Daisypath - Anniversary

Monday, August 30, 2010

Niat Ramadhan N' National Day

Semalam (Ahad) 29 Ogos 10, I lepak2 jer kat umah. Oh my all-day relax weekend!

Alhmdlh. 1 mission accomplished. I had organized my closet n most of the thing: had screened my clothes for donation purpose. Yup, saya ingin menderma. Dah lama saya memasang niat n hajat ini. And, I think this Ramadhan month is the best month to fulfill my nawaitu nih. :)



A have a bulk of my gud clothes to be donated. Tak semua pakaian terpakai. Kalau yang terpakai pun semua still elok n cantik n baru, some I jz wore it 2,3 times. Ada yang langsung tak penah pkai. Tak pakai atas faktor-faktor tertentu. Bdw, all is still nice, can be wear. Sume elok2 lagi.
Saya dah search few charity homes utk I donate baju-baju ni. Jz belum contact lagi. Wil do ASAP, insyaAllah. Semoga Tuhan berkati usaha saya ini. Aminnn. (>_<)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hepy National Day to all Malaysian.

I my Malaysia, proud 2b Malaysia.



Dear God,

Plez give our Malaysia eternal peace and unity. Jadikan Malaysia ini bangsa yang terus maju, cemerlang, gemilang n terbilang.

Aminn. (>_<)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


What about Merdeka?


Merdeka dari penjajah.

Merdeka dari pemikiran yang dijajah, kolot, sempit dan tidak bertamadun.

Merdeka dari kedukaan n kesedihan.

Merdeka dari penindasan dan kemusnahan.

Merdeka dari sikap irihati, hasad dengki dan sifat buruk.

Merdeka dari kelalaian n kealpaan.

Merdeka dari kegelapan n kesesatan.

Merdeka dari segala-galanya. Everything.



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



Diri ini jua ingin merdeka dari kekusutan fikiran n keresahan jiwa.

Ya Allah, semoga Kau terus beri ketenangan n ketabahan dalam diri ini. Aminnn..



With Love,
Lady Zera

No comments: