Daisypath - Anniversary

Monday, January 12, 2009

Thanks God.. Against this greatest pleasure and good fortune~




Alhamdulillah.

Aku check kt website SPA semalam. Check for the PTD (PAC) result.

N thank God, I passed the assessment.

I felt the mix-up feeling.

Happy + tak sangka + proud + terharu

Alhamdulillah, syukur sangat2.

Rase nak menangis pon iye. Flash back, few days (weeks instead) before the real PAC I am so messed up.

Fikiran serabut. Hati tak tenang. Banyak benda kena pike. Banyak bende kne wat. Kne settle.

1 day before PAC lak, aku sakit. Tak sihat.

Time tu rase nak nangis je sebab tak prepare ape lagi pun, padahal sok nye aku ade pertarungan sgt penting - the PTD Assessment Centre (PAC) - 11 December 2008 (Thursday).

1 nyte before tu pn cube nak tido awal, x boleh sebab fikiran tak tenang n bercelaru.

Nak bace newspaper knon2nye nk get track the new issues for me to prepare myself for the PAC. Tapi tak masuk sangat pndlm kepala otak. Sebab tengah pening pale + tak sehat.

Otak+ badan penat sgt, tapi mata tak boleh lelap. Dan ntah pukul brape baru aku dpt lelapkan mata.

Akibatnya, esoknye aku bgn dlm keadaan tak ckup tido. Tapi kuatkan hati n semangat. Semangat untuk menghadapi PAC hari tu melebihi segala-galanya. Nekad untuk wat yang terbaik.

N after abeskan assessment 1 ari tu, aku hnya mampu menarik lafas lega sebab aku yakin da lakukan yg terbaik. Aku hnya mampu berdoa n bertawakal utk hari2 seterusnya.

Mlm after aku abeskan PAC tu, something happened kt dlm umah aku. Melibatkan satu family. N peristiwa tu mmg tak dapat aku lupakan sampai bile2. Hanya Tuhan je yang Maha Mengetahui segalanya.

Esoknye (Jumaat) aku jatuh sakit. Sebab berhari-hari da aku force myself to the limit. Setelah berhari-hari bertarung dengan akal n fikiran dengan bebrapa hal yg datang n menyesakkan kotak fikiran. N setelah aku paksa diri aku kerja teruk2. Setelah aku tahan diri aku, force diri aku untuk bertahan sampai la abeskan battle PAC.

Natijahnya, aku jatuh sakit. Demam. Tambah dengan sakit2 badan after melalui fitness test PAC yg aku ley cakap agak 'mendera' gak. Hari tu aku terpaksa ambik MC untuk rehatkan diri yg tengah 'kesakitan' ni n nak settlekn 'something' yg sgt urgent.

Oh ya. Boley bace entri aku psl PAC yg dah aku lalui di sini.

Dan Alhamdulillah, hari ni aku mampu tersenyum puas, bangga, gembira dan penuh kesyukuran.

Aku da lulus PAC hari tu, even i'v b'n thru all those hard days.

God, thanks the pleasure, thanks for the fortune, thanks for fulfill my Doa.

Tapi aku taknak overjoy. Taknak happy sgt. Taknak riak.

Ade 1 stage lagi kene lalui, stage paling tough that is Interview.

The interview will b around this coming Feb. Perhaps so. This is as b'n mentioned by 1 senior PTD officer who give briefing in our last PAC @ Intengah.

Always expect the unexpected.

Aku nk wat preparation awal. Walaupunsgt2 bz skrg ni.

Kje melambak-lambak. Saba je la.

Aku akan berusaha wat yg terbaik untuk interview yg akn dtg.

Promise myself.

Thanks to all PTD seniors who always give some guidance a bit. Thanks for the precious advice n tips.

Thanks to Mama n Ayah who always pray for my success n wisdom.

Thanks to all my frens who always support me n pray the best for me.

Gudluck Azra.

You can do it.

=)
=))
=D

No comments: