Daisypath - Anniversary

Thursday, July 1, 2010

Rehat-rehat Sayang




1 Julai 2010.Khamis.

Arini saya MC. Demam. Not feeling well. Badan tak sedap.
Oww banyak factors nye:
.:: SATU ::.
Balik from hospital selasa malam rabu hari tu (view post kat bawah untuk cerita lanjut), badan cam suam-suam jew. Ari rabu saya masuk keje but i feel cold the whole day. Tanda-tanda nak demam la tuh.
.:: DUA ::.
Petang semalam (rabu) tu saya amek injection vaksin pencegahan H1N1. Hehhh..jangan pike bukan2, bukan sebab saya disahkan H1N1. Actually my department ade buat taklimat kesihatan about pencegahan H1N1 dengan collaboration with Ministry of Health. After the taklimat, sesi dibukak kpd pemberian suntikan vaksin pencegahan H1N1 untuk 80 orang terawal.
Errr, kan dah jadi bahasa skema dah, kah kah. Well, mulanye I tak register untuk amek pun, tp akak n kawan2 kat ofis tu sume amek and dorang recommend I amek gak. I refuse at first sebab langsung tak bersedia kena cucuk jarum arituh. Takotttt wooo. Susah nk create mindset tibe2 nih, lagi bab2 kena cucuk jarum nih. Huuu.. Last2, pike punya pike, I pun decide nak amek sebab bukan senang nak dapat peluang ni. Orang kat luar sane berebut-rebut nakkan vaksin ni, ni pulak orang na bagi free kan.
Haha injection nye penangan, I pun demam la jadik nye. Side effect kate kannn. And tangan kiri i ni lenguh dari petang semalam sampai la sekarang ni da lebey 24jam x ilang lagi lenguh n sakitnya. Lagi2 area kne cucuk tuh memang sakit lagi. Adoyaiii.. T_T Nak wat keje pun susah, nk drive, nak tido belah kiri mesti akan ase saket... Huaaaaa.. Cepat2 la baik! huhu..
.:: TIGA ::.
I got a surprise lately especially today, and tengah nak adapt dengan this surprise. Sebab tuh boley terdemam skali kowt. Ahaha..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Papepun, I harap cepat-cepat la sehat and boley ceria seperti slaloo :D

Pray for me ya..
Today I nak rest puas-puas.. Rehat-rehat sayang..
With Love,
Lady Zera

No comments: