Daisypath - Anniversary

Monday, March 30, 2009

DICT Farewell Party

Maybe, this was my last moment capture with all of you~

Well, this is happened last week (Weddie), a farewell party for 3 staffs of ICT Fund Section, DICT who have left DICT with their own reason respectively. Taken place at Putrajaya Lake Club, there were 13 of us in this party.

This party is fully sponsored by Pn.Normala, the big boss.

Lets has a gaze into several pictures here;




- The menu -
(sangat banyak okeh, feel like the stomach goin' bombarded)




-Yang diraikan: Kak Ita (dah kurus mama ni)-




-Happy-go-lucky Kak Wan-




-We eat too much!-




There's Pn.Normala-




-Us-




-Tina-




;p




-D.A.N.A.F.O.R.E.V.E.R-



Ya, I reckon this is the last moment we are altogether. Eat together round a big circle table. I will keep this forever in my mind, my memory.

Thanks for supporting each other, and thanks for being there for me.

Who's next will take the ride shipping away the beach?

I will, It's me~

;'(



With Love,
---{@ Lady Azra@Zera @}---

.......



Tq to all frens for the congrat wish, those who share their happiness n pray for my success in the future.

And now, I am waiting for the offer letter from JPA. Tapi dalam bulan 4 ni, suda tade kt cni lagi - i mean here at Mosti.

;'( ~Sadness overwhelming~

Tapi ade kwan yang tenangkan saya, 'Setiap yang datang akan pergi'~

Yea, btol tu. Thank you fren.

Come on, cheer up azra, u are going for ur future, for your sake, u are leaving for good~

Whewww~

Pecaya pade rezeki. Ini rezeki n masa depan kamoo~

And 1 thing for sure, bcz i'v been offer this new challenging job, so that, I have to postpone my intention to further my master to several years afterwards~

Sepatutnya i have to register this July 2009 (itu pun after postpone from last December intake). But now, i'm sure i am not goin' to further my master dalam masa terdekat ni. Tunggu la after few years service with gov ni, then when everythin' settled down, insyaAllah i will further my master. Time tu dah boleh apply under JPA. Cuti belajar,tapi gaji still boley jalan, and JPA boley support the cost of study.

Hurm, very well-far ahead-thoghtful planning~ Hanya berdoa semoga perancangan hidup dimakbulkan Tuhan.

What ever it was n will be, i will alwasys and keep cherish everything n my life.

Thank God for still keep me breathin' in this life..




With Love,
---{@ Lady Azra@Zera @}---

Friday, March 27, 2009

Hari Gembira

haRI ni Happy sangat!

And mcam tak percaya gak!

HAri ni saya dapat satu nikmat besar dari Tuhan.

Today the result for PTD Interview has been released. And, alhamdulillah..

I passed the interview. Syukur sangat2. Bergenang jap air mata dapat tau berita ni. Trus mesej mama and ayah.

Alhamdulillah, setelah susah n penat jerih melalui 3 stages sebelum berjaya jadi PTD, akhirnya usaha berhasil, hajat tercapai. Tapi saya percaya ni sume rezeki dari Allah. Kalau kita berusaha camna bagus pus, kalau dah tertulis tu bukan rezeki kita, maka takkan dapat gak.

Syukur2 sangat2. Alhamdulillah.

Kawan2 ofis pun da berkongsi kegembiraan ngn saya tadi.

Tapi jauh dalam hati, walaupun gembira dengan berita ni, tapi sedih sangat sebab akan tinggalkan kawan2 kat ofis ni - kawan2 yg sgt2 rapat cm adik beradik sendiri - susah senang bersama - satu kepala lagi - sangat menceriakn hari2 saya - Ayu, Kak Wan, Tina, Yana, dan lain2, Kak Fathi, Kak Zura, Kak Sue, Kak Fizah, Sabirin, Sham, Kak Ira, Kak Tie, dan sume staf2 lain.

Tadi tengah happy2 ngn kawan2, tibe2 ley lak kuar ayat sedih. And time tu mmg sy tak leh tahan dah. Dah bergenang air mata dah. N tak sanggup ngadap muka kawan2 time tu. AKu mmg cmni, kalau part sedih taknak tunjuk kat orang. Try to be strong, i will be. And sedih gak terpaksa tinggalkan bos, Pn.Normala yang saya akui bos terbaik dlm dunia saya pernah jumpa! Pn.Normala memang so nice, n rasa sedih sebab terpaksa tinggakan post ni. Harap Pn. Normala dapat memahami. Pn. Normala satu2 nye bos yang saya takkan lupa sampai bile2.

Erm, tapi perjuangan mesti diteruskan. Saya yakin semua orang ada perancangan, hala tuju n impian masing2. Saya bersyukur sangat dengan kerja sekarang nie - environment ok, kawan2 best, bos baik n memahami, kerja tak la tension sangat, gaji pun sedap gak. Tapi saya percaya pada rezeki. Saya yakin Allah dah tunjukkan rezeki n masa depan saya kat mana - iaitu PTD. Kalau ni bukan rezeki saya, mesti saya akan fail interview ni. Dan bukan mudah nak sampai ke tahap ni, out of thousand candidates out there. Alhamdulillah Allah tunjuk n beri rezeki saya di situ.

Apa2 pun saya berharap n akan sedaya upaya memajukan diri di masa depan.

Kawan2 kat sini takkan saya lupa walau sedetik pun. Sampai hembusan nafas saya yang terakhir. Itu janji saya.

Dan untuk insan2 yang sentiasa menyokong saya, doakan saya terus sukses di masa depan.

Doa anda kejayaan saya.

Oh ya,
Thanks to Mama, ayah n family yang banyak bagi support untuk puteri mama n ayah ni berusaha n lakukan yang terbaik dalam hidup ini. Teruskan berdoa untuk anakanda.

Ur doa is my future~

Thanks again.

Thank God.

Terima kasih untuk hari gembira ini.





With Love,
---{@ Lady Azra@Zera @}---

HAPPINESS SHARING

HAPPINESS SHARING 1:

Last week, I got an invitation for my best fren engagement event..

My best buddy, Hazwani Amir is getting engaged! I'm so so happy for her..

Wani ialah kawan saya during high school at Science Selangor Sec. School. Classmate masa form3 till form5. Mase form4, became my room mate. Then masuk satu matrik kat KMJ - same lecture lagi. =)

Wani ni orang pertama yang tegur aku and bawa aku gi kelas baru time Nite Prep. Time tu baru transfer to Sc Sel from SMESH Sabah. Dat is the most thing I remember bout this nice fren of mine.

And she with her mom n sister ade datang lawat my mom mase my mom deliver my youngest bro. From that day, her family and my family become close.

N last week she text me a message invite me and my family to come to her engagement.

Happy sangat akhirnya Wani akan bertunang dengan her prince charming - Juwe a.k.a Izuwansyah.

Well, Juwe pun my school fren gak. He wuz my classmate during form4 and form5.

Nway happy for both of you, I'l pray for your happiness~ =)



(p/s: sorry aku curik gambar ko kat frenste ;p)



HAPPINESS SHARING 2:

Semalam ade mesej2 ngan my ex-rumet time first year kat Kolej Rahim Kajai, UKM.

And i got this 1 happy news. My rumet tu, Kak Azwa dah pregnant 3month. Sangat2 happy dengar this news.

Kak Azwa ni was married in last December 2008. And i'v attend her wedding.

N now sonoknya dengat Kak Azwa jadi becoming mother..

Aku doakan Kak Azwa selamat mengandung 9 bulan n selamat bersalin. Aminn~


With Love,
---{@ Lady Azra@Zera @}---

SPA Q 2 - OST Lyrics





ADA MASA (OST Spa Q 2)
-infinatez-

Tak sanggup untuk ku bayangkan
Andainya takdir jauhkan kau dariku
Satu yang ku mahu hanyalah kamu

Chorus:
Maafkan aku
Telah ku lukakan hatimu cintaku
Ingin benar ku memahami dirimu
Agar dapat selalu senyum di wajahmu

Verse 2:
Betapa sungguh ku inginkan
Belaian senantiasa kau berikanku
Merasa kehangatannya cintamu

Sakitnya tiap kali kau titiskan
Air jernih dari matamu
Bebanannya ku tak mampu

Chorus:
Maafkan aku
Telah ku lukakan hatimu cintaku
Ingin benar ku memahami dirimu
Agar dapat selalu senyum di wajahmu

Bridge:
Andainya
Kau tahu perasaanku padamu
Takkan kau siakan air matamu
Walaupun diriku jauh
Takkan pernah kau tiada
Di hatiku

Chorus:
Maafkan aku
Telah ku lukakan hatimu cintaku
Ingin benar ku memahami dirimu
Agar dapat selalu senyum di wajahmu


=========================================


Siti Nurhaliza - Pada Cintanya (Ost Spa Q 2)

Cabaran menduga...
Meninggalkan luka...
Membuatkan ku tegar...
Lepaskan semua...
Namun dalam jiwa...
Penuh dengan cintaaaaaa...
Tak mampu ku hindarinya.....

