Daisypath - Anniversary

Tuesday, April 7, 2009

Camelia - Irwansyah

First time aku dengar lagu ni, the rythm was good. Ok la. Layan gak dengar.
But then bila amati lirik dia btol2, hey what the..

The meaning of this song sounds bad like a jerk. Sentap gak la.

Bcz the song tells about this 1 man yang meminta seorang perempuan bernama Camelia yang pernah hadir dalam hidupnya dan memberi makna kepadanya untuk melupakan dan meninggalkan dia. Bcz he hav another gurl which is this girl he claimed as his real GF, and dia just anggap Camelia sebagai simpanannya sahaja. And his GF ni tak tau pun kewujudan Camelia ni, yang tahu hanya this man and Camelia herself.

But this Camelia seems like someone very special to the guy. She had once give some light to the guy life. But when the guy met her GF (later), he want Camelia to go away from his life and forget him. See, how bad the guy is! But the greater jerk is, the guy still praise her Camelia as the great women he ever met!

WTF, the guy still mau katakan Camelia gadis paling hebat, but then kenapa dia minta Camelia tinggalkan dia? And y not he just said that her GF that the one Wanita Terhebat? Sepatutnya,to his GF, he shud worship her, love her and dialah Wanita Terhebat to him not Camelia. But sebaliknya, he feels Camelia is the greater women dalam hidupnyat but he want her to go far away from him. Kesian Camelia..

Kesian Camelia, kalau aku jadi Camelia pasti terguris hatiku..



=====================

Lirik Lagu Camelia - Irwansyah

Camelia maafkanlah aku
Karena ku tak bisa temani tidurmu
Camelia lupakanlah aku
Jangan pernah lagi kau temui aku

Kau wanita terhebat
Yang pernah singgah di hatiku
Kau wanita yang tegar
Aku mohon lupakan aku

[!]
Sudahlah jangan menangis lagi
Ku rasa cukup sampai di sini
Mungkin di suatu saat nanti
Kau temui cinta yang sejati

[!!]
Sudah cepat lupakanlah aku
Jangan pernah ungkit masa lalu
Ku takut kekasihku pun tahu
Kau pernah menjadi simpananku

Camelia…

Kau wanita terhebat
Yang pernah singgah di hatiku

Back to [!][!!]

Back to [!!]

Camelia…


p/s: Lagu ni best, tapi lirik die je tak best.


With Love,
---{@ Lady Azra@Zera @}---

5 comments:

AhmadFaiz said...

lagu die memang sangat sangat besh..
tapi lirik quit bad..
so just dgar lagu n melodi aje..
tapi lagu2 irwanshah memang cam gitu..
ala ala group MATA..
good explaination..

aishah_conteng_je said...

saya camelia...

sakit hati dengar lagu tu..senasib~
nasib baik dia belum suruh saya lupakan dia..huhu

LaDy_ZeRa said...

to faiz:
ala2 matta, ala2 playboy gitu..haih~ Adakah lagu ini ditujukan utk Acha Septriasa, bekas GF die tu??only he knows~

to aishah:
sabar, satu hari nanti si dia pun akan terima nasib yg sama..moga kamoo bertemu yg lebih baik..aminn~

tHe anIMateD bIJaN said...

sbb lirik dia xbesh tu la lagu ni berjaya membuat hati org yg dgr tu tersentuh dan berfikir. kan? kan?

i think the composer done something good actually 4 us to learn. isn't it?
~lol~

LaDy_ZeRa said...

to animated bijan:
learn of wut?doin the same mistake?LOL.