Daisypath - Anniversary

Sunday, April 5, 2009

I Just Want to Have A Sense of Wedding




Hehe, rilek2. I lum mau kawen lagi dlm masa terdekat.
Tapi saje nk sense je.
xp

Last weekend, on Sunday 29th March my Mama ajak saya n 1 family pergi cuci mata kat Wedding Festival 2008 at PICC, Putrajaya. Festival ni adalah julung2 kali diadakan.

Erm, gaya nye mcm Mama nk kawen kn anak die ni je, haha. Tapi tak la dlm masa terdekat. Saje survey2 dulu. My sis ALong pun still lum lepas lagi, berangan je I nak kawen dulu kan, haha. Nway, I pn memang suke tengok2 benda related to wedding ni. Kenduri kawen pn rajin gi kalau berkesempatan. Suke tengok majlis kawen n orang kawen. Cm sonok jerr ;>

We all datang sini saja nak tengok2, survey market price skang utk preparation kahwin. Nanti da nak kawen, senang la. At lease ade knowledge sket ape yang kena buat.

Ok la, enjoy urself to see some pictures saya sempat Snap. Paling saya suka tengok pelamin and baju pengantin.









Oh yess, beside having lotza booth, ade gak some event and show dlm Wedding Festival ni.

Antaranya, pencarian model produk 'Sutera Emas'. Ni la antara model2 yang telah berjaya ke peringkat akhir.





And ade show wedding from multi races.




Nak tnjuk something ni, after pertunjukkan wedding multi races tu, ade sorang si kecik n cilik named Danish ni nyanyi. Sangat comey!! Dia nyanyi lagu Matta: Ketahuan n Jatuh Cinta lagi. U knoe wut, he's only 4 years old! believe it or not? dat's real. Kagum dia ley hafal lirik, nyanyi dengan betul ikut muzik, he also a good performer. Nyanyi dengan penuh gaya n ekspresi n bergerak di sekeliling stage to tackle the crowd. Pndai wat gaya rockerz lagi. Si Danish ni memang cerdik comey n smart! memang terhibur n fascinated la!




Ok, ni antara booth yang saya survey.

--- WEDDING CARD ---




--- HANTARAN N' DOOR GIFT ---

(1)



(2)



(3)



(4)



(5)




--- WEDDING DECORATION: HALL, ETC ---

(1)



(2)



(3)




(4)



(5)




(6)





--- THE PELAMIN ---

(1)



(2)




(3)



(4)



(5)



(6)



(7)



(8)



(9)




(10)



(11)



Which pelamin do u lyke?? ;)


--- WEDDING CUSTOM ---

(1) and (2)



(3), (4) and (5)



(6)



(7) , (8) and (9)



(10)



(11)



(12)
And inilah custom yang paling saya suka skali! i lykeee!! =) =)



Ahem, sempat gak pose kat satu pelamin tu. Exhibitor tu suh duk kt pelamin tu masa bergambar. Saya cakap "belum sampai masa lagi bang".
Hehe, nanti sampai la jugak masaku itu. Huu~




With Love,
---{@ Lady Azra@Zera @}---

7 comments:

tifanaiz said...

mula mula g wedding festival..
lepas tu....
mcm dah xlama dah je..
dun forget..
kad kasi kat kitaorang dulu..
pass kat Tina aje..
tumpang satu kad je sudah..
save budget..
huhu

LaDy_ZeRa said...

hehe, orite!

nnt da smpai seru saya akn kawin!hee hee~ (gelak gatal)

ok nnt pass kad kat tina..

erk, cm nk kawen dlm mase terdekat je..

korang la kawen dulu..kan kan?

tna said...

huhuuhu...
alaaa byknyer picts..
i g gak..tp picts takde...soooo tak dpt la mau update blog...
kitorg?
insya Allah..
huhuuhh...wink wink:P

KDEE said...

bestnye..cantik gile.huhu

LaDy_ZeRa said...

to tna:
bile tu??huhu ;p i nak mark tarikh in my calendar ni! tina n faiz, coming soon!

to kdee:
mmg chantek giler, aku tengok ni sume pn cam rasa nak kawen je! ;p

aRe' iN ~ iMaN said...

best nyer.. leh pegi.. hurm alangkah baiknye kalau msa ni ade kat kl jgk.. leh g usha gak.. i really luv dat...

LaDy_ZeRa said...

i luv dat too~~

;D