Daisypath - Anniversary

Thursday, November 26, 2009

Selamat Hari Raya Aidiladha~

Salam Eid Adha.

Kepada yang mengerjakan haji, semoga selamat berada di tanah suci mukarramah dan sempurna amal ibadat.


p/s: Saya raya kat putrajaya je this year.

With Love,
---{@ Lady Zera @}---

Monday, November 23, 2009



.22 November 2009.
.Ahad.

..PAGI..

Hari ni saya bangun lambat, sama mcm semalam. *Grin* In fact, saya lama tak bangun lambat n bermalas-malasan macam ni. So, i don’t feel like a loser at all. *Big grin* Malah, saya rindu nak bangun lambat mcm ni. Haha! Weekend sebelum ni saya bangun awal, jogging atau bersiap-siap nk keluar utk program hujung minggu. Tapi this week saya tak dpt lah nk jogging, kaki saya belum cukup pulih untuk terima kejutan fizikal lagi. Taknak tambah lagi pressure on this pretty leg. Kasi can dia mau rehat puas-puas n baik pulih. Papepun, saya rasa seronok dapat bangun lambat hari ni, setelah sekian lama x berbuat begitu. ;p


..TENGAH HARI..

Hari ni saya memasak untuk seisi rumah. Saya ulang, memasak! Wow, sounds impressive kan? ;p Ok la since saya lama tak memasak di hari Ahad, selalu keluar berhibur je. Maka hari ni atas kemahuan Mama N’ atas kerelaan saya, saya volunteer untuk jadi chef hari ni. Erm, resepi apa tu x payah la sy bgtau okay. *Kenyit mata*
Well, mama telah komen masakan saya. Mama kata okay, just ada part yg still need to improve. Saya terima nasihat Mama :) And saya tetap yakin yang sooner or later, i will be GOOD in cooking, trust me oh my dear Mother. After I got married, perhaps? Who knows kan. Hehe. Tapi kawan2 n senior2 saya yang dah berumah tangga selalu berkata camtu. Sekaligus motivate saya lah. Hee. Dorang kata “jangan risau la, lepas kawen mesti jadi pandai masak punya la!”
Ya dan itu menjadikan saya optimis. Chayok2!

.
..
...
....
...
..
.

Readers, Mari ikut saya kembali ke masa-masa lepas. *Cuba bayang naik mesin masa Doraemon*

Heehoo! \(^_^)/


.13 November 2009.
.Sabtu.

Kami sekeluarga pergi Picnic kat Sg. Gabai. BEST. Lama tak picnic2 ni. Lepas tu we all pegi makan2. Lepas tu we all pegi Wedding Exhibition yang buat kat PWTC. Nah! Wedding??? Sape nak kawen? Sape, sape?

Well, saya la orang paling semangat nak pegi tengok Wedding Exhibition ni. Lantas saya mengajak family saya pergi tinjau-cuci mata at exhibiton at PWTC. Apalah yang I excited sgt ni pun I tatau. Saya bukan nak kawen dlm masa terdekat ni pun. Ok saya cuba list down on what-da-hack-la I nak sangat pegi tengok Pameran Kawen ni;

1) Since my kakak belum penah kot tengok2 exhibition kawen mcm ni, so saya sengaja membuka mata dia untuk tinjau benda2 mcm ni. Hehe. Ye lah kakak I ni baru balik Malaysia bulan Mei hari tu after years abroad. Kat Canada dulu takde makna-lah kan dia nak tengok exhibition2 mcm ni. Hehe.

2) Saya ntah kenapa suka pegi tengok-tengok tempat mcm ni. Ni 2nd time saya pegi wedding festival tanpa ada tujuan nak kawen pun. HAHA. Laugh audience laugh! To me tak semestinya nak kawen baru terhegeh-hegeh nak pegi survey or tengok2 wedding exhibiton mcm ni. Awal-awal lagi bagus. At least you akan dapat macam2 info. So that, u can plan very well for ur coming up wedding. Budget, concept of wedding, timeline, trend, ilham. Macam2. Especially budget. Bila I tengok2 n survey2 mcm ni, baru I tau mcm mana nak buat persedian kawen. Berapa anggaran bajet yang perlu ada before kita decide nak kawen. Takkan decide nk kawen, baru pike nak cari bajet lak kan? Celah mana nak cekau duit nanti. Hahah. Well, saya memang seorang yang information-seeker. Apa yang saya nak tau saya akan cari maklumat sampai dapat. Contohnya, info on wedding ni. ;)

3) Saya saje nak tau ape trend on wedding concept nowadays. So boley cari ilham nanti. Wahaha.

4) Saya suka tengok dress kawen yang cantik-cantik.
And berangan saya yang pakai dress tu semua. ;p


Okay, tu sebab kenapa I suka jejak kaki ke Wedding Festival. Tapi wedding exhibiton yang kt PWTC hari tu, to me tak menarik la! :( Compared to those yang buat kat PICC. Uhmm tak ingat bila tp dlm awal tahun ni la. Sebab yg kat PWTC tu tak banyak display. Takde sgt pelamin, baju pengantin, etc. Exhibitor plak byk yg business on photo-shooting etc. N caterer n event management. I can hardly see several pretty clothes and pelamin singgah sana. T_T

Oh ya, saya jumpa booth Love D’Heart. Syarikat ni adalah milik Faiz. Faiz pulak ialah tunang kawan saya, Tina. So di kesempatan ni, saya juga promote kepada bakal-bakal pengantin yang perlukan wedding planer, bolehlah dptkan khidmat Love D’Heart. :)

Ok, baiklah kita tamatkan cerita pasal KAHWIN kat sini. Kalau tak mesti u all ingat I dah gatal sangat nak kawen. Wahahaha. ;p

C ya in next reading! Muahx!

With Love,---{@ Lady Zera @}---

Sunday, November 22, 2009

Dear Awak..

Dear awk,

Saya macam masih tak pecaya ada orang yang sangatttttttt care like u. R u sincere, whai awak?




With Love,

---{@ Lady Zera @}---

Pretty but Pity Leg


Oh. My leg still not well. The right one.

Pity her.

And pity me.

Well, it is recovering but still not fully was. Still itchy n ouch-chy.

Ya Tuhan, sembuhkan rasa sakit pada kaki kanan saya. Aminn.


p/s: I tell ya later why my leg get hurts.


With Love, ---{@ Lady Zera @}---



Wednesday, November 18, 2009

Waiting in Nervousity

Hey. Tomorrow is the day.

UPSR result will be released! Haa. Saya berdebar. Bukan sebab saya yang amek the exam, but my dear brother. But I envy him, he's sooooooo cool n calm. Y huh? Tak macam saya dulu. Berdebar-debar sungguh! Tapi syukur dulu saya dapat straight A's - 5A. :)

Well, I hope so much my bro will get gud gud result. Dear Allah, Give him a big success with flying colors. Aminn.

With Love,
---{@ Lady Zera @}---

Monday, November 16, 2009

My talk~

Tomorrow, I'l be givin' a TALK over 200 people. It's my 1st time ever, since I am workin. Jadi penceramah la pulak! Huu~

Kalau bg taklimat memang berpuluh2 kali. But this time it's different. I have to give a talk on important topic. Few days ni memang byk buat revision supaya boley betol2 master that topic.

Hope everything will goes fine tomorrow. Amiinn.


p/s: I am going to Kepong today, n stay 1 nite there. Coz my slot will be in early mornen the next day.


With Love,
---{@ Lady Zera @}---

Tuesday, November 10, 2009

Pisau Cukur



Oh my Gucci!

Filem ni memang best!

Kire puas hati la tengok. Faqir juge sangat kiut walaupun bergigi BESI. Huhu.

And lakonan Fazura and Maya Karin mmg best.

Screenplay pun cantik giler. Macam2 ala hottiest movie at Hollywood.

So, saya bagi 5 bintang la!


With Love,
---{@ Lady Zera @}---

Monday, November 9, 2009

Malaysian Cup 2008 - A Victory VS An Uproar

Ok fine. It's all fine until that stupid incident.

Malaysian Cup had all over. Ang congrat to N9 for winning the tourney. For able to grab for the Primier Cup.

Yeah, again Congratulation to N9. You did a very superb splendid job. And I can see you've played it very very well. :)

Despite of the big winning, the other side seems dissatisfied. Hey dude, chill k! Menang kalah adat pertandingan. Kenapa mesti mau memberontak, sayang?

The reddish fellow fans started to roar up when N9 score for 2nd goal, and it worsen when N9 got 3rd goals. Throwing bottles, firecrackers, neither got you win the tourney nor score any goal. Kan? Instead, it shows how uncivillised you are. Duh I hate to say this. Kita semua bijak pandai okay. N kena juga bertindak pandai.

Oh dear, saya bukan mahu blame pasukan Kelantan. Hanya tak faham dengan segilintir kecil mereka yg wat camtu je. Walhal kalau pasukan Johor, Perak, Kedah or even N9 buat perangai macam tu pun saya akan geleng-geleng kepala. Kenapa ada manusia mcm tu. Bagus kalau kamu Obses. Tapi jangan la memburukkan keadaan dan orang sekeliling. And u shud at least respect the VVIPs on site. Look, there was Yang Dipertuan Besar N9, n Pemangku Sultan Kelantan yang sanggup mencemar duli untuk turun padang bagi full support. And habis la harta kerajaan kena bakar. Apa la yang they all dapat dengan bakar2 ni. Sungguh tak faham kan?

Hey sayang, remember Menang Kalah adat permainan. Kamu juga bagus Kelantan sebab kamu mampu masuk Finale. It's good and to-be-proud achievement. :)

Eh skali lagi I tegaskan I bukan menghentam Kelantan okay. I just komen on simple-tiny-dot-of-all among Kelantan FC yang bikin insiden hari tu. mereka yang terlalu taksub saje. In fact, saya punya ramai kawan, rakan, kenaln, saudara asalnya kelantan. yang cun2 belaka & hensem jugak la. Sangat ramai. And I do adore them for being my frens. :))



- Gambar insiden -


With Love,
---{@ Lady Zera @}---

Wednesday, November 4, 2009

Sway~

Yeah, baby. Sway me.

=======================

When marimba rhythms start to play
Dance with me, make me sway
Like a lazy ocean hugs the shore
Hold me close, sway me more

Like a flower bending in the breeze
Bend with me, sway with ease
When we dance you have a way with me
Stay with me, sway with me

Other dancers may be on the floor
Dear, but my eyes will see only you
Only you have that magic technique
When we sway I go weak

I can hear the sounds of violins
Long before it begins
Make me thrill as only you know how
Sway me smooth, sway me now

Sway me, make me
Thrill me, hold me
Bend me, ease me
You have a way with me

Sway with me
Sway

Other dancers may be on the floor
Dear, but my eyes will see only you
Only you have that magic technique
When we sway I go weak
I go weak

I can hear the sounds of violins
Long before it begins
Make me thrill as only you know how
Sway me smooth, sway me now
Make me thrill as only you know how
Sway me smooth, sway me now
Make me thrill as only you know how
Sway me smooth, sway me now
Sway me
Sway me
Sway me now


With Love,
---{@ Lady Zera @}---

oH La la..

Oh!

I rasa macam nak menari-nari exotic with contem moves.

I rasa nak menyanyi sampai lebam.

I rasa nak lompat-lompat and jerit-jerit sambil terus menanyi and menari.

Jangan tanya kenapa.

BUT I AM SOoooooo INTO IT.


With Love,
---{@ Lady Zera @}---