Daisypath - Anniversary

Tuesday, June 15, 2010

Teori yang Ajaib

Saya tak taw la kalau ni teori yang korang sume dah tau. Tapi 1st time saya dengar teori ni, saya terfikir 'betol ke?boley pakai ke teori ni?'

Okey okey. Teori nye mcm ni.

"Bila anda memandu pada waktu hujan (lebat terutamanya) pakai la Spek Mata Hitam untuk pemanduan yang lebey jelas"

Tu die. Kalau awak, awak pecaya tak?

Then satu hari iaitu Sabtu yang lepas saya berjaya menguji teori ni. I drive alone all the way from Putrajaya to Sg. Buloh to attend my best fren's engagement. Baru 10% perjalanan, hujan turun dengan lebatnye. Seblom hujan turun saya dah memang pakai Spek-Mata-Hitam-Saya-Yang-Vogue sebab saya memang jenis berkaca mata hitam semasa memandu di siang hari.

And tbe2 saya tak sedar hujan dah turun n lepas tu diikuti dengan hujan lebat, sampai ke sudah saya tak tanggalkan Spek-Mata-Hitam-Saya-Yang-Vogue. And tibe2, saya terperasan oh rupe2nye saya masih pakai Spek Mata Hitam di kala ujan lebat mencurah-curah ni. Then, saya tanggalkan Spek-Mata-Hitam-Saya-Yang-Vogue, tapi saya rasa lagi blurr and tak berapa clear jalan kat depan bila tanggal spek.

Pakai balik spek hitam. Oh oh kali ni baru clear. Bukak balik spek hitam. Memang tak baper nak clear.

Then saya senyum sendiri, TEORI TERBUKTI. =)

Awak percaya? Cuba la sendiri! Hehe.




With Love,
Lady Zera

4 comments:

kdee said...

hahahaha.kna try ni.hehehe

LaDy_ZeRa said...

yesss, u shud try dear! :D

exa said...

oh yeke? xtau pulak. harus cuba!

LaDy_ZeRa said...

harusssss! huhu..