Daisypath - Anniversary

Monday, February 16, 2009

Flu Terrorist

First of all, Happy Birthday to My Bro Zizie!!

May God bless you and happiness surround your the whole year and the rest!

=)

My bro face mase kecik2 dulu



Nah ini dia bila dah besar panjang. Lain kan?




Oh dia memang suka lepak dengan geng sekepalanya.



Orang selalu salah anggap or mislook bcuz diz bro of mine muka mcm cina! btol ke? eh aku pun x perasan sangat. boleh?? senang cite, u all tengok je sendiri ye atau tak.

Tapi memang muka kami anak beranak (ayah,mama, n the five sibling of us) ada ke arah itu. Eh ini pun aku tak perasan. Tapi orang kata. Boleyh? Camtu lak kan. Meh aku tengok jap muka sorang2 orang dalam family aku ini. Cina kah? Aku pasti kami melayu, kan? Kalau lain pun mungkin sebab ada adaptasi pelbagai environment. Sebab kami pernah duduk Negeri Bawah Bayu 10 tahun maka mungkin ada sikit adaptasi.

Tapi aku tak rasa muka aku ikut muka mama. Walaupun ade orang cakap macam tu. Sebab lebih tepat muka my sister, Along lebih sebijik muka mama. Kalau tengok album mama masa remaja2 dulu sebijik muka Along.

Tapi muka aku ikut muka ayah tak jugak kalau tengok betul2 la. Tapi memang mata ayah sepet. Sama dengan adik-beradik ayag yang lain.

Jadi, muka aku ikut muka siapa sebenarnya? Mama atau ayah? or dua2?!
Warh, hybrid paling berjaya!

Tapi aku percaya environment mempengruhi fizikal seseorang selain diwarisi secara genetik dari ibu bapa.

Contoh:
May aunt n uncle (husband wife) yang baru balik dari UK (embassy) dengan anak-anaknya yang berbelas tahun duduk oversea. Balik-balik je. OMG! macam mat salleh. badan tinggi n tegap. tyang perempuan tinggi dan besar. Muka dah macam mat salleh. Cakap lagi la, cakap melayu pun merangkak-rangkak.

Dan teori ini mungkin lebih diterima pakai untuk golongan kanak-kanak. Sebab sepanjang tumbesaran kanan2, sel2 badannya akan membesar dan sentiasa membahagi serta mengalami perubahan hasil adaptasi sekeliling. Sebab pigmen pada kulit akan terdedah dengan cuaca dan keadaan sekeliling.

Contoh lagi:
Orang amerika latin selalu ade pigmentation pada kulit. Sebab itu kalau kamu tengok telenovela Latin di kaca TV, kulit perempuan2nya yang seksi dan terdedah sana sini mesti kamu akan dapat tengok bintik-bintik pada kulit mereka. Ei geli pun ada. Tapi itu la adaptasi kulit terhadap cuaca dan environment kat sana. Cuba la kalau dorang ni datang Malaysia dari kecik sampai besar, mesti takkan ada pigmentation macam tu.

Hey.

Bukan itu isunya.

Isunya sekarang aku kena serang si pengganas Flu sesuai dengan tajuk di atas! Sejak balik kursus dari Janda Baik simptom ni datang. Flu mengganas.

Ya Tuhan, beri aku kesihatan yang baik. Agar dapat menempuhi hidup dengan baik.

Aku cemas sebenarnya. Minggu depan ada hari penting. Doakan saja aku baik-baik dan succes selalu. InsyaAllah aku juga akan doakan kamu yang baik-baik sahaja.

Dan situasi sekarang kurang stabil.

"dari segi ape?"

Macam2. emosi. perasaan. naluri. memori n ingatan. tanggungjawab. perhubungan. Macam2.

Oh ye, sebelum tu,

Kak Mona, esok saya bagi benda yang Kak Mona nak tu ye.

Faiz, I'l tell you the story soon.

Wan, nanti aku tolong jawabkan assignment ko esok je. Aku ngantuk sangat sekarang ni.

Along, macam mana journey kat Europe? Janga lupa beli souvenir untuk adik! =)

Edah, nanti aku send gambar2 kita kat Sunway k.

Mr.Pojie, gudluck hari first keje. jadi pkerja cemerlang k! =)

Mai, next week la kita lepak k. I promise!

Nadia, weekend ni kita lepak after work kalau sempat k.

Bro Azrie, ok sis janji next week kte tengok Upin Upin malam Rabu. Sorry malam semalam x dapat bawak sebab penat sangat.

Bro Zizie, again happy birthday!

Dan Kamu! Iya kamu la! Do you think I do care? Nope I dont. U'r such a loser!

p/s: Sorry sape2 yang ade deal dengan aku ape2. Minggu ni sampai selasa depan aku sangat2 bz sebab ade agenda terpenting. After that, insyaAllah I will~~ So minta maaf awal2 kalau ada siapa2 yang terkecil hati jika x dapat layanan sepatutnya..

4 comments:

Just call me Miss Gump said...

Dan Kamu! Iya kamu la! Do you think I do care? Nope I dont. U'r such a loser! <-- woo woo pehal nie? sabo sabo..

btw, do u happen to know mrbijan.blogspot tu? sape tu? smbdy i now?

LaDy_ZeRa said...

That statement is dedicated to sum1 'Kamu' i really annoyed with..but i dun care anymore!

iza, i dun know that mr.bijan la?i?

Puteri Mona said...

tqqqq dapat dah :). Nanti kak mona banje keh :)

LaDy_ZeRa said...

blanjerr???besh nyerr...