Daisypath - Anniversary

Thursday, April 29, 2010

Life's is not S EZ S u Think.

Yeah, I repeat.

Life's not as easy as you think. Arh why?

It's even not that easy when things come to complicate the rest.

When we might opt for severals but at the end we not able to opt even one.

We have several options and choices, but nothing can make 'em being chosen. Why life? Why God?

Yes. Yes. Yes. I need that strenght. I need that courage.

Please.




With Love,
Lady Zera

Sunday, April 18, 2010

The Saturday

Hye peeps! =)

Tibe2 arini I nak post bout my Saturday today.

Today. Saturday. 17.04.2010.

1) Mama kejut I bangun pagi dalam kul 8 lebih. Terkejut I dengar news dari mama. Tapi tak serious mana. Ayah ada injured sket masa jogging pagi tadi. So i kene gi klinik pick ayah. Oh cian my dad. Sayang ayah. Taknak ayah sakit2. Thankgod takde pe sangat. Sume da ok.

2) Then anta Mama and adek kecik gi program tadika adek.

3) Then s been promised, pegi follow kawan saya Bernadate (Det) balik rumah sewa die untuk tolong die pack barang and angkut barang2 sume dalam kete before kete die naek kapal to Sarawak. Ouh Cik Bernadate sayer ni nak pindah balik hometown dah dat is Kuching. Papaiz Det. Will be missing u a lot.. ;'(

4) Det blanje I mamam since I dah tolong die kemas2 n angkat barang for hours. =) Thanx for ur trear Det.

5) Demi memenuhi permintaan seorang rakan untuk jumpa n lepak, so saya pun bjumpa la rakan itu. Oh thanks for ur treat too. Nice hazel coffee! :)

6) Malam, nonton team Fav saya dat is Manchester United berentap ngan Man City. Oh heuw. Naseb baek la menang 1-0. Tak sia-sia saya nonton. Hihik~

7) FB n FB n FB.

8) Grrrr.. tibe2 saya rase saket ati biler tengok few gambars kt FB. Eh eh saya pun tak tau nak rasa ape. Macam xde nak rasa pape pun ade gak. Ah Ah. Ape ntah.

9) Nak tido. Maka jom tido sume. ZzzzZzzZzzzzz..



p/s: Kepada Si Rakan, sorry if ade words saya yang menyinggung perasaan kamu. Saya hanya berkata jujur n benar.



With Love,Lady Zera

Budak Kecik




Pihak berkuasa tempatan sedang mencari 2 budak kecik ini:


-Satu-



-Dua-
(si tudung itam)



Ade sape2 yg jumpa x? Sape2 yang jumpa akan diberi ganjaran yang tak ternilai. Juta2 lemon punyerrrrr.. huhu!

Cepat2 carik kerana kita dah kesuntukan masa.....

Wednesday, April 14, 2010

Break.Break.Break.

Haaaachueeewww!! I cecema la arini. Arini sejukkk sgtt. Adei. Ape la aircond ni kuat sgt. Grrrr. I ni da la kecik je, lemak pun x cukup cover lagi tahap kesejukannya.

Ahh cite cecema ketepikan dulu.
Well. Now I feel is...

I.
Really.
Want.
A.
BREAK!!!
I.
Need.
A.
BREAK!!!

In term of everything. I need a break from all this hecticness, from all this messy. Yang tengah berserabut dalam kepala otak I. Semua yan keliling I yang berselirat2 n complicated ni.

Aku mau pergi jauhhhhh. Far far away.

Mau lari dari semua ini.

Mana harus aku pegi?

Ya Tuhan Yang Maha Pengasih, berilah aku kekuatan n petunjuk. Rungkaikanlah semua kekusutan ini. Semoga aku dipermudahkan segalanya. Kau TUNJUKkan lah. Aminn.


With Love,
Lady Zera

p/s: Any1 can suggest me the best place for vacation n tenangkan fikiran somewhere in Malaysia? =)

Thursday, April 1, 2010

Exam PTD

Halu halu halu! hye peeps! azra in da house..hehe~

Well, ramai yang tanya I macam mana nk score exam PTD, ape tips nak jawab soalan PTD, n mcm2 lg about exam PTD..

Huhuhu. I rase wow! sape la saya ni kan sebagai tempat rujukan. Tapi jauh dalam ati, ade kembang kempis gak ar. Huhu. Eish. Tak baik riak-riak. Well, tapi saya sebagai orang yang dah penah lalui n da lepas semua ni, i would be happy to share. Alhamdulillah saya dah pass semua 3 stages to become a PTD, which the first test is exam.

Woot woot! Erm bukan senang nak senang. Eh ape I merapu ni. Well bukan senang gak nak jawab test PTD tu, bila ramai kawan-kawan yang tanya, "Senang tak exam PTD?". Saya jawab ape, erm I just try my best. Alhamdulillah ni semua rezeki n atas usaha sendiri. =)

Well, sekarang dah berdiri n duduk as PTD. Veryyyyyyy young PTD. @_@
Afta I grad, dah la grad baaaappakkkkkkk muda. Pastu belum sempat nak apa2, terus jadik PTD. Sampai mase lapor diri pun, orang tengok cam, "Aih budak mentah mana la yang jadi PTD ni". Well takpe2. Don't judge a book by its cover. This small girl pun boley change the world okeh! :)

Well2, kat sini I nak share sket la pasal tips. Tips la sangattt. Hihi. Well sharing is caring. Kan? I lurveeeee sharing. Ngee~ =)

Okay to those yang nak pegi exam PTD or nak prepare exam PTD or tak tau nak prepare ape, ni ada sedikit advice atau tips (hehe, macam pakar pulak ayat).

Nah. Nie. Baca btol okeyyyyy.

Recommended book:
1) Malaysia kita
2) Soal jawab untuk peperiksaan am kerajaan

But the 2nd one is highly-recommended, I tak baca sangat pun buku Malaysia Kita cuz tebal n tak sempat, but I khatam buku yg 2nd tu 2 kali..dlm tu de contoh2 soalan ngan jawapan, n nota skali..

Okay, tips laen..

Kne alert ngn isu2 smasa skrg ni..mayb kuar kat essay bm n bi..

For soalan IQ test (soalan math), kne pike n jawab ngn laju, macam bullet train laa. Laju tapi tetap sampai destinasi dengan tepat dan cepat. Pendek kata, Uol kire jawab cepat tapi correct..

Untuk personality test, kne jawab ngn jujur cuz kdg2 de repeating question..



Yang penting wat la preparation awl..mlm b4 that tdo awl supaya sok nye fresh n dapat jawab dgn tenangg n idea mencurah2..jgn luper bwk sume dokumen yg required..n slip exam..penting tu..lau tak,sia2 je dtg..

Jangan tension2 macam gambar kat bawah ni. Hihi~



Ok, kepada yang hendak menjawab soalan exam PTD on 1oth April ni or bila2 la yang akan datang, selamat menjawab n all da best n good luck! =)





With Love,
Lady Zera