Daisypath - Anniversary

Tuesday, August 31, 2010

Donation to charity home

In conjuntion with my previous entry yang ni, saya masih mencari charity home yang sesuai for the donations.

Awak sume ade suggestion tak charity home mane yang ok utk kite derma barang2 nih.. kalau ade suggestion or based on pngalaman, lemme knoe ya.. TQ.

=)

With Love,
Lady Zera

Towards D End Of Ramadhan

Ramadhan is going to the end. Ntah nape, I kalau boley nak more n more Ramadhan days. Nape masa cepat berlalu. Everything sooooo fast. I still want to cherish my every day, my every single moment with joy n happiness. For this Ramadhan, still nak lalui n menyambut setiap detik penuh berkat Ramadhan.

Ow ow. Rasa macam baru 1st Ramadhan aritu. In fact seyesly I rasa mcam baru je berpose n beraye tahun lepas. Tup tup da masuk raya ta0n baru. Hurmmmmmm..

Well, bulan Ramadhan ni masa saya sungguh terisi. With program buka pose ngan kawan2, best frens, colleagues, geng2 bas skola, geng bace buku, haih mcm2 geng la plak. Ehehe..

Towards d end of Ramadhan pun, boley kata almost everyday ada prog. Biasa la hari2 terakhir bulan pose. Tapi still hoping dat I can do the terawih as well.

Selamat berpuasa to all Muslims! Take advantages to increase our good deeds in this holy month. =)


With Love,
Lady Zera

Monday, August 30, 2010

Niat Ramadhan N' National Day

Semalam (Ahad) 29 Ogos 10, I lepak2 jer kat umah. Oh my all-day relax weekend!

Alhmdlh. 1 mission accomplished. I had organized my closet n most of the thing: had screened my clothes for donation purpose. Yup, saya ingin menderma. Dah lama saya memasang niat n hajat ini. And, I think this Ramadhan month is the best month to fulfill my nawaitu nih. :)



A have a bulk of my gud clothes to be donated. Tak semua pakaian terpakai. Kalau yang terpakai pun semua still elok n cantik n baru, some I jz wore it 2,3 times. Ada yang langsung tak penah pkai. Tak pakai atas faktor-faktor tertentu. Bdw, all is still nice, can be wear. Sume elok2 lagi.
Saya dah search few charity homes utk I donate baju-baju ni. Jz belum contact lagi. Wil do ASAP, insyaAllah. Semoga Tuhan berkati usaha saya ini. Aminnn. (>_<)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hepy National Day to all Malaysian.

I my Malaysia, proud 2b Malaysia.



Dear God,

Plez give our Malaysia eternal peace and unity. Jadikan Malaysia ini bangsa yang terus maju, cemerlang, gemilang n terbilang.

Aminn. (>_<)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


What about Merdeka?


Merdeka dari penjajah.

Merdeka dari pemikiran yang dijajah, kolot, sempit dan tidak bertamadun.

Merdeka dari kedukaan n kesedihan.

Merdeka dari penindasan dan kemusnahan.

Merdeka dari sikap irihati, hasad dengki dan sifat buruk.

Merdeka dari kelalaian n kealpaan.

Merdeka dari kegelapan n kesesatan.

Merdeka dari segala-galanya. Everything.



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



Diri ini jua ingin merdeka dari kekusutan fikiran n keresahan jiwa.

Ya Allah, semoga Kau terus beri ketenangan n ketabahan dalam diri ini. Aminnn..



With Love,
Lady Zera

Sunday, August 22, 2010

Yang Kutahu Cinta Itu Indah

Tak Pernah Aku Membayangkannya
Bila Insan Sedang Patah Hati
Kali Ini Ku Rasakan Sesungguhnya

Siang Hariku Bagaikan Malam
Pelangipun Berwarnakan Kelam
Inikah Yang Dinamakan Patah Hati

Tak Ingin Kujalani Cinta Yang Begini
Yang Kutahu Cinta Itu Indah
Tak Ingin Kurasakan Jiwa Yang Tak Tenang
Kumau Kau Tetap Disisiku

Dan Tak Ingin Kurasakan Jiwa Yang Tak Tenang
Kumau Kau Tetap Disisiku

Siang Hariku Bagaikan Malam
Pelangipun Berwarnakan Kelam

,-afgan N nagita


With Love,
Lady Zera

Seadanya Aku

Seadanya Aku

Tak dapat ku kotakan
Seperti yang sudah-sudah
Bagai memetik butir bintang
Yang jauh tampak terang
Tak sanggup ku mungkir dalam sayang

Tak mampu ku berikan
Mimpi di luar jangkauan
Terimalah yang setulusnya
Aku di depan mata
Seadanya aku manusia

Aku peraih kasih sayang
Rindu pada ketulusan belaian
Engkau yang mendamaikan rasa ragu
Dengan cinta tak seperti dulu

Istana yang ku bina
Biarpun kali kedua
Terimalah yang setulusnya
Aku di depan mata
Seadanya aku manusia

Aku peraih kasih sayang
Rindu pada ketulusan belaian
Engkau yang mendamaikan rasa ragu
Dengan cinta tak seperti dulu

,by Nubhan


With Love,
Lady Zera

Thursday, August 12, 2010


Hari ni 2 Ramadhan = 12 Ogos 2010.


