Daisypath - Anniversary

Friday, December 18, 2009

Maxis macam Haram..

..tapi yang AJAIBnya aku still guna MAXIS! Damn-la. haha.

Minggu ni, Maxis coverage kat area umah I ade problem lorr. Ish! Menci! Coverage ilang2 atau senang cite takde lain terus. Die just tulis 'For emergency call only'. Pfttttt! Dont u think every single call I wanna make, is EMERGENCY as well. Ngaaa. Heih macam nak mencarut je tapi tak leh Awal Muharam ni. Sabar, sayang.

Till now, tak okay2 lagi ni. Abes I terputus hubungan dengan semua kawan-kawan, yang tersayang dan bukan yang tersayang, ofismates, collegemate, peminat2 (ceh, artis kew??), client (cool kan I dah ade client tau sekarang, hahah! cool2!). Geram geram geram geram geram.. Dah la my prime number is Maxis. So I tak dapat berkomunikasi dalam few days ni. Dulu penah jadik camni gak, I siap call bertubi2 Maxis Centre suroh dorang fix problem ni cepat-cepat. Eiii geram dowh!

Ni bila la nk baik spt sedia kala ni. Naseb baik I ade Celcom Number penyelamat. Berbaloi-baloi ade number celcom. Malangnya number ini adalah number private atau ressesive saya. I tak release to semua yang kenal I. Just rakan-rakan yang rapat je. Sebab ape jangan tanya.... Erm nampaknya macam kena release kat orang je since Maxis da buat hal ni.

Heh. Tapi I TAKDE hati lagi nak pecat Maxis I ni. Tak tau la nape hati I ni masih terpaut kat Maxis walaupun Maxis dah buat hal dah. Ni antara sebab-sebab nye:

1) Family I sume pakai Maxis. Except for kakak I - she has both Maxis n Celcom, like me.
2) My first number is in Maxis Line - iaitu number yang I still guna sekarang ni. Number ni ada nilai estetika tertentu. It's special sebab dihadiahkan oleh Ayah tersayang bersama-sama dengan Henfon I yang 1st. Thanx ayah!
3) Number Maxis yang I still guna sekarang banyak kenangan wo. Penah satu time tu, I rase nak ban/block je number tu. Atas sebab-sebab tertentu yang tak boleh dinyatakan d cni la. Tapi still tak jadi. Hehe, agaknya banyak kenangan tu. Lagipun ramai kawan-kawan sume mostly ade my number yang ni, so susah la nak update dengan kawan2 kalau I dah tak guna number ni.
4) Maxis banyak reward, n macam2 la. And maxis itself, the name is Superb. Gempaq!


Well, I harap Maxis line problem yang menyusahkan kehidupan pengguna maxis area umah saya ni will get fixed as soon as possible. So we all tak lagi terputus dunia ngan orang lain. hish!


With Love,
---{@ Lady Zera @}---

2 comments:

yAtiE said...

ye ke??cian...patotla anta msg gn celcom no. huhu

PTD said...

Suka part yang u once penah nak ban/block no maxis tu.. we all did mistakes right? most importantly we learn d lesson of it..