Daisypath - Anniversary

Friday, March 27, 2009

Hari Gembira

haRI ni Happy sangat!

And mcam tak percaya gak!

HAri ni saya dapat satu nikmat besar dari Tuhan.

Today the result for PTD Interview has been released. And, alhamdulillah..

I passed the interview. Syukur sangat2. Bergenang jap air mata dapat tau berita ni. Trus mesej mama and ayah.

Alhamdulillah, setelah susah n penat jerih melalui 3 stages sebelum berjaya jadi PTD, akhirnya usaha berhasil, hajat tercapai. Tapi saya percaya ni sume rezeki dari Allah. Kalau kita berusaha camna bagus pus, kalau dah tertulis tu bukan rezeki kita, maka takkan dapat gak.

Syukur2 sangat2. Alhamdulillah.

Kawan2 ofis pun da berkongsi kegembiraan ngn saya tadi.

Tapi jauh dalam hati, walaupun gembira dengan berita ni, tapi sedih sangat sebab akan tinggalkan kawan2 kat ofis ni - kawan2 yg sgt2 rapat cm adik beradik sendiri - susah senang bersama - satu kepala lagi - sangat menceriakn hari2 saya - Ayu, Kak Wan, Tina, Yana, dan lain2, Kak Fathi, Kak Zura, Kak Sue, Kak Fizah, Sabirin, Sham, Kak Ira, Kak Tie, dan sume staf2 lain.

Tadi tengah happy2 ngn kawan2, tibe2 ley lak kuar ayat sedih. And time tu mmg sy tak leh tahan dah. Dah bergenang air mata dah. N tak sanggup ngadap muka kawan2 time tu. AKu mmg cmni, kalau part sedih taknak tunjuk kat orang. Try to be strong, i will be. And sedih gak terpaksa tinggalkan bos, Pn.Normala yang saya akui bos terbaik dlm dunia saya pernah jumpa! Pn.Normala memang so nice, n rasa sedih sebab terpaksa tinggakan post ni. Harap Pn. Normala dapat memahami. Pn. Normala satu2 nye bos yang saya takkan lupa sampai bile2.

Erm, tapi perjuangan mesti diteruskan. Saya yakin semua orang ada perancangan, hala tuju n impian masing2. Saya bersyukur sangat dengan kerja sekarang nie - environment ok, kawan2 best, bos baik n memahami, kerja tak la tension sangat, gaji pun sedap gak. Tapi saya percaya pada rezeki. Saya yakin Allah dah tunjukkan rezeki n masa depan saya kat mana - iaitu PTD. Kalau ni bukan rezeki saya, mesti saya akan fail interview ni. Dan bukan mudah nak sampai ke tahap ni, out of thousand candidates out there. Alhamdulillah Allah tunjuk n beri rezeki saya di situ.

Apa2 pun saya berharap n akan sedaya upaya memajukan diri di masa depan.

Kawan2 kat sini takkan saya lupa walau sedetik pun. Sampai hembusan nafas saya yang terakhir. Itu janji saya.

Dan untuk insan2 yang sentiasa menyokong saya, doakan saya terus sukses di masa depan.

Doa anda kejayaan saya.

Oh ya,
Thanks to Mama, ayah n family yang banyak bagi support untuk puteri mama n ayah ni berusaha n lakukan yang terbaik dalam hidup ini. Teruskan berdoa untuk anakanda.

Ur doa is my future~

Thanks again.

Thank God.

Terima kasih untuk hari gembira ini.





With Love,
---{@ Lady Azra@Zera @}---

9 comments:

Maisarah Shariff said...

tahniah azra.

(roomate ayu, classmate/schoolmate huda kmj)

Just call me Miss Gump said...

OMG
congratulations!!!!!!!!!!!!!!!
i am speechless.
(and i am texting you right now)

Nadiah :) said...

tahniah2!!

dpt kementerian mane??

kakak ak pn ptd..seangkatan la korg eh..heee :P

KDEE said...

congrats azra dear..
happy for u too!

AhmadFaiz said...

tahniah...
come visit me here....http://dirikudirimukinisatu.blogspot.com/

LaDy_ZeRa said...

maisarah, eexaa, nadek, kdee and faiz:

thank you~

=)

Nafisah Rashid said...

congratz azra..
bila start masuk keje?? hehehe..
kita tak berjaya.. tak de rezki lagi.. :)

tna said...

congrats dear!!!!!
im epi for u...
jgn luper tna tau...huhuhuh..
mau karok ker mau window shopping ker..
i ad aje kt cni..huhuhuh..

LaDy_ZeRa said...

to nafisah:

takpe, don't give up..insyaAlah ade rezeki lg nnt..

tnggu offer letter lagi, so tatu ble tarikh nye lg..

pray for me all succes inthis new career ya..

to tina:

hehe, i will neva forget u! orite, t nak lepak2 ley je ajak tina lg.. ;)