Daisypath - Anniversary

Tuesday, March 3, 2009

Hello hello

Hye peeps!

Me back again.

Fuh, lame dah tak blogging.

Kelmarin (Ahad) bari balik dari Langkawi, sampai KLIA dalam pukul 2++. And ding dong ding dong kul 3.30 sampai rumah.

Sampai2 je memang penat (in fact, OTW back to KL dah rasa penat dah), badan memang da panas da. Actually since kat Langkawi dah rasa panas badan dah. Sebab air-cond 24jam (dehydrated) and terlampau penat. Tapi normally aku memang jarang tunjuk kat orang. Luaran nampak sihat and ceria, tp dalam badan rasa panas, aku sowang je yang tau.

Petang Ahad tu tak sempat rehat bawak adik (sebab dah janji) nak gi tengok filem Geng:Pengembaraan bermula. Tapi gi Alamanda, tiket dah abis sampai malam nyer show. Gi lak The Mines tapi tinggal tiket kul 9.40mlm je, tapi tak larat sangat dah nak tnggu. Time tu pukul 5 lbey petang. Rasa nak pitam je dah time tu. And ngantuk sesangat. Bawak kete pun rase nak tetido je, tp eishh,jgnn azra, bahaya.....heheh. And aku janji untuk bawak adik aku tengok wayang sok nye je.

Semalam (Isnin) lak gi keje gak even tak larat. Ngan kaki sakit, badan panas lagi, kepala pening. Bawak kete nak gi ofis pn cam pening, kalau tak tahan ley eksiden je. Isy nauzubillah.

Dan seperti yang dijanjikan lagi, malamnya aku bawak adik aku gi tengok wayang. Tiket dah beli tengah hari tu. Kena beli gak walaupun pening2 sebab kalau beli lambat nanti tiket abes lagi. Kang frust lagi. Malam semalam sementara tunggu adik aku balik tuisyen aku lelapkan mata jap, nak ilangkan rasa pening pala n tak sedap badan. Tepat kul 9.10 kitorang gerak gi Alamanda. Sampai2 je terus masuk hall. And layan la cite Upin Ipin yg lebey kurang 1jam 30minit tu.

Warh,,,memang best!!! The movie is so woooww! Thumb's up!



Tengok movie tu cam rasa tengok animation movie dari US je, cam nak setaraf Madagascar, Shrek etc. Memang graphic chantek giler2. Kualiti 5 bintang. Memang tabik la.

Kualiti cite die pun memang best. Bukan cikai2 nyer animation la. Ni la animation Malaysia paling maju and canggih wat masa ni. Sume elemen ade. Jalan cite pun bagus. Ade potensi utk international commercialization.

Yang paling best, sape penyumbang terbesar movie ni? Huhu mesti la dana MOSTI. Iaitu dana eContent. the very right organization yang aku keje skang ni. Bos aku la yang luluskan untuk bagi dana untuk wat filem Geng ni. Orang2 kitorang gak la uruskan untuk kelulusan dana filem ni.

Tapi bukan sebab tu aku kata filem ni best. Tapi sebab kualiti die sendiri. Bagi yang lum tengok, silalah tengok, confirm best. No wonder tiket cepat abes hari2. Kutipan wayang untuk animation movie ni pun giler memberangsangkan. Filem ni satu titik permulaan untuk filem animasi negara. Lepas ni harap2 lebih ramai producer yang boleh tampil dengan filem sebegini rupa dengan kualiti 5 bintang atau lebih.

Ok back to my stories, huhu banyak sangat perkara aku nak post dalam blog ni. Tapi lum sempat lagi.

Ade entri yang aku nak post last week cam kisah interview PTD aku, kisah Pangkor, kisah life check, dll tapi tak sempat, so aku kept as draft dulu. Nanti aku edit balik, u all ley baca entri2 ke belakang k.

Nak jawab tag pun tak sempat. Huhu. Nanti la ye aku balas tag sape yg telah menge'tag' aku.

And of course aku akan upload n cite pasal kisah Langkawi in the next entry.

Ok i'l write some more nanti k.

Take care everyone!

Jaa!

7 comments:

Just call me Miss Gump said...

best ke.. alaa.. sedihnye x berkesempatan nk tgk..

azra, azra keje pe exactly? katne n watpe?

Just call me Miss Gump said...

best ke.. alaa.. sedihnye x berkesempatan nk tgk..

azra, azra keje pe exactly? katne n watpe?

LaDy_ZeRa said...

x sempat tgk jgn luper tgk cd die nnt...mg best!

huhu da baper lame br tnye eh,heheh2..org keje kt MOSTI, tp bahagian pengurusan dana ICT..

so cmpny/organisasi yg nak wat projek ICT dan nak mohon dana kena go thru kitorang..

cite geng ni pun under dana and kelulusan MOSTI, Animation movie dr KRU Group..

cmpny2 lain yg nak wat teknology ke..n jugak utk org2 yg nak wat research psl ICT..

kitorang bhgn yg byk client la..slalu berurusan ngn client..

wan said...

hye zera.. ,mane gambo langkawi? i nak tatap nih.. make sure gambo i byk yer.. hmppp

LaDy_ZeRa said...

gmbr u kan mmg byk menempel kt sume cam...ekeke...

nnt coming soon Langkawi picture wil b iploaded..

jeng3..

Just call me Miss Gump said...

ptt la byk melancong.. best nye :)

LaDy_ZeRa said...

haha melancong la sgt...hukhuk~