Daisypath - Anniversary

Tuesday, February 10, 2009

.::Kenangan n Azam::.

On my Birthday yang baru-baru ini, membuatkan aku recall birthday aku tahun2 sebelumnya.

Last year (2008) - Third year kat UKM
> Kawan2 JAKSA wat kejutan celebration dlm meeting JAKSA + skali besday Eddy yg da belated time tu. Thanks kawan2 for the sweet surprise! Rindu kamoo semua n kenangan kita semua my dearest JAKSA~~ Really..

Celebrate ngn family tu cam biasa tp lambat sket cz kne tnggu weekend. Tahun lepas besday aku jatuh hari weekdays. N thanx kwn2 yg raikan kegembiraanku gak time tu.

2007 - 2nd year @UKM
>Surprise birthday celebration by junior2 block aku. Time tu aku jadi ketua block yg sgt responsible n penyayang.hehe. Tapi serius tak sangka dorang wat kejutan malam2 tu. Ngan hadiah2 nye lagi. Thanx la adek sayang~~ Pastu time masuk besday aku dak MEDIK board nyanyi lgu epi besday kuat2. Adeh terharu den..

Oh n teringat lak mkn pizza San Francisco Bangi yg disponsor oleh Zach sempena besday i.hehe~

2006 - 1st year @UKM
>Yang ni lagi terharu beb.. Time tu balik dari meeting MT Festival Kajai (kolej), dah la balik da lewat dlm pukul 12.30 camtu. Badan penat nak pengsan. Tup2, sorang kawan ni Si Nadia ketuk pintu bertalu2, bukak2 suh aku gi bilik Eexaa ade hal urgent katanya. Ape kejadah hal urgent memalam buta ni. haha. Time tu dah la I tengah sedap2 minum milo panas kt bilik (layan perut yg lapar giler setelah meeting berjam2). Suh die gi dulu sementara aku nak abeskan Milo sedap aku tu.

Elok2 la kuar bilik aku tu, berjalan nak ke bilik Eexaa lalu la satu living room ni, tibe2 cam dgr bunyi soksek kt sebalik ruang tamu yg gelap gelita tuh. Tengah aku teliti2 (kot perompak ke ceroboh) tiba2 je..ta daaaa! "happy birthday 2 u (4x)" suara yg 'merdu la sangat' nyanyikan lagu epi besday kat aku ngan tbe2 je lilin kek menyala. pastu dorang gelak2. Hisy sengal tol dorang ni, wat kejutan yg tol2 wat aku terkejut! ingat perompak ke pencuri ke. Tapi rase terharu nk nanges pn ade psl sweet thing dorang wat kat aku ni. dah pesta2 kek n segala bagai tu then hulur2 hadiah lak. oh sweet sgt kwn2 aku ni!!

Big thanks to dearest fren Eexaa, Nadeah, Ina, Ekin, Safiah n lain2 yg terlibat. sayang sgt u all, i ingat smpai biler2 tau! seyes!

2005 - @ Matrik KMJ
Oh ni pun mmg sweet sgt. Time tuh dah baper ari belated after besday aku. Besday aku jatuh time cuti break matrik. Balik2 KMJ je sume rumet wat dunno je, da la mesej beday pun tak. sedey je mule2 tuh. Rupe2nye sweet rumet ni wat surprise. Time malam first after balik ke KMJ tu mule2 sume sibuk study ar konon. Aku mmg study la. rajen la katakan. pastu si Shana n Fieza ni tbe2 lapar nak gi kafe. Pas2 tu Ayien lak tbe2 kate nak gayut kt public phone pasal credit die abes. Aih pesal sume org kuar bilik tinggalkan aku ni. Lantak u all la, i nak study. Tbe2 si Ayien wat emergency call, ngn public phone tu die kol aku, wat suara cemas cakap 'Azra,ko mesti tengok something ni, penting ni, cepat turun nanti terlepas tengok benda ni!'

Mati2 aku ingat die nak tunjuk ex-bf aku time tu ngn scandal terbaru dia ke. Tak pun mamat yg I minat time tu ke ngah lepak kat kafe. heheh, miang tul fikiran. Trun2 je Ayien bawak gi kafe. Sampai2 je, perh dorg sambut ketibaan ngn kek n lagu Hepi besday! Alahai terharu abes aku! Ohh rupenye u all sume ilang pasal ni la ye. bdw, uhh sonok sgt time tu. mkn2 kek. men2 game, cite2, gossip. then jejalan sekitar blok KMJ ngan short nye, selamba badak. hehe hari yg sangat2 happy cz ade rumet penyayang yg ingat besday rumet they all yg paling kiut n kecik ni..ahaks,huhu~

Syg Ayien, Fieza n Shana n Yana (shana's fen who was also involved). looking forward for a reunion! muah!!