Mengapa berdusta...
Menciptakan luka...
Hampaku melara...
Menjadi mangsa...

Namun ku percaya....
Di dalam doa....
Pastikan datang bahagia...

Cerita dunia...
Hanya sementara juara hanyalah cinta..
Walau di cerca...
Walau dihina...
Tak mengapa...sementara
Walau di duga...
Walau terseksa...
Aku setia...
Pada cintanya...

Ku tawarkan cinta
Kau balaskan lara
Tapi aku redha ku yakin kudratnya
Tidak ku memaksa
Malah ku percaya....
Cinta penakluk semua....

Aku wanita...
Bukan boneka...
Ku tidak akan melutut pada ego sidia
Aku percaya...
Ada cahaya...
Melindungi sipencinta suci dan lara...
Ooooooooooooo

Walau di cerca...
Walau dihina...
Tak mengapa...sementara
Walau di duga...
Walau terseksa...
Aku setia...
Pada cintanya...

=====================

With Love,
---{@ Lady Azra@Zera @}---

Spa Q 2



Finally SPA Q 2 series has come to the end.

Tapi ending die nampak sangat la pengarah die nak buat sambungan Spa Q 3.

> Si Jue (Farahdhiya) boley lak pregnant anak anak Dafi.
> Si Marlia (Azizah Mahzan) da selamat lahirkan baby, tp tak tnjuk baby boy or gal.
> Tania lak tak tunjuk pun da kawen ke lum.
> Yang 2 orang dalam penjara Mak Lang Jue and Datin Sofiera tatau ape ending die dalam penjara tu.

By the way, just wait n c la. I am convinced there will be a continuation of the series. Ok la tu, this series pn mmg dapat high rating dari penonton. Kira, kalau wat Spa Q 3 pun still ramai orang nak tengok.

Oh yes,

And 1 certain thing is,
Each 6.30 pm Monday-Thursday, I da tak lagi duk terpacak depan TV as usual. Huhu, biasa la dulu addicted! Bcz this Spa Q cinetron is my fav TV show since Spa Q 1 lagi memang I follow. So after this petang2 da boley merayau2 cm dulu2 yang dah lama tak buat. Hee~

;D

Ok Tamat. TQ Spa Q cz menghiburkan petang saya~



With Love,
---{@ Lady Azra@Zera @}---

Thursday, March 26, 2009

Mari Berpepatah

1. Kemana tumpahnya kuah kalau tidak ke bawah

2. Tak lapuk dek hujan, tak lekang macam rambutan

3. Tiada rotan, pelempang berguna juga

4. Biar lambat asalkan tak cepat

5. Biar putih tulang, jangan kuning gigi

6. Di mana ada gula di situ adalah gula-gula

7. Kalah jadi abu, menang jadi arang, seri jadi abu bakar

8. Carik-carik bulu ayam, lama-lama jadi shuttlecock

9. Secupak takkan jadi 18 cupak

10. Gajah mati meninggalkan gading, udang harimau mati meninggalkan kulit, manusia mati meninggal dunia

11. Sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula makanan di dalam mulut.

12. Harapkan pagar, pagar tidak boleh diharap

13. Alang-alang mandi biar guna sabun

14. Berapa berat mata memandang, berat lagi seguni beras

15. Cubit paha kanan, paha kiri tak rasa apa-apa pun

16. Diam-diam ubi berisi, diam-diam orang..... bisu

17. Hidup segan mati di tanam

18. Ikut hati mati, ikut rasa merasa

19. Lembu punya susu cap teko dapat nama

20. Sehari selambar benang lama-lama benang habis

21. Jika kail panjang sejengkal, beli le yang panjang sikit kalau nak ngail di laut. (beli la pukat tunda lagi baik)

22. Hendak seribu daya, tak hendak tak apa

23. Membujur lalu melintang pukang

24. Hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri, lebih baik hari tak hujan

25. Sebab pulut santan binasa, sebab mulut habis pulut

26. Kecil-kecil cili padi, kecil lagi biji cili

27. Kalau sudi katakan sudi, kalau tak sudi boleh blah!!

28. BELAKANG PARANG KALAU DIASAH, HABIS BATU PENGASAH.

31.Alang2 menyeluk pekasam..biar sampai dpt ikannye...

