n banyak bercerita).

Disebabkan ketinggalan masa ini, I boleh pulak terlepas satu kisah penting tentang kawan I. Iaitu Tina. Tina yang telah bertunang. Patut berita2 hot n menggembirakan pasal kawan2 HARUSLAH I terkehadapan tau lebih awal. Ini kan pulak terbalik kisahnya. Kawan saya itu telah selamat menjadi tunangan orang tapi saya masih belum tahu sampai la I membaca blog rakan kami lagi seorang, then I baca pulak blog si empunya diri. Omaigod! Memang sah kau out-dated Zera. Kesian kesian.

Dan saya mula marahkan diri ketika itu diiringi perasaan kecik hati. How I ever cud missed such this good news. And y nobody told me? T___T
*Sekali lagi marahkan diri sendiri*

Di hari kejadian juga saya boleh pulak berniat nak ajak my darling Tina untuk temankan saya di rumah yang home alone 4 hari 3 malam. Mama suruh saya ajak sesiapa untuk temankan saya lebih2 lagi saya pun baru sihat dari kebah panjang. Rupa-rupanya saya yang tak tahu menahu ini tersilap ajak orang. Haha. Ape lah kau ni Zera.

Few days after tu baru I ketahuan. Wo ow aku ketahuan..And of coz la tekezut but happy sangat2 dapat tau she's engaged to her lover. :)) Aminn. Alhamdulillah. Yang penting kawanku sayang itu telah selamat bertunang. *Smile*

Baiklah baiklah.
Saya tengah pursue myself ni untuk jadi seorang yang rajin update blog. Okay. Hope so. I will. :)

Owh, ucapan terima kasih untuk sesiapa yang memeriahkan rumah terbuka saya. Bagi yang saya terlepas pandang untuk menjemput, insyaAllah bila I kawen nanti I jemput semua. Hehe. Owh ye, di rumah terbuka saya ada menerima beberapa tetamu istimewa. :D

Lagi satu, gambar2 raya I akan upload later. Harap-harap tak ketinggalan zaman lagi. Hee.



With Love,
---{@ Lady Zera @}---

Ramadhan Updates

See, how so out-dated I am.

Haha. Do I care?

Kamu rindu saya? Haha ini kenyataan perasan-tan.

Okay, okay. Jom layan gamba2 sorotan aktiviti I sepanjang Ramadhan yang lepas. Tis year memamg best. Banyak program buka puasa. :)


.Album 1.

Buka Puasa Alumni skola terchenta (warh chenta la sangattt) - SMSS



I missed so much this Aspuri. Tempat I bernakal-nakalan dan berajin-rajinan.



Ahem. Attire yang I pakai tu antara koleksi yang I suke sebab it's cute. Hee.




Model Alumni SMSS. ;p




Che'pa, Mai, Qla, Copot, Ain Nose, Cekgu Suraya, Zana, Aifaa, Cikgu (ala luper name), Princess. Hehe.



The guyz.







.Album 2.

Break-fast with gang batchmates.


Venue: Fish Manhattan Market, Alamanda.




.Album 3.

Buka pose dengan geng2 KMJ - Norul N Qila. Huda absent with reason.

This is Norul.



Qila.








.Album 4.

Buka Puasa with Coursemate - Hida, Nad, Hazey
& Kajaianz Teha,Yati, Ekin.


Me & Teha.



Replika yang soooooo CUNNN @ Midvalley.



Teha N' Yatie.


The coursemates. :)




.Album 5.

Buka Puasa Futsal Club.










.Album 6.

Break-fast n Santai2 Session with family.




Ini kakak sulung I.




With Love,
---{@ Lady Zera @}---

Littlest Things

Sometimes I find myself sittin' back and reminiscing
Especially when I have to watch other people kissin'
And I remember when you started callin' me your miss's
All the play fightin', all the flirtatious disses
I'd tell you sad stories about my childhood
I don't why I trusted you but I knew that I could
We'd spend the whole weekend lying in our own dirt
I was just so happy in your boxers and your t-shirt

Dreams, Dreams
Of when we had just started things
Dreams of you and me
It seems, It seems
That I can't shake those memories
I wonder if you have the same dreams too.

The littlest things that take me there
I know it sounds lame but its so true
I know its not right, but it seems unfair
That the things are reminding me of you
Sometimes I wish we could just pretend
Even if only for one weekend
So come on, Tell me
Is this the end?

Drinkin' tea in bed
Watching DVD's
When I discovered all your dirty grotty magazines
You take me out shopping and all we'd buy is trainers
As if we ever needed anything to entertain us
the first time that you introduced me to your friends
and you could tell I was nervous, so you held my hand
when I was feeling down, you made that face you do
There's no one in the world that could replace you

Dreams, Dreams
Of when we had just started things
Dreams of me and you
It seems, It seems
That I can't shake those memories
I wonder if you feel the same way too

The littlest things that take me there
I know it sounds lame but its so true
I know its not right, but it seems unfair
That the things reminding me of you
Sometimes I wish we could just pretend
Even if only for one weekend
So come on, Tell me
Is this the end?


With Love, ---{@ Lady Zera @}---

Sunday, October 4, 2009

Miss.It.

Oh I miss something.

I realize something.

Sudah lama I tak ber'blogging'.

Weird.

Something lah!

Oh I miss my blog. This lovess blog of mine.

I'l keep on wrinting, yeah I will. Just let the time set us free. Free for a bulk of masterpiece.

Yeah, will come out with new masterpiece.

Oh I love blogging.

Nanti I update you all okay.

Banyak mahu cerita ini.

Sekarang I mahu tido dulu. Penat. Nak rehat.




With Love, ---{@ Lady Zera @}---