Daisypath - Anniversary

Sunday, July 19, 2009

MALAYSIA vs MAN UTD LIVE MATCH


Yesterday (Sabtu), I terkilan tak dapat gi wedding my schoolmate fren - Nisa. Bukan nye ape, tp ade hal sgt2 penting pagi n tgh hari tu so i cudn't manage to go. Nway , Selamat Pengantin Baru to you Nisa' - the first one from our batch to get married. Wut so sudden kan?

TAPI,

Saya sangat2 puas hati and GUMBIRA n Hati Berbunga2..

BECAUSE,

I manage to watch LIVE Malaysia VS Man Utd at Stadium Nasional Bukit Jalil.

Hoyeh, hoyeh! Dapat tengok..yeehuuu! That's my must-do-it mission at the weekend and

I DID IT!

Warh, sangat2lah seronok okey tengok match tu. Sangat la crowded dengan puluhan ribuan manusia kt Stadium tu espcly MU fanz. Serba Merah je beb stadium tu.

Sangat2 happening, best!

Before berangkat, I amek feel dulu to watch MU on the field dengan memakai tshirt Man Utd. Uwekk. Haha.


On the way in and out the stadium, sangat2 lah jam tak hengat! Ni gambar masa abes match n nak kuar stadium tu. Mcm semut je, gerak sikit2.

I happened to watch the match ngan En.Jie (tukang beli tiket, mekaseh kpd dia) dan En. Radzi, En.Jie's fren.

Nah, ni before match start, dah ramai dah yg membanjiri stadium.



Ni penyokong kuat Team Malaysia. Dorang duk nyanyi n bergendang2 before start game.

Barisan pemain-pemain.



Tu dia depa.




The game started.






Ramai kan manusia. Tak hengat..





2-2.



Tu ha My Owen. Chewarh!!



Oh Owen..






Meriah sungguh. =))




Paling best masa wat ombak. Sume sporting abes.



Time ni cun-cun je 2-2. Tapi last2 minit before the game ended baru Owen kasi gol make it 3-2.











END OF GAME.


Masa nak balik kuar stadium tu, sekali lagi terpaksa meredah lautan manusia bagai..
And, again jalan macam semut. Sejengket-sejengket.



Oh, kamoo pasti tertanya, saya datang sebagai penyokong team mana?
Okay2, dulu saya penah minat Man Utd, masa zaman kegemilangannya tu. Masa tu football club yang lain pun baru suam-suam kuku.
And kalau match ni adalah between Man Utd and Europe football club yang lain, sudah pastilah I sokong Man Utd.
Tp becuz this match among MU and Malaysia, so saya sabagai ANAK JATI MALAYSIA haruslah sokong team Malaysia kita sendiri. Hoyeh hoyeh.
The game was so impressive and exciting. Saya sungguh teruja dan mengerujakan (ah pedulik ape bahasa salah). Saya terjerit2 (secara sopan dan ayu) kat stadium tu setiap kali bola disumbatkan ke dalam gol. GOLLLLL!!
Yes, it's true that it was SO so So different of watching football thru television and thru LIVE. tengok LIVE lebih mengerujakan. Uuuu...
And, I think that Malaysia did very2 well and splendid!
It's a very shud-be-proud achievement as Malaysia capable to get 2 goals for such a BIG match against Europe Football Starz. It's an impressive achievement. Kan2?
Caya lah Malaysia. Good job.
Gambar bawah: kepulanganku mengharungi redah jam yang faham2 je la. kuar je bukit jalil tu, fuhh i speed kaw. lega dapat terlepas dari tawanan jam jalanan. aih.


Oh malam ni ada 2nd match Man Utd VS Malaysia. Before MU leave Mesia this tues, they still want to play a game against Malaysia team. they said they love malaysia veru much, enjoyed being in Koala Lamper (exact pronounciation: Kuala Lumpur) and MU ada hati nak lawan Malaysia lagi. It's does really give a good sign. =)
Malam ni punya match I dapat tengok. Dah la last minute wat pengumuman nak wat 2nd match, mana Guwa sempat beli tiket (walaupun hakikatnya En.Jie je yang tukang beli tiket). Pastu lak Guwa keje la, mana sempat nak bekejar gi stadium tuh. Sabtu ritu pun kul 3 I sampai kt hi-way masuk bukit jalil tu, die punye jem..pergghh, x hengat!!
So, malam ni i'l be watching thru TV je la, tu pun kalau ade live, haih.



With Love,
---{@ Lady Azra@Zera @}---

No comments: