Daisypath - Anniversary

Tuesday, August 11, 2009

Nyah Kau H1N1



-H1N1 ancaman negara pada masa kini-

Nauzubillah.

Sehingga pukul 8 pagi tadi,
Kes kematian: 38 kes dengan pertambahan 6 kes dalam tempoh 24 jam je.
Kes jangkitan: 2,253 kes dengan 270 kes baru dilaporkan.

Ini betul-betul ancaman negara. Yang mampu membinasakan siapa-siapa je ditakdirkan untuk kena.

Nauzubillah. Kita hanya mampu berdoa agar dijauhkan malapetaka ini.

And, dlm masa yang sama kena jaga kesihatan. Jangan orang kata dah terhantuk baru terngadah, dah terkena baru berpadah.

Lately, everynite before I went to sleep, I always think apa kesudahan wabak ini. Sebab takde penawarnya. No cure at all, but what we heard day by day was only the incresing of cases by cases, death by death.

Masa mula-mula kes H1N1 ni menular, most people don't bother bout it coz they think this infection can be vanished at all. Like if u all still remember lah, kes selesema burung, penyakit kaki dan tangan and apa wabak lagi lah, sume tu finally vanished! And the cases ended with no worries from all people.

Tapi this H1N1..

Isk. Seram lah. Bila ancaman ini akan berakhir. Only Allah knows.


With Love,
---{@ Lady Azra@Zera @}---

2 comments:

addyaholix said...

badan saya dah mula panas. risau je bila baca. aduh!

LaDy_ZeRa said...

may get well soon! n dijauhi yang tidak baik..