Daisypath - Anniversary

Monday, October 19, 2009

Make-Up and What It BringsTo You

Glory all!

Okay. Tarik nafas.. lepas. *Smile*
Well, inhaling oxygen is a good activity to ensure the oxygen is brought n' spread in every inch of ur body.

In fact, breathing in can bring up ur confidence level. Pecaye tak? Sebab tu pakar2 PR slalu memberi advice bahawa sebelum memulakan public speaking, perlu menarik nafas at least 3 times. Then, believe that u'l do fine. :)

Hurm, see. Saya dah mula melencong. Wakaka. Topic saya pada hari ini ialah mengena:

MAKE-UP.

okay saya sebut sekali lagi.. MAKE-UP.

wow, wut a glamorous word. When everyone talk about make-up they keen to say about beautiness, trend, wajah bertukar lebih cantik, keajaiban and bla bla.

Well, well. Saya tetapkan akan katakan TAK semua make-up adalah CANTIK. Dan bukan semua effect make-over adalah menawan. Punca dan sebab-musabab yang mensumbangkan kepada ketidak-cantikan ni, itu anda-anda semua boleh fikir sendiri. Ini assignment saya untuk anda semua hari ini. Hehe. ;p

Saya banyak melihat beberapa gambar wedding kawan-kawan, kakak-kakak senior dan kenalan-kenalan lain yang dah berkawin. ohye, bukan setakat melihat gambar tetapi juga melihat LIVE melalui kehadiran saya ke majlis-majlis kawen ni.

And saya boleh katakan 85% make-up pada si pengantin perempuan tak berapa cantik. :( Aiseyy..sayangkan. Kadang-kadang bila btol2 lihat sebenarnya muka si pengantin perempuan yang real sangat cantik or cute. Tapi sebab kesan make-up yang tidak menjadi menyebabkan wajah cantik pengantin itu jadi tenggelam. And kebanyakan dari make-up ini jadikan rupa mereka lebih dari usia sebenar. Yes, I always feel that. Over n non-suitable make-up can make you older than ur real age. Euuwwww~

Well, tapi tak dinafikan ada some make-up sangat2 menjadi dan menyerlahkan muka yang cantik si gadis. I amek contoh seperti gambar kat bawah ni - engagement Lynn my ex-skulmates a.k.a ex-dormmates.






Lynn ini irasnya sangat comel dan bila I lihat make-up Lynn dlm pix ni, I rasa teruja. Cantekk! Pandai make-up artis tu make-over Lynn's. :)

Satu lagi contoh baik, ialah make-up kawan saya Safiah yang kawen muda masa 1st Sem 3rd year. Yes, her make-up is sooooo nice i Love it. ;) Sorry tiada gambar Safiah di sini untuk membuktikan kebenaran kata-kata saya sebentar tadi.

Oh dan saya harap pula, bila time wedding nanti, saya takkan di make-up terlalu over sehingga memburukkan muka saya (yang comel) ini. Hehe. Saya prefer make-up yang natural-like. tapi still mesti nampak sweet.

Okay, itu saja cerita make-up I nak share today. Banyak lagi cerita about make-up and beautiness saya akan cerita nanti, yeah beautiness & health is my passion.


p/s: I cite2 pasal make-up and kawen ni saje je ok, bukan sebab nak kawen dlm masa terdekat. Hehe.


With Love,---{@ Lady Zera @}---

4 comments:

kdee said...

azra malam td baru je mimpi pasal make up ni.huhu.nighmare betul.isk

LaDy_ZeRa said...

huhu, pe yg nightmare tu kdee? bukan besh ke mimpi sal make-up2 ni..huu

kdee said...

huhu..nightmare sbb aku mimpi make up aku buruk gile mak andam tu buat.tobat xnk make up ngn mak andam.baik cari make up artist.huhu

LaDy_ZeRa said...

huhu..btol tu.syg kalau tie event raja sehari kite tp make-up burok..kawen once in a life tu..huu~