2004 - After SPM
> Time ni kat umah, ngah tunggu result SPM smbil menjaga mama n newborn baby. Sambut ngan family ngan happy nya! ngan kek bebeday! yay! sayang sume! muah2!

2003 - Form 5
> Heheh ingat lagi time ni jahat sungguh. Aku duk boarding skool kat SM Sains Selangor (SMSS), Cheras,KL. N wat mende jahat time besday aku. Gi 'fly' ke Leisure Mall Cheras ngan geng senakal Mazuin, jejalan then beli kek. Bawak balik kek makan dlm kelas waktu Prep. Agih2kan kat clasmate. Hehe. Manjadi nakal ketika usiaku menjelang 17 tahun. Yang bagusnye tak kantoi la plak ngan pak guard and warden2 or prefect. Aku pun tak ingat camne kitorang ley tak kantoi melepasi pagar sekolah kuar n masuk dari 'Fly' tuh. haha. Very the pro. ;p

2002 - Form 4
> Ingat lagi time ni coz nak join bebudak ni gi wish n celebrate 'kembar' aku Aifaa y sama besday ngan aku. Patut asrama kul12 da light off. Tapi kitorang ni selamba badak gi sneak out gi bilik Aifaa then nyanyi lagu happy besday 3 versi bahasa kuat2. dah la sneakin out pastu melalak. pandai sgt la kitorang ni. last2 kantoi ngn warden cz wat bising tgh2 mlm n x duk kt bilik msing2, so akibatnya kami sume yg terlibat 'berjemur' kat basketball court tengah2 malam tu selama sejam kalau x silap. Haha amek ko Azra hadiah besday ko yg ke-16.

2001 - Form 3
> Aku tak ingat camne cara celebration die tp aku paling ingat sekali aku nangis time ari jadi aku. Tak tau kenapa. Tapi yang pasti aku rasa hiba, pilu, terharu, tersentuh ngan ulang tahun ke-15 tu. Betul2 terharu n tersentuh. rasa dah besar time tu (padahal kecik je lagi,haha) n rasa sayu sebab dah 15tahun dilahirkan. Time tu rindu kat Mama Ayah. Rase homesick je. Ingat lagi mama nagi hadiah sweater time tu. hehe, kenangan lama. sgt2 kenangan. =)

2000 dan tahun sebelumnya aku tak ingat sangat kisah penting yang berlaku masa birthday aku. Tapi yang pasti setiap kali ulang tahun, family sentiasa ada di sisi untuk sama berkongsi kegembiraan.

Dan kawan2. Semua kenangan manis n takkan lupa sampai bila2.

Takkan!


Oh ya, dan sempena ulang tahun kali ini (dan peningkatan usiaku), aku ada azamkan beberapa perkara iaitu, atau beberapa perkara yg aku wish iaitu;

1) Semoga sentiasa beroleh kejayaan dlm hidup. di dunia n akhirat.
2) Sentiasa happy, dan dijauhi segala musibah
3) Makin ke arah yang lebih baik
4) Hubungan dengan family n kawan2 makin rapat.
5) Nak buang segala perangai buruk or yang tak disukai.
6) Nak jadi anak yang taat n takkan lupa diri n derhaka cam Si Tanggang.
7) Nak berkongsi setiap suka duka dengan family n org tersayang.
8) Nak berusaha untuk dapatkan semua impian dalam hidup.
9) Nak bertemu semua kawan2 yg lama belum ketemui. Takkan putus sahabat.
10) Nak lebih berjimat cermat n merancang untuk masa depan.
11) Nak compliment diri sendiri setinggi-tingginya.
12) Nak berusha jadi terbaik dlm yg terbaik.
13) Nak diet.heheh.
14) Nak bangit dari segala kegagalan.
15) Nak hidup lebih sihat.
16) Nak manage mase lebih baik.
17) And...ahemmm...semoga bertemu my Mr.Right! Aminn.. ;p


Sekian, the sharing for today!

=)

5 comments:

Nafisah Rashid said...

Ameen...
by the way, happy birthday to u.. :)

KDEE said...

hehehe..kesah2 fly ni sensitip skit la.aku fly time f4.siap kena rotan ngn pgetua la.apsal kop xkantoi lak>x aci! huhuhu

LaDy_ZeRa said...

to nafisah: Thnx..ameennnn..

to kdee: heheh, bese la pandai wat panday cover la..fly pn kne expert gk..kui3..

Shana PAC Intengah said...

Laaa azra sekolah sains kat cheras tu. dekat la dgn umah saya. x warga rahim kajai rupanya...

LaDy_ZeRa said...

Shana,umah u kat mana?

yup wayga rahim kajai yg tercinta..tau ke rahim kajai?