32. Bapak borek anak BERAK

33.sayang anak tangan2kan sayang isteri tinggal terus

34. Sekilas ikan di air, susah nak beza ikan pondan..

35. Gendang gendut tali kecapi, kenyang perut kentut pun berbunyi...

Wednesday, March 25, 2009

Funny Me

Today something funny happened in my day.

;P

;D

Haha~

Every time I recall that funny story, I will laugh at myself and smile to the ear.

So so funny.

And Ayu and Tina was happened to be in the drama.

What the story was??

Shhh..I tell ya' later, it's kept s a secret for now.

If you wanna know, come to me and I'l tell in the whisper..

Jap2, nak gelak dulu..


:D :p :D ;p :D :p ;D

xp xD x) xb xD xp xD

ok tarik nafas..

dah2 azra, stop laughing!



With Love,
---{@ Lady Azra@Zera @}---

Dan sebenarnya

Oh bulan
Enggan melayan diriku lagi
pabila,
air mata membasahi pipi
dan lagu2 di radio seolah2 memerli aku
pabila,
kau bersama yg lain

adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarnya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu
kau juga merindui aku

ku enggan
berpura pura ku bahagia
ku enggan
melihat kau bersama si dia
oh ku akui cemburu
telah menular dalam diri
pabila
kau bersama yang lain

adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu
kau juga merindui aku

pabila kau merenung matanya
ku rebah,
jatuh ke bumi
di saat kau benar-benar mahu pergi
seperti ku bernafas dalam air
adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu kau juga merindui aku

Tranquilar Babe




Dear peeps,

I'm now throbbing for something important news with all curious but nervous.

So scary~

So fluttering~

So nervous~

So suspense~

Dear lovely time,

If I could accelerate you to that one fine day.

I wish I could, but I will neva could.

So then,

I will wait with all patience and tranquility.

Yes I WILL.

I will wait and keep waiting.

May that fine day will bring the most happiness, rejoice and bless to my life,
and the future undertaking.

=)



With Love,
---{@ Lady Azra@Zera @}---

Monday, March 23, 2009

YM oh YM

Off lately, I got some [not really] complaint or in more soft word; the notification from few of my friends tellin' that I did not respond to their message or IM at my Yahoo Messenger (YM) even tho' I was online that time.

They asked my why I kept silent when they text me an introduction message. Claimed i was 'sombong' la, 'taknak kawan' la, n so on~

But!

Dear fren,
I neva ignore any private or personal message from any of my fren, even tho' I'v been trapped in business, but I neva failed to respond to any incoming message. Walaupun sangat2 bz, tp i try my best to serve u right.

Like yesterday, my fren Harry Stamper cakap why i was so sombonk and din' reply any of his message at last Sunday. But hey? The truth is i'm not online on last SUnday, the whole day. Even not for past 3 days back.

So how cud he said I am online and the worse is I am not responding to his PM? Dalam hati I kata, takkan antoo kot.

But this case same goes to few fren of mine too. Tak la ramai, few je. BUT. Aisey..camne ni ley jadi?

What's on earth is going on with this? Takkan ade orang yang use my account, or takkan my account could somehow-i-have-no-idea-why automatically signed on? Hisy, sound creepy huh!

The dude Harry make some assumption that it might because of the Spam Message. Oh it could be so, I guess.

Ahem,
So frens,
In case you see me in your YM list, and I'm not respond to your PM, there was maybe a slight problem there. And maybe it's a Spam Message. Or is this a sign that YM is getting an explained problem.