Malam semalam, berbuka puasa yang pertama, saya muntah lepas tuh. =( kalau saya tak sedap badan n tak sedap hati n sedih yang teramat, mesti rasa nak muntah yang akhirnya muntah betul2.


Ada sebab saya berperasaan mcm tu. After read to something. Biasa kalau saya bernaluri macam tu, mesti sebab ade something or akan ade something. Tapi saya muntah biasa sorang-sorang. Tak siapa tau. Lepas tu saya akan react tenang n ceria macam biasa.


Petang tadi (puasa hari kedua) saya rasa something lagi. Rasa tak sedap hati. Tak sedap badan. Saya rasa mesti ada sesuatu ni. I have bad feelings.


Tuhan Maha Kuasa, baru tadi saya lihat sesuatu yang akhirnya menerangkan perasaan tak sedap hati saya ni. Btol, naluri saya cukup kuat. And my instinct alwiz right. Alhamdulillah, itu kelebihan Tuhan nak beri pada saya. Sekali lagi instinct saya benar. Patutla hati kuat berkata-kata, akhirnya saya dapat lihat sendiri.


Hati berkecamuk. Pilu. Hambar.


Tuhan, berikan aku kekuatan. Kekuatan n ketabahan yang berterusan.


Malam ini saya menangis lagi. Tangisan tak berlagu. Dan esok bila mengadap hari baru, saya akan senyum, ketawa n ceria. Sembunyikan apa yang terbuku di hati. Tolak jauh-jauh kesedihan yang ditanggung. Saya tak mampu nk share kat sume orang, maybe to the close one only.


Be strong, be brave. Strong. Strong. Strong. Brave. Brave.


Kalaulah orang itu faham apa yang saya rasa.




With Love,
Lady Zera

Tuesday, August 10, 2010

Salam Ramadhan

Happy Ramadhan Elmubarak to all Muslims.

Fulfill ur mission - puasa penuh 30hari. :)

Bagi yang beralasan kukuh (ladies only) then sokay tapi ganti cpt2 nanti jgn tangguh2 hehe..




Saya rasa seronok untuk bulan Ramadhan ni bcz:

1) Of cos mensyukuri nikmat n rahmat dari-Nya kerana umat Islam di seluruh dunia masih boleh melalui Ramadhan ni.
2) Ramadhan - month of barakah n peaceful - saya memohon kepada-Nya agar diberi ketenangan yang agung buat diri saya - dan peluang dan ruang untuk menambahkan pahala.
3) 1 month puasa followed by Raya..yeay! :)
4) Bulan puasa besenye masa untuk jumpa kawan2 lame, bestfren yang lame x jumpe..time ni confirm penuh invitation berbuka pose sana-sini. Tp ok gak sebab nak tunggu hari lain mcm susah nak jumpa membe2, time ni lak sume orang semangat nak wat gathering n buka pose ramai-ramai. ^_^

Papepun, lakukan ibadah puasa ni dengan seikhlas hati anda yer. InsyaAllah, ganjarannya besar nanti. Kurangkan mengumpat n mengutuk. Jauhkan benda2 makruh.

Salam Ramadhan 2 all of u. :)





With Love,
Lady Zera

Nite of First Ramadhan

Alhamdullillah. Ramadhan Mubarak is back again. Cepat je masa berlalu kan. Rasa macam baru je pose taon lepas. Now it has back again. Bdw, saya syukur atas nikmat-Nya kerana masih diberi nafas dan sekeping nyawa untuk melalui Ramadhan lagi.

Salam Ramadhan buat semua. Saya tak mampu puasa penuh, as usual. ;) Even first Ramadhan kali ni saya ter'miss'. So tadi saya juga tak bertarawih dengan alasan. In fact, the family of mine juga tak bertarawih untuk 1 Ramadhan ni.

Malam 1 Ramadhan di saat sesetengah Umat Islam pergi bertarawih. Saya pergi halu tuju lain. I went 2 hair saloon. Haha klaka kan. Well, niat asal nak bawak my Darling Oyen pergi mandi cz dah lama she's comot-momot ow I kesiannn sgt to her. But then tak jumpa carwash yang ok, so I changed my mind gi saloon la plak. Lagipun saya dah lama ade plan nk g saloon. Haha I try to new fashion but not much different. Heh konon2 rambut raya la ni. Kahkah.. But I lyke!

Malam ni and few coming nites tak dapat tarawih (and pose), sokay nanti InsyaAllah ada chance. Kalau boleh nak banyakkan tarawih. Bulan Ramadhan ni la yang I selalu dapat ketenangan especially tyme tarawih. Semoga diberi lebih ketenangan dan kekuatan selepas apa yang berlaku atas diriku, Ya Tuhan.

Bulan puasa bulan untuk mendidik kesabaran. Semoga kita semua dapat menghayati bulan penuh barakah ini. :)

Jangan luper niat yer, dear readers. ;)


With Love,
Lady Zera

Tuesday, August 3, 2010

Entry Hari Ini

Rindu nyer blog ni... banyak nak jot down.. tnggu masa free jer...

i've been thru my days pahit manis sedih suke...macam2... ape yg saya harap, Tuhan terus beri saya kekuatan....

Terima kasih Tuhan.

With Love,
Lady Zera