Daisypath - Anniversary

Wednesday, April 1, 2009

Cerita AF

2nd concert finally berjaya diadakan pada 28 Mac yang lepas.

Hurm, I can say it a wow concert since the performance sangat2 menarik, best and attracted. The student hav to sing oldies songz. That's the challenge since cara bawa lagu lama adalah berlainan n bukan senang nak bawak. Yang penting penghayatan die tu mesti kaw-kaw nyer.

Boley kata ramai gak improve in performance, but tak kurang gak ade yang still the same or worse. Tapi mostly they much improving than previous concert.

And,
yang tersingkir in 3rd concer were Rini and Obri. Ramai terkejut both sekaligus eliminated. And paling tak puas hati bcz both this eliminated students actually improved much on their performance especially Rini.

Persembahan Rini sangat menarik and tertarik. Sing along with dancing.



Obri pun not bad.



Tapi memang kesian both terkeluar minggu tu. Sepatutnya Sidi yang lebih berisiko untuk disingkirkan sebab sebelum konsert bermula undian Sidi adalah yang terendah. And time die nye performance, kena komen kaw-kaw (negative) nye ngan judges. Compared to Rini n Obri yang lebih dapat pujian.

And if sape2 ade tengok Diari AF INT hari Ahad baru-baru ni, ada disiarkan ranking undian sume student. 4 orang dapat undian yang sama n terendah (6%) iaitu; Rini, Obri, Sidi and Qhaud. Tapi tak tau cmne Rini n Obri lak ley tersingkir dalam 4 orang tu. ISy2 kesiann..

Ok, let leave the story behind. For this week concert, the student hav to sing a song from 2 big name in the industry; Datuk Siti Nurhaliza n Amy Search.

The guyz will sing the songs by Siti Nurhaliza, while the gurls will sing the song from Amy Search; that's the challenge.

But to me la kan, nak nyanyi lagu Amy Search tak susah mana, perempuan pun boley bawak lagu Rock what. But in contrast, for guys yang kena nyanyi lagu CT bukan senang beb especially lagu 'Aku Cinta Padamu' (Yazid hv to take the challenge). Lagi2 lagu2 CT tu dah dibayangi oleh penyanyi asalnya, CT. So people will expect they will sing as good as CT, or even better.

Hurm, pasal Diari AF this week lak, kesian kat Hafiz yang rasa dirinya dipinggirkan oleh budak2 laki yang lain. Sampai mengalir air mata die luahkan perasaan. Maybe, sebab Hafiz tu bagus (die memang bagus pun) and selalu mendapat pujian dalam tiga2 konsert yang dah dijalankan, so the guyz ade perasaan tak senang ngan Hafiz ni. Iri hati, jeles? Wallahu'alam. Tapi tu la mentaliti orang sekarang, bile sum1 ade kelebihan sket dari dorang atau bagus sket dr dorang, dorang rasa tak senang dengan kejayaan orang tu. Sepatutnya patut bangga ada kawan yang berjaya mcm tu, n cuba amek perkara yang baik dari die. N teruskan support, dlm masa yang sama support each other.

Ok, stop that crap.

Now, i would like to make some analysis on AF7 ni.

Mari menganalisis~

A- Potential student - Student whom we can see their potential, and in fact they are good in their performance, and have good support from the voterz. And this potential student, i reckon they might retain until the Final stage.

1) Isma




2) Hafiz




3) Aril




B- Bakat dah ada, performance pun makin bagus and ada potensi untuk terus meningkat.



1) Zizie




2) Akim



Apa2 pun AFUNDI ISMA n ARIL.

Hehe, for the first time I reveal sape yang i vote for this season of Akademi Fantasia. ;p

Ok, tutup cerita AF7, nanti ada cerita lagi I will update here.

See ya~



With Love,
---{@ Lady Azra@Zera @}---

4 comments:

AhmadFaiz said...

haha...
lepas spa Q layan AF plak erk..
tahun ni cam tak killer like previous..
suam suam kuku aje..
sib baik hafiz n isma ada..
haha..
vote for budak kecik..HAFIZ

LaDy_ZeRa said...

tak killer ke?erm so far, ok la..

AhmadFaiz said...

pentas die xbesar n cam crouded je ngn budak2 kiri kanan..
pengkritik adlin je ok..
yg lain biasa je kritik...
xda byk kejutan sgt...
tag line pun xda..
terlebih sudah..

LaDy_ZeRa said...

tu la name nye transformasi..

tagline x lame lg kuar r tu..lek2 je..haha