Ok, take note here that I will only and always respond to these group of people;

1) Kawan2 saya - lama dan baru, no matter who U are as long as u are my fren
2) Orang yang kenal saya dan saya kenal die

And i won't respond to these people;

1) Anonymous - people I don't know
2) People I hate
3) People who 1st time PM me but didn't introduce him/herself
4) People who talk harsh thing
5) People who talk nonsense
6) People I want to get away with

Dear fren, as long as u r my fren, i will always keep in touch with you - applicable for YM, FS, FB and Blog.

Sorry kalau lately ada yang tak terlayan. Bcz quite busy nowadays.

Whatever it you guys will always be my fren, forever k?


With Love,
---{@ Lady Azra@Zera @}---

Rock the Weekend

ONE:
Soul therapy - SHOPPING.

Venue: Sogo, KL.
Event: Sogo [not so] Big Sale.
Date: March 21st, 2009 (Saturday)
The Who: Miss Azra N' Miss Norul





~My new properties~
Eventually, I grabbed this 2 stuffs out of the Sale stock!

-The heels-
(oh i suda fitting2 session okeh ;p )




And,

-the sweetheart handbagie-
(my fav brand - B.U.M)





TWO:
Family Picnic + Family Day.

Venue: Sg. Gabai, Hulu Langat.
Event: My dad's department office Family Day. It's much more about picnic tho~ LOL.
Date: March 22nd, 2009 (Sunday)
The Who: Mi Familia and other group of families.



-The beautiful view-






-My adek mandi2-



This is the lowest waterfalls site. There are several more up higher!



I tak mandi, cuci mata jer!
And climbing up the waterfalls hill..



The damn high up-going path to the higher level or gradient of waterfalls.
I estimated about over 300 stairways up to the top.
Can U imagine we climbed up to about 160m!
Phew, boley tahan penat gak mendaki! Mujur I suka mendaki~



Stop by the stair for a photo-shot session.
The speed flowing waterfalls at my back sangat2 shantekkkk!!





Ok, sini la kawasan air terjun paling tinggi-boleh picnic and mandi2. Note that this site is about 160m high from the base!



Mari turun balik.



Dan pulang.

(In the car on the way back)
si adek comey~



Sampai2 rumah terus tido LENA..

n petangnya tengok Hot Air Balloon Festival lak.

Goodbye weekend.

I'l cherish some other great and enjoying weekend next time, ok dear me?

;D


With Love,
---{@ Lady Azra@Zera @}---

PUTRAJAYA INTERNATIONAL HOT AIR BALLOON FIESTA

Fantastic.
Gigantic.
Attractive.
Admirable.
Beautiful.
Cheerful.
Fly up high.

I got myself into some captivating moments eventually, yesterday.

Lets serve some pictures below;


PUTRAJAYA INTERNATIONAL HOT AIR BALLOON FIESTA




















With Love,
---{@ Lady Azra@Zera @}---

Friday, March 20, 2009

Tomorrow!

Yahoo!!

Tomorrow's my shopping day! Been quite long time I din' go shopping for real! So tomorrow, I gonna treat myself to da' fullest. Furthermore, lately up to certain date there's big sale all over the country. Yay!

But dear,

Go straight to the thing you really want to capture for,
No money waste okayy~~~

Hmmm~ Looking forward for tomorrow agenda.. ;D ;D ;))

Here I cum!

Thursday, March 19, 2009

Monolog 2

*PERGILAH BAHAGIA*

Semoga berbahagia buat kamu yang satu.

Kalau dia jahat, pasti di sudah doa kamu kandas dalam bahagia.

Pasti dia harap kami tersungkur dan disungkur semacam mana kamu menyungkur.

Tapi dia bukan Tuhan yang boleh tentukan apa-apa yang dia mahukan terjadi.

Dia hanya mampu berdoa agar kamu berbahagia.

Kalau kamu tak bahagia pun, itu hak ketentuan Tuhan.

Dia hanya mampu berdoa saja.

Dan biarlah kau jadi benar dan tulus ikhlas kali ini.

Dan kalaupun kau akan rasa apa yang dia telah rasa, itu baru namanya hukum alam.

Madu dibalas madu. Tuba dibalas tuba.

Ketentuan Tuhan, siapa tahu.

Apapun, dia hanya akan doakan kau akan berbahagia.

Dan dia pasti jauh lebih bahagia dari kau. Itu sudah pasti.



With Love,
---{@ Lady Azra@Zera @}---