Daisypath - Anniversary

Monday, November 9, 2009

Malaysian Cup 2008 - A Victory VS An Uproar

Ok fine. It's all fine until that stupid incident.

Malaysian Cup had all over. Ang congrat to N9 for winning the tourney. For able to grab for the Primier Cup.

Yeah, again Congratulation to N9. You did a very superb splendid job. And I can see you've played it very very well. :)

Despite of the big winning, the other side seems dissatisfied. Hey dude, chill k! Menang kalah adat pertandingan. Kenapa mesti mau memberontak, sayang?

The reddish fellow fans started to roar up when N9 score for 2nd goal, and it worsen when N9 got 3rd goals. Throwing bottles, firecrackers, neither got you win the tourney nor score any goal. Kan? Instead, it shows how uncivillised you are. Duh I hate to say this. Kita semua bijak pandai okay. N kena juga bertindak pandai.

Oh dear, saya bukan mahu blame pasukan Kelantan. Hanya tak faham dengan segilintir kecil mereka yg wat camtu je. Walhal kalau pasukan Johor, Perak, Kedah or even N9 buat perangai macam tu pun saya akan geleng-geleng kepala. Kenapa ada manusia mcm tu. Bagus kalau kamu Obses. Tapi jangan la memburukkan keadaan dan orang sekeliling. And u shud at least respect the VVIPs on site. Look, there was Yang Dipertuan Besar N9, n Pemangku Sultan Kelantan yang sanggup mencemar duli untuk turun padang bagi full support. And habis la harta kerajaan kena bakar. Apa la yang they all dapat dengan bakar2 ni. Sungguh tak faham kan?

Hey sayang, remember Menang Kalah adat permainan. Kamu juga bagus Kelantan sebab kamu mampu masuk Finale. It's good and to-be-proud achievement. :)

Eh skali lagi I tegaskan I bukan menghentam Kelantan okay. I just komen on simple-tiny-dot-of-all among Kelantan FC yang bikin insiden hari tu. mereka yang terlalu taksub saje. In fact, saya punya ramai kawan, rakan, kenaln, saudara asalnya kelantan. yang cun2 belaka & hensem jugak la. Sangat ramai. And I do adore them for being my frens. :))



- Gambar insiden -


With Love,
---{@ Lady Zera @}---

2 comments:

kdee said...

yup...uncivilised kan..that was so embarassing..

LaDy_ZeRa said...

btol tu..ape2 la dorg